Tip dana: Roma – Atalanta: “Boginja” juri treće uzastopno učešće u Ligi šampiona!

U četvrtak je nešto slabija ponuda nego što je to slučaj bio u prethodna dva dana, a za vas smo ovog puta pripremili jedan u najavi veoma zanimljiv duel u kom će Roma na svom “Olimpiku” dočekati Atalantu.
Duel između ova dva tima je zakazan za 18 časova i 30 minuta.

Roma: Prioritet je trofej u Ligi Evrope!

Fudbaleri Rome su odigrali sjajno prvi deo šampionata koji su završili na četvrtom mestu na tabeli, što je ujedno i bio primarni cilj, pošto je to mesto koje donosi plasman u Ligu šampiona, gde Rimljani nisu igrali pune tri godine.
Ipak, kako je vreme prolazilo tako su i izabranici Paula Fonseke pružali sve slabije partije u Seriji A, pa se u ovom trenutku “vučica” nalazi na sedmom mestu na tabeli uz čak deset bodova manjka u odnosu na četvrtoplasiranu Atalantu koja im između ostalog i gostuje u ovom kolu na “Olimpiku”.
U poslednje vreme Rimljani pružaju baš slabe partije u prvenstvu pošto su na pet poslednjih susreta ostvarili samo jedan trijumf, jedan remi, ali i čak tri poraza.
U prošlom kolu su izabranici Paula Fonseke posle preokreta poraženi na gostovanju kod Torina, a taj duel je završen rezultatom 3:1.
Ipak, nije sve tako crno kada je Roma u pitanju pošto je ova ekipa jedini preostali predstavnik Italije u evropskim takmičenjima, pošto su stigli do polufinala Liga Evrope, gde ih očekuje izuzetno zanimljiv dvomeč sa Mančester Junajtedom. Podsećamo vas da pobednik drugog po kvalitetu evropskog takmičenja ima garantovano učešće u Ligi šampiona, pa je jasno da će se Rimljani u nastavku šampionata fokusirati na taj dvomeč sa “đavolima”.
Što se tiče mečeva na “Olimpiku” u Seriji A, do sada je Roma odigrala šesnaest susreta i ostvarila čak jedanaest trijumfa, tri remija i samo dva poraza.

Atalanta: Odlične partije ovog tima više ne predstavljaju ništa novo!

Ono što slobodno možemo konstatovati kada je Atalanta u pitanju je da sjajne partije ovog tima više ne predstavljaju slučajnost.
Naime, “boginja” je na dobrom putu da treći put zaredom obezbedi igranje u Ligi šampiona, pošto se u ovom trenutku nalazi na četvrtom mestu na tabeli uz četiri boda viška u odnosu na petoplasirani Napoli.
Ono što svakako treba istaći je da bi izabranici Đanpjera Gasperinija eventualnim trijumfom na ovom teškom gostovanju kod Rome došli do pozicije broj dva na tabeli, pošto su “rosoneri” u sredu kiksnuli na svom terenu protiv Sasuola, kada je bilo 1:2.
Atalanta je uz Lacio tim koji je trenutno u najboljoj formi kada je Serija A u pitanju pošto je ova ekipa na pet poslednjih mečeva ostvarila isto toliko trijumfa.
Poslednji, ali verovatno i najdraži se desio u prošlom kolu kada je “boginja” na svom terenu savladala Juventusa, a taj meč je završen rezultatom 1:0.
Ostaje žal što tim iz Bergama ovog puta nije mogao više od osmine finala Lige šampiona, ali svakako da je i to veliki uspeh za tim koji do skoro praktično nije postojao na evropskoj mapi.
Kada su u pitanju gostovanja, do sada je Atalanta odigrala petnaest mečeva van svog terena na kojima su ostvarili devet trijumfa, četiri remija i dva poraza.

Naš predlog

Utisak je da će se “vučica” u nastavku šampionata više fokusirati na Ligu Evrope, gde imaju lepu priliku da dođu do same završnice, iako oh očekuje dosta težak dvomeč sa Mančester Junajtedom. Sa druge strane, deluje da je uz Inter koji je već obezbedio plasman, upravo Atalanta najveći favorit da dođe do plasmana u Ligu šampiona, što je bio slučaj i u prethodne dve sezone.
Zbog toga vam toplo preporučujemo da odigrate 2 koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.00. Pored toga, za očekivati je da ovo bude jedan izuzetno efikasan susret, što nam uostalom i pokazuju poslednji međusobni susreti između ova dva kluba, pa vam zato predlažemo da probate sa igrom 4+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 2.26.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.