Tiket dana (četvrtak, 29.04.2021)

tiket dana

Juče smo opet imali dobitan tiket, pa verujemo da ćemo nastaviti u istom ritmu. Danas su na programu prve utakmice polufinala Lige Evrope. Viljareal dočekuje Arsenal, dok u Mančesteru Junajted igra protiv Rome. Zbog Uskrsa, na teren će i srpski superligaši.

Hamburger – Karlsrue – 1,2+ @ 1.93 u Meridianbet

Jednostavno ne znamo šta da kažemo o ekipi Hamburgera. Velikan nemačkog fudbala ne uspeva da se vrati u elitu već tri godine, mada je u svakoj sezoni prvi favorit za tako nešto. Po pravilu, tim iz najveće nemačke luke odlično započne sezonu, izdvoji se na čelu tabele, a kako se bliži finiš oni popuštaju i na kraju ne stignu ni do baraža. Ova sezona nije ništa drugačija. Izgledalo je da niko ne može ”severnjake” da zaustavi na putu do Bundeslige, ali serija neverovatnih kikseva dovela je u pitanje čak i osvajanje trećeg mesta. Hamburger je trenutno treći, ali ima samo bod više od Kila koji ima dva utakmice manje. Moraće Hamburger bukvalno da pobedi sve do kraja, ne bi li stigao do šanse da se vrati u elitu. Posle meča sa Karslrueom, igraće sa Nirnbergom i Braunšvajgom na svom terenu, a gostovaće još samo u Osnabriku. Realno bi i bilo da dobiju sve mečeve, a da li će tako i biti, ostaje da vidimo. Karlsrue se nalazi na osmom mestu sa 44 boda iz 29 utakmica, i u nekom neverovatnom spletu okolnosti mogli bi do, recimo, trećeg mesta. Ipak, teško je očekivati da oni pobede sve do kraja, a da konkurenti izgube dovoljan broj bodova da bi ih prestigli. Hamburger u meč ulazi posle četiri uzastopne utakmice bez pobede, ali ni gosti nisu uspešniji, oni su bez trijumfa na prethodnih šest mečeva, od kojih su čak pet okončali nerešenim rezultatom, a čak tri puta bilo je 0:0. Hamburger je dobio prethodna tri meča protiv Karlsruea, i verujemo da će i četvrti. Uz jedinicu predlažemo i igru domaćin daje dva gola. Za kombinaciju 1,2+ u kladionici Meridianbet koeficijent iznosi 1.93.

Viljareal – Arsenal – GG3+ @ 2.33 u Meridianbet

Teško je u par reči opisati važnost ovog meča za oba tima. Za Arsenal osvajanje Lige Evrope znači jedinu evropsku perspektivu, dok će Viljareal, čak i da ne uspe da podgne pobednički pehar, bar igrati u Ligi Evrope ponovo, s obzirom da će to izboriti kroz La Ligu. Naravno, to bila samo uteha za izostanak plasmana u Ligu šampiona, koje bi ostavrili osvajanjem ovog takmičenja, do kojeg mu nedostaje da eiminišu samo dva rivala. Viljareal ima veliki adut na klupi. Radi se o treneru Unaji Emeriju, rekorderu po broju osvajnja Lige Evrope. Ovaj stručnjak je samo s Seviljom tri puta stizao do pehara, a sada će imati i dodatni motiv, pošto je smenjen sa klupe Arsenala na startu sezone. Njega je zamenio drugi Španac, Mikel Arteta, a o njegovom učinku, odnosno u tome da li je bio uspešan ili ne, sudiće upravo epilog ovog takmičenja. ”Žuta podmornica” igra sjajno u Ligi Evrope ove sezone. Grupu su prošli lako, a čini se još lakše su igrali u nokaut fazi, pobeđivajući sva tri rivala u oba meča. Prvo su to uradili protiv Salcburga, onda protiv dva Dinama, prvo onog iz Kijeva, a zatim i zagrebačkog. Možda su malo popustili u La Ligi, izgubili su tri puta u četiri poslednja kola, ali t je bilo od trenutka kada je postalo jasno da ne mogu do četvrte pozicije. Arsenal igra promenjivo u Premijer ligi, a tako nekako ”tobdžije” izgledaju i u Evropi. U nokaut fazi su bili bolji na strani, Slavili su u Pireju i Pragu, dok su sa Benfikom igrali nerešeno. Za to vreme, protiv ta tri rivala, kao domaćini su izgubili od Olipijakosa, remizirali sa Slavijom, a pobedili samo Benfiku i to posle dramatičnog preokreta. Mnogo toga zavisiće od prvog meča, ali sumnjamo da odluka može pasti posle samo 90 minuta. Kako god se završio meč na nekadanjem ”El Madrigalu”, odluka pada na ”Emirejtsu” kroz sedam dana. I u Viljarealu, i u Londonu, sve je podređeno ovom dvomeču, biće uzbudljivo u prvoj utakmici i zato vam predlažemo igru gol-gol, uz bar tri pogotka na meču. Za GG3+ u kaldionici Meridianbet kvota iznosi 2.33.

Ukupna kvota na tiketu za četvrtak u kladionici Meridianbet iznosi 4.50.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.