Tip dana: Mančester Junajted – Roma: Koliko može “vučica” na “Teatru snova”?

U četvrtak je nešto slabija ponuda nego što je to bio slučaj u prethodna dva dana, ali su ovog puta na programu prvi polufinalni mečevi Liga Evrope, a za vas analizirali duel koji će biti odigran na “Old Trafordu” gde će fudbaleri Mančester Junajteda dočekati Romu.
Duel između ova dva tima je zakazan za 21 čas.

Mančester Junajted: Verovatno je sve ovo i realnost Junajteda!

Sva je prilika da svi navijači Junajteda imaju pregršt razloga za zadovoljstvo kada je ova sezona u pitanju pošto se njihovi fudbaleri trenutno nalaze na sjajnom drugom mestu na tabeli engleske Premijer lige, uz čak deset bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Mančester Siti koji će u slučaju pobede u sledećem kolu i definitivno doći do titule šampiona Engleske.
Generalno, kada se sve sabere i oduzme nekako deluje i da je ovo realnost izabranika Ole Gunara Solskjera koji generalno radi dobar posao u Mančesteru, pošto se sećamo nekoliko “sušnih” sezona pre nego što je jedan od najboljih “džokera” svih vremena seo na užarenu klupu tima sa “Old Traforda”.
Nažalost u prošlom kolu je Junajted u jednom poprilično nezanimljivom susretu samo remizirao sa Lidsom, a taj duel je završen bez golova.
Za svaku pohvalu su partije Junajteda u Ligi Evrope, koji je na putu do polufinala drugog po kvalitetu evropskog takmičenja prvo eliminisao Milan, da bi u četvrtfinalu “đavoli” bili bolji od Granade u dvomeču, kada je ukupni rezultat bio čak 4:0.
Inače, kada su u pitanju mečevi na domaćem terenu, treba istaći da je Junajted vezao četiri trijumfa na svom terenu u Premijer ligi, a kada na to dodamo i onaj trijumf protiv Granade, dolazimo do zaključka da su izabranici Ole Gunara Solskjera na pet poslednjih meečva na “Old Trafordu” ostvarili isto toliko trijumfa.
Verovano oni stariji zaljubljenici u najvažniju sporednu stvar na svetu pamte onaj neverovatan trijumf u četvrtfinalu Lige šampiona iz 2007. godine, kada je Mančester Junajted na svom terenu demolirao Romu, a taj duel je završen sa neverovatnih 7:1.

Roma: Prioritet je trofej u Ligi Evrope jer on donosi plasman u Ligu šampiona!

Fudbaleri Rome su odigrali sjajno prvi deo šampionata koji su završili na četvrtom mestu na tabeli, što je ujedno i bio primarni cilj, pošto je to mesto koje donosi plasman u Ligu šampiona, gde Rimljani nisu igrali pune tri godine.
Ipak, kako je vreme prolazilo tako su i izabranici Paula Fonseke pružali sve slabije partije u Seriji A, pa se u ovom trenutku “vučica” nalazi tek na sedmom mestu na tabeli uz čak jedanaest bodova manjka u odnosu na četvrtoplasirani Juventus, pa je sigurno da su Rimljani izgubili praktično sve šanse da kroz Seriju A dođu do plasmana u elitno takmičenje.
Na poslednjih pet mečeva izabranici Paula Fonseke se baš i nisu proslavili pošto su u tom periodu ostvarili samo jedan trijumf uz dva remija i dva poraza.
Poslednji neuspeh Roma je doživela u prošlom kolu kada su poraženi na gostovanju kod Kaljarija kom su bodovi iz tog susreta bili preko potrebni pošto je poznato da se tim sa Sardinije grčevito bori za opstanak.
Međutim, “vučica” igra fenomenalno u Ligi Evrope ove sezone što su najbolje pokazali u četvrtfinalu kada su ruku na srce uz dosta muke eliminisali Ajaks koji je svakako smatran za jednog od najvećih favorita za osvajanje Liga Evrope.
Nakon pobede u Amsterdamu od 1:2, Rimljani su na svom “Olimpiku” nekako uspeli da remiziraju protiv Dušana Tadića i drugara, i došli do plasmana u samu završnicu Liga Evrope, što se svakako smatra uspehom ako uzmemo u obzir sve ono što se fudbalerima Rome dešavalo kada je ova sezona u pitanju.
Inače, valja istaći da se “vučica” ove sezone nije proslavila na strani u Seriji A, ali zato u Ligi Evrope izabranici Paula Fonseke imaju sve pobede na gostujućim terenima, osim poraza od CSKA iz Sofije, kada su već Rimljani obezbedili plasman u nokaut fazu.

Naš predlog

Sigurno je da nas očekuje jedan i te kako zanimljiv susret. Mančester Junajted silno želi trofej, ali je nekako utisak da je baš ovo takmičenje od ključnog značaja za Romu, pošto Rimljani jedino u slučaju trofeja u Ligi Evrope mogu naredne sezone da igraju u Lige šampiona.
Upravo zbog toga im dajemo i blagu prednost u ovom duelu i hrabro vam preporučujemo da probate sa duplom šansom X2 koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.22.
Takođe, za očekivati je i da ovo bude jedan i te kako efikasan duel zbog čega vam toplo preporučujemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.77.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.