Tip dana: Mančester Siti – PSŽ: Imaju li Parižani snage za preokret?

U utorak je nažalost nešto slabija ponuda nego što je to bio slučaj u prethodnih nekoliko dana, ali su ipak na programu revanš mečevi polufinala Lige šampiona, pa smo za vas analizirali duel između Mančester Sitija i PSŽ-a, koji je zakazan za 21 čas.
Podsećamo vas da su u prvom susretu na “Parku prinčeva” slavili “građani”, a taj duel je završen rezultatom 1:2, što izabranike Pepa Gvardiole stavlja u jednu poprilično dobru situaciju uoči revanša.

Mančester Siti: Mogu li “građani” konačno do “ušatog” trofeja?

Utisak je da fudbaleri Mančester Sitija nikad nisu bili bliži plasmanu u finale Lige šampiona, što je cilj ove prebogate ekipe još od kako su je preuzeli šeici.
Naime, “građani” igraju sjajno u ovogodišnjem izdanju najkvalitetnijeg klupskog takmičenja što se videlo odmah na startu kada su izabranici Pepa Gvardiole odigrali sjajno u grupnoj fazi i uz čak pet trijumfa i sa samo jednim remijem došli do plasmana u nokaut fazu.
U osmini finala je Siti odigrao dva sjajna meča protiv Borusije iz Menhengladbaha, i sa ukupnim rezultatom 4:0 došao do plasmana među osam najboljih evropskih ekipa. Nakon toga je usledila eliminacija i Dortmunda, pa je na taj način Mančester Siti sebi zakazao polufinali dvomeč sa prošlosezonskim finalistom PSŽ-om.
U prvom susretu na “Parku prinčeva” popularni “građani” su posle preokreta došli do trijumfa, a taj duel je na kraju završen rezultatom 1:2, što izabranike Pepa Gvardiole stavlja u jednu zaista sjajnu situaciju.
Kada je u pitanju Premijer liga, ova ekipa je u prošlom kolu slavila na teškom gostovanju kod Kristal Palasa, kada je bilo 0:2, čime je Siti pobegao drugoplasiranom Junajtedu na čak trinaest bodova viška, što će svakako biti dovoljno za novu titulu “građana”.
Treba napomenuti da trener Sitija može da računa na sve raspoložive fudbalere kada je ovaj revanš u pitanju, za razliku od svog kolege na suprotnoj strani koji ponovo ima dosta problema oko sastava za ovaj duel.

PSŽ: Parižani jure drugo uzastopno finale!

Prošle godine su Parižani bili nadomak konačnog trofeja u Ligi šampiona, ali im se na tom putu isprečio Bajern iz Minhena, ako je ekipa iz Pariza verovatno bila i bolji tim u tom finalu, koje je na kraju završeno pobedom Bavaraca od 0:1.
Ipak, treba istaći da je sezona bila izuzetno uspešna pošto su “sveci” došli do nove titule u Ligi 1, ali i do trofeja u francuskom Kupu.
Što se ovog šampionata tiče, sigurno je da je malo ko očekivao da će Nejmar i drugari imati ovoliko problema u Ligi 1, pošto se na tri kola pre kraja šampionata PSŽ nalazi na drugom mestu na tabeli uz bod manjka u odnosu na prvoplasirani Lil, i ukoliko ta ekipa ostvari sva tri trijumfa u preostala tri kola, izabranici Maurisija Poketina će ostati bez titule šampiona Francuske prvi put od 2017. godine kada je Monako osvojio titulu prvaka Francuske.
Inače, u prošlom kolu je još uvek aktuelni šampion Francuske slavio na svom terenu protiv Lensa, a taj duel je završen rezultatom 2:1.
Nije tajna da je takmičenje koje više interesuje Parižane Liga šampiona, gde je ova ekipa bez većih problema došla do polufinala, iako su u četvrtfinalu doživeli poraz od Bajerna u revanšu na “Parku prinčeva” kada je bilo 0:1, ali je pre toga četa trenera Poketina slavila na gostovanju kod istog rivala sa 2:3 u jednom spektakularnom susretu.
Nažalost, u prvom polufinalom susretu “sveci” su poraženi na svom terenu od Mančester Sitija, pa je sigurno da im sada u revanšu predstoji izuzetno težak zadatak.

Naš predlog

Parižani će učiniti sve da dobiju ovaj susret. Nismo baš sigurno da li će uspeti u toj nameri, ali nam svakako deluje da će uspeti da izbegnu poraz, zbog čega vam savetujemo da probate sa duplom šansom X2 koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.02.
Deluje da bi ovo polufinale moglo da nam donese dosta golova, iako je ulog ogroman, pa vam predlažemo da odigrate igru 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.57.
Za kraj, mišljenja smo da će oba tima postići makar po jedan gol na ovom susretu, zbog čega vam predlažemo da probate sa igrom GG za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.59.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.