Tiket dana (četvrtak, 15.04.2021)

tiket dana

Posle Lige šampiona, večeras nas očekuje rasplet i u Ligi Evrope. Na programu su revanš mečevi četvrtfinala, pa ćemo odmah saznati i parove polufinala, pošto je žreb za oba kola obavljen u isto vreme.

Mančester junajted – Granada – 1,3+ @ 2.39 u Meridianbet

Realno, pobednik ovog dvomeča odlučen je posle prvi 90 minuta u Granadi. Da je ostalo samo 1:0, onim golom Rašforda, možda bi Španci i imali neke izglede na ”Old Trafordu”, ali je Bruno Fernandeš pogodio sa bele tačke u poslednjim trenucima meča i tako revanš lišio svake neizvesnosti. No, to ne znači da će se Granada predati u Mančesteru. Ne igra se svaki dan na ”Teatru snova”, pa će sigurno svaki fudbaler ovog tima pružiti svoj maksimum. Kao ohrabrenje stigao je trijuf u Valjadolidu u prethodnom kolu La Lige, čime je Granada prekinula niz od četiri uzastopna poraza, dva u prvenstvu i dva u Ligi Evrope. Taj prvi u ovom takmičenju doživeli su u Norveškoj od Moldea, ali su sačuvali prednost od 2:0 iz prvog meča. Granada nije naivan tim, uspeli su da eliminišu jedan Napoli u prvoj kolu nokaut faze, ali smatramo da im je sada kraj puta. Mančester junjated je upisao veliku pobedu u nedelju na gostovanju kod Totenhema i tako se ”pevcima” i njihovom treneru, a svom bivšem strategu, Žozeu Murinju, osvetili za ubedljiv poraz iz prvog dela sezone. Podsetimo, tada je Totenhem slavio sa 6:1 na ”Old Trafordu”. Junajted je ponovo drugi na tabeli Premijer lige, ovom pobedom su napravili veliki korak ka plasmanu u Ligu šampiona, a isto bi mogli da ostvare i trijumfom u Ligi Evrope. Njihov protivnik u polufinalu biće uspešniji iz dvomeča Rome i Ajaksa, a bliži to okršaju su fudbaleri Rome. Ovde treba očekivati otvoren meč sa obe strane. Gradana nema šta da čuva i pokušaće da rano postigne gol i zakomplikuje situaciju. Mančester igra dobro i efikasno, pa vam uz jedinicu predlažemo igru 3+. Za kombinaciju 1,3+ u kladionici Meridianbet dobija se koeficijent 2.39.

Slavija – Arsenal – GG @ 1.89 u Meridianbet

Finiš meča u Pragu imao je šokantan epilog. Prvo je Arsenal došao do vođstva golom Lakazeta u 86. minutu, i taman kada se činilo da će ”tobdžije” u Prag otići sa velikom golom prednosti, usledilo je izjednačenje. Strelac je bio Holeš u 94. minutu, a to je bio prvi gol u Evropi ovog fudbalera. Sada se klatno, ono što pokazuje favorita za prolaz, pomerilo više na stranu Slavije. Česi su ušli u dvomeč sa Arsenalom kao autsajderi, ali ne treba zaboraviti da su oni to bili i u dva prethodna kola, protiv Lestera i Rendžersa, pa su uspeli da ih eliminišu. Letimičan pogled na rivale pokazuje nam da ostrvski klubovi odgovaraju Slaviji. Češki šampion nije izgubio na pet utakmica sa klubovima iz Velike Britanije, a u slučaju prolaska u polufinale to bi im bio najbolji evropski rezultat u istoriji. Nije to mala stvar, s obzirom da su Česi slavan klub, sa velikom tradicijom. U nedelju je Slavija pobedila svog najvećeg rivala u Češkoj, ekipu Sparte sa 2:0 i tako, gotovo sigurno, odbranila šampionski pehar. Možda je ovaj meč još važniji Arsenalu. Tim Mikela Artete je daleko od plasmana u Evropu kroz Premijer ligu, a o Ligi šampiona nema ni govora. Međutim, ukoliko bi uspeli da osvoje Ligu Evrope, ne samo da bi ponovo bili učesnik evropskih takmičenja, već bi igrali u Ligi šampiona, posle više sezona pauze. No, do utakmice za pehar je još daleko, a već ovaj korak biće izuzetno težak za Arsenal. Domaćinu odgovara i 0:0, pa će ”tobdđije” morati da napadnu domaćina svim silama. Slavija nije izgubila meč na svom ”Edenu” ove sezone, ali ne verujemo da će čuvati 0:0, pošto je to veliki rizik. Naš predlog je igra gol-gol, a koeficijent za nju u kladionici Meridianbet iznosi 1.89.

Ukupna kvota na tiketu za četvrtak u kladionici Meridianbet iznosi 4.52.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.