Tip dana: Roma – Ajaks: “Kopljanici” kreću u operaciju – osvajanje Rima!

U četvrtak je skromna ponuda za klađenje, ali će svakako biti najinteresantnije na revanš mečevima Liga Evrope, a za vas smo ovog puta upravo i analizirali jedan meč iz tog takmičenja.
Roma će na svom stadionu dočekati Ajaks, a prvi susret između ova dva tima koji je odigran u Amsterdamu je završen pobedom “vučice” od 2:1.
Revanš meč je na programu u 21 čas.

Roma: Koji su krajnji dometi “vučice”?

Ko zna šta bi bilo da su fudbaleri Rome bili malo više konstantni u toku ovog šampionata. Utisak je da najveći problem Rimljana i jesu bili promenljive partije u Seriji A, zbog čega se u ovom trenutku izabranici Paula Fonseke nalaze na sedmom mestu na tabeli uz čak sedam bodova manjka u odnosu na četvrtoplasiranu Atalantu, pa je sva prilika da “vučicu” ni naredne sezone nećemo gledati u Ligu šampiona, što je godinama unazad primarni cilj tima iz prestonice Italije.
U prošlom kolu Serije A Rimljani su ostvarili jednu veoma važnu pobedu na svom terenu protiv Bolonje, a taj duel je završen rezultatom 1:0, što je bila prva pobeda za Romu nakon tri meča bez trijumfa.
Ipak, kada je u pitanju Liga Evrope, sigurno je da navijači ovog tima nemaju šta da zamere svojim fudbalerima koji su po svemu sudeći jedan od najvećih favorita za osvajanje pehara.
Naime, “vučica” je prvo u šesnaestini finala bez većih problema eliminisala Bragu, a potom su Rimljani bili bolji i u dvomeču od Šahtjora, a šlag na tortu je sasvim sigurno predstavljao trijumf u prvom meču četvrtfinala, i to na gostovanju kod Ajaksa kada je bilo 1:2, zbog čega sasvim sigurno izabranici Paula Fonseke u jednom lepom raspoloženju dočekuju ovaj duel.
Naravno, ne treba zaboraviti da ovaj sjajni stručnjak neće za ovaj duel moći da računa na dosta standardnih fudbalera, ali isto tako treba reći da se to na prvom susretu u Amsterdamu nije nimalo primetilo pošto je “vučica” stigla do veoma važnog trijumfa.

Ajaks: “Kopljanici” imaju izuzetno težak zadatak!

Svakako da je primarni cilj Ajaksa i ovog puta odbrana titule šampiona Holandije, i kako sada stvari stoje deluje da su “kopljanici” na pravom putu da to i ostvare.
Naime, ovaj tim se trenutno nalazi na prvom mestu na tabeli holandskog šampionata uz čak jedanaest bodova viška u odnosu na drugoplasirani PSV, koji čak ima i meč viška, i dolazimo do zaključka da je Amsterdamskom gigantu tako ostalo svega šest kola da ponovo osvoji naslov prvaka Holandije
U prošlom kolu su Dušan Tadić i drugari slavili na gostovanju kod Valvajka, a taj duel je završen minimalnom pobedom tima iz Amsterdama od 1:0, a jedini gol na meču je postigao sjajni Ale.
Što se tiče evropskih takmičenja, deluje da su svi navijači ovog tima očekivali da njihovi ljubimci dođu do plasmana u nokaut fazu Lige šampiona, ali to se nažalost nije desilo, iako su “kopljanici” imali sve u svojim rukama, pošto im je u poslednjem kolu u goste došla Atalanta, koja je ipak potpuno zasluženo slavila na tom susretu i tako izabranike Ten Haga ostavila bez novog plasmana u nokaut fazu Lige šampiona.
Što se tiče Liga Evrope, u osmini finala je ekipa iz Amsterdama bez većih problema eliminisala Jang Bojs, i to što su u dvomeču slavili sa ukupnim rezultatom 5:0, ali to nije bio slučaj i u četvrtfinalu drugog po redu evropskog klupskog takmičenja.
Naime, aktuelni šampion Holandije je poražen na svom terenu od Rome, a taj duel je završen rezultatom 1:2, što nam govori da Ajaksu samo trijumf na ovom meču odgovara kako bi nekako došao do plasmana u polufinale.

Naš predlog

Generalno, Roma igra fantastično ove sezone na “Olimpiku” i baš retko gube mečeve pošto su do sada doživeli samo dva poraza, i to u poslednjih nekoliko sedmica, pa je sigurno da Ajaks očekuje jako težak posao. Verovatno je najbolje da preskočite prognoziranje konačnog ishoda kada je ovaj susret u pitanju, već da se fokusirate na golove, kojih bi zaista moralo da bude u Rimu, pošto se radi o dva tima koja igraju za gol više.
Preporučujemo vam da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.49.
Ukoliko želi da prođe dalje, Ajaks mora da postigne makar dva gola na ovom gostovanju, i mišljenja smo da bi to vrlo lako moglo i da se desi, obzirom da odbrana Rome ne briljira u poslednje vreme, pa vam zato savetujemo da probate sa igrom G2+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.80.
Za kraj, utisak je da je nekako najrealnija prognoza kada je ovaj revanš meč četvrtfinala Liga Evrope u pitanju igra GG, koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.43.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.