Tip dana: Lion – Lil: Nastavlja se velika borba za šampiona Francuske!

Poslednji meč 34. kola francuske Lige 1 se igra na Žerlanu gde će fudbaleri Liona dočekati Lil što će ujedno biti i duel između četvrtoplasirane i drugoplasirane ekipe na tabeli.
Susret između ova dva tima je zakazan za 21 čas.

Lion: Sve je još uvek otvoreno!

Pamtimo svi prošlu sezonu u kojoj su fudbaleri Liona mimo svih očekivanja stigli čak do polufinala Lige šampiona što je svakako bio ogroman uspeh.
Nažalost, pošto je prvenstvo Francuske zbog poznate situacije sa koronavirusom prekinuto, izabranici Rudija Garsije su ostali bez plasmana u najkvalietnije evropsko klupsko takmičenje i svakako da je to primarni cilj u ovom šampiona, a kada se sve sabere i oduzme deluje da je Lion na pravom putu da to i ostvari.
Naime, tim sa Žerlana se u ovom trenutku nalazi na četvrtom mestu na tabeli uz samo bod manjka u odnosu na trećeplasirani Monako, ali i pet bodova manje od trenutno prvoplasiranog PSŽ-a, koji između ostalog ima i meč viška pošto je u subotu slavio na gostovanju kod Meca.
U poslednja dva kola Lion je odigrao dva sjajna meča, i to prvo na svom terenu protiv Anžea, kada je bilo 3:0, a onda i u prošlom kolu na gostovanju kod Nanta, kada su izabranici Rudija Garsije uz dosta muke slavili sa 1:2.
Inače, kada su u pitanju mečevi na domaćem terenu do sada je Lion odigrao šesnaest mečeva na svom terenu na kojima je ostvario deset trijumfa, tri remija i tri poraza.
Za kraj imamo za vas jedan zanimljiv podatak. Fudbaleri Liona na devet poslednjih međusobnih mečeva protiv Lila nisu uspeli da trijumfuju, a poslednju pobedu su ostvarili još 2016. godine.

Lil: Može li Lil da sačuva prednost i osvoji titulu?

Računica je jasna, ukoliko fudbaleri Lila pobede na svim mečevima do kraja šampionata, ova ekipa će mimo svih očekivanja postati novi šampion Francuske.
Naravno, to neće biti nimalo lak zadatak, a treba podsetiti da je ovaj tim bio u dosta boljoj situaciji pre dva kola kada su imali čak četiri boda viška u odnosu na drugoplasirani PSŽ. Međutim, u prošlom kolu je Lil samo remizirao na svom terenu protiv Monpeljea, kada je bilo 1:1. a taj kiks su iskoristili Parižani koji su se u tom trenutku primakli na samo bod zaostatka.
Međutim, PSŽ je svoj meč ovog kola odigrao juče i zabeležio pobedu, pa se u ovom trenutku nalaze na prvom mestu uz dva boda viška u odnosu na Lil, koji ruku na srce ima i meč manje, ali nažalost gostuje kod četvrtoplasiranog Liona.
Na poslednjih pet mečeva Lil je ostvario dva trijumfa, dva remija i jedan poraz, i utisak je da su izabranici trenera Galtjea makar na jednnom od tih pet susreta ostvarili trijumf, bili bi praktično nadomak titule.
U prošlom kolu je ova ekipa propustila ogroman broj prilika protiv Monpeljea, a na kraju mogu da budu srećni što su stigli i do boda, obzirom da su gosti dugo vodili.
Kada su u pitanju gostovanja do sada je Lil odigrao šesnaest mečeva van svog terena na kojima je ostvario jedanaest trijumfa, četiri remija i samo jedan poraz, i drugi je najuspešniji gost u ligi, i to odmah iza neprikosnovenog PSŽ-a koji je osvojio bod više na strani.

Naš predlog

Nema nikakve sumnje da nas očekuje jedan super uzbudljiv susret, i svakako da će oba tima ići na trijumf. Sve to bi moralo da nam donese i golove na Žerlanu pa vam savetujemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.01.
Za očekivati je da u velikoj želji za trijumfom i jedan i drugi tim postigne makar po jedan gol na ovom derbiju pa vam savetujemo da probate sa igrom GG, za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.81.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.