Tip dana: Sevilja – Atletik Bilbao: Sjajna sezona za Andalužane, ni borba za titulu nije nemoguća!

Poslednji meč 34. kola španske La Lige se igra u Andaluziji gde će fudbaleri Sevilje na svom “Sančez Pichuanu” dočekati ekipu Atletik Bilbaa.
Duel između ova dva tima je zakazan za 21 čas.

Sevilja: Mogu li “berberini” do senzacije?

Kako sada stvari stoje utisak je da svi navijači Sevilje imaju dosta razloga za zadovoljstvo kada je ova sezona u pitanju.
Naime, izabranici Đulijena Lopategija se u ovom trenutku nalaze na sjajnom četvrtom mestu na tabeli koje je ujedno i poslednje koje na kraju šampionata donosi plasman u Ligu šampiona, što je svakako i ovog puta primarni cilj.
Do tog svog cilja su popularni “berberini” došli na nekoliko kola pre kraja prvenstva, pošto u ovom trenutku imaju neverovatnih sedamnaest bodova prednosti u odnosu na petoplasirani Real Sosijedad.
Ne treba ni podsećati koliko je prošla sezona bila uspešna za Andalužane pošto je ova ekipa došla do trofeja u Ligi Evrope nakon trijumfa nad Interom, u jednom od najboljih finala u istoriji ovog takmičenja, pošto je na kraju taj meč završen rezultatom 3:2.
Naravno, ne treba zaboraviti ni da su izabranici trenera Lopategija zauzeli četvrto mesto na tabeli španske La Lige što im je posle dve godine pauze donelo plasman u Ligu šampiona.
Zanimljiv podatak je svakako da “berberini” imaju još uvek teoretskih šansi i za titulu šampiona Španije, pošto u ovom trenutku imaju samo šest bodova manjka od prvoplasiranog Atletika, ali i meč manje, pa bi eventualnim trijumfom na svom terenu protiv Bilbaa što se svakako očekuje, došli na samo tri boda od lidera na tabeli.
Inače, u prošlom kolu je Sevilja odigrala još jedan izuzetno dobar meč i slavila na svom terenu protiv Granade, a taj duel je završen rezultatom 2:1.

Atletik Bilbao: Sedam vezanih mečeva bez poraza!

Velika je žal što Bilbao nije uspeo da dođe do trofeja u španskom Kupu Kralja pošto su ove godine imali čak dve prilike za to.
Naime, podsećamo vas da su Baskijci izgubili u finalu prošlosezonskog Kupa, pošto je Real Sosijedad slavio, a ista sudbina je izabranike Marselina Garsije Torala snašla i u finalu ovosezonskog Kupa Kralja, kada ih je Barselona demolirala sa 4:0.
Međutim, ne treba zaboraviti da je Bilbao mimo svih očekivanja došao do trofeja u Superkupu Španije, i to pošto su u finalu slavili protiv Barselone, pa ako se sve sabere i oduzme slobodno možemo reći da je ovo ipak jedna uspešna sezona za tin iz Baskije.
Inače, kada je u pitanju španska La Liga, u ovom trenutku se Bilbao nalazi na sredini tabele, preciznije na desetom mestu, a treba napomenuti da ova ekipa na sedam poslednjih mečeva ne zna za poraz, zbog čega sasvim sigurno u lepom raspoloženju putuju na ovo gostovanje u Andaluziju.
U prošlom kolu su izabranici Garsije Torala remizirali na svom terenu protiv Valjadolida kome su bodovi na tom susretu bili preko potrebni pošto se ovaj tim grčevito bori za opstanak.
Pre toga je ponos Baskije odigrao jedan fantastičan meč na svom terenu u kom su savladali prvoplasirani Atletiko Madrid, a taj duel je završen rezultatom 2:1.
Kada su u pitanju gostovanja, do sada je Bilbao odigrao šesnaest mečeva na strani na kojima je ostvario samo dva trijumfa, uz čak sedam remija, ali i isto toliko poraza.

Naš predlog

Čini se da je posle sedam vezanih susreta došlo vreme za jedan poraz tima iz Baskije, zbog čega vam toplo preporučujemo da odigrate 1 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.64.
Ako se malo osvrnemo na tradiciju dolazimo do zaključka da na međusobnim susretima između ova dva tima ima dosta golova, zbog čega vam preporučujemo da probate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 2.04.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.