Tiket dana (utorak, 04.05.2021)

tiket dana

Kasno večeras saznaćemo ime prvog finaliste Lige šampiona. Mnogo bliži tome je Mančester siti, ali nikako ne treba otpisivati prošlogodišnjeg finalistu, ekipu Pari Sen Žermena. U senci tog okršaja igraće se vanredno kolo u srpskoj ligi, Seriji B, a na programu su zaostali mečevi u nižim engleskim ligama.

Holštajn Kil – Zandhauzen – GG3+ @ 2.02 u Meridianbet

Ovo je zaostala utakmica 30. kola nemačke Cvajte. Holštajn je imao obaveze u polufinalu DFB kupa, dok su se fudbaleri Zandhauzena mučili sa virusom. Fantastična rezultat napravio je Kilu Kupu, ali je na kraju morao da položi oružje pred raspoloženim ”milionerima” koji su im u Dortmundu dali pet golova u prvom poluvremenu. To je bio i konačan rezultat tog meča, jer nije bilo potreber da Borusija previša forsira pred odlučujuće utakmice u Bundesligi. Ostaće zapisano da je Holštajn izbacio Bajern još u drugom kolu, ali ih je zato žreb kasnije nagradio, pa su preko Darmštata i Esena došli među četiri najuspešnija tima. Dalje nisu mogli, pa im sada predstoji borba u ulazak u Bundesligu. Ukoliko uspeju, bie to njihov debi u eliti od ujedinjena Nemačke, mada su u svojoj prvoj sezonu u Cvajti bili blizu, pošto su tada zaustavljeni u baražu od Volfsburga. Veoma je interesantno da i pored samo jedne pobede u poslednjih pet utakmica u prvenstvu ovaj tim važi za prvog favorita za osvajanje drugog mesta, koje takođe vodi u Bundesligu direktno. Bohum je na vrhu, a za to drugo mesto bore se Grojter Firt, Hamburger, Kil, Fortuna i Hajdenhajm. Treba reći da Kil ima tri meča manje odigrana od Grojtera i Hamburgera koji su ispred njih. Grojter je sakupio sedam bodova više, a ekipa iz najveće luke samo dva. Kil ima odličan, ali naporan, raspored. Slede mu tri vezana meča na domaćem terenu, posle Zandhauzena dolazi im ent Pauli i Hanover, i sve će se to dogoditi u samo šest dana. Posle toga će mgogo toga biti jasnije, ili još zamršenije. Sa devet bodova preuzeli bi drugo mesto i sami odlučivali o svojoj sudbini. Mada, neće im biti lako ni sa Zandhauzenom. Ovaj tim je tik iznad crte, bori se za opstanak, ali je u odličnoj formi. Na gostovanje Grojteru otišli su sa tri uzastopne pobede, a i tako su pretili da slave. Vodili su do desetak minuta pred kraj i na kraju izgubili sa 3:2. Kil je jesenas pobedio u Zandhauzenu sa 2:0 i to je bio jedini međusobni meč, u prethodnih osam, da nije došla igra gol-gol. Mi se sada odlučujemo za GG uz bar tri pogotka ukupno, a koeficijent za GG3+ u kladionici Meridianbet iznosi 2.02.

Mančester siti – Pari Sen Žermen – GG4+ @ 2.63 u Meridianbet

U prvom meču u Parizu gledali smo dva različita poluvremena. U prvom domaći tim je dominirao, a to je nagrađeno vodećim golom Markinjosa. U nastavku kao da su timovi zamenili dresove, Siti je zaigrao mnogo hrabrije, i prvo izjednačio preko De Brujnea, doduše uz dosta sreće, da bi na kraju stigao i do pobede golom Rijada Mareza. Timu Pepa Gvardiole smeši se prvo finale Lige šampiona u istoriji. Verujemo da su svi maksimalno posvećeni ostvarenju tog cilja, mada su i tako fokusirani na ovaj meč lako slavili na gostovanju Kristal palasu u subotu. Siti će vratiti pehar Premijer lige u svoje vitrine, osvojili su več Liga kup, ali je ”ušati” trofej njihova davnašnja želja i razlog ulaganja stotina miliona evra u tim. Samo jedno su do sada igrali u polufinalu, tada ih je Real eliminisao, mada su imali odličan rezultat u Madridu 0:0. Jedna gol na ”Etihadu” odveo je ”kraljevski klub” u finale, a kasnije i do trofeja. Sada je Siti još bliže završnoj predstavi u Istanbulu. Imaju prednost iz Pariza, a sve što treba da urade je da ne prime više od jednog gola na svom stadionu. To je lakše reći nego učiniti kada su druge strane imate pariske ”svece”. PSŽ je dao tri gola Bajernu u Minhenu, na strani umeju da budu mnogo opasniji nego na svom terenu, pošto u timu imaju brzonoge Mbapea i Nejmara. Problem za Parižane je to što oni još nisu osigurali titulu šampiona u svojoj zemlji, čak su na bod zaostatka za Lilom, tri kola pre kraja. Ipak, verujemo da bi žrtvovali pehar u Ligi 1, samo da po prvi put podignu ovaj u Ligi šampiona. Prošle sezone su zaustavljeni u finalu, i to golom svog nekadašnjeg fudbalera Kingslija Komana, a hoće li sada sve naplatiti, ostaje da vidimo. Jedno je jasno, golova će biti i to dosta. Ovo su timovi koji ne umeju da se brane. Naš predlog je gol-go uz četiri gola ukupno. Za GG4+ u kladionici Meridianbet kvota je 2.63.

Ukupna kvota na tiketu za utorak u kladionici Meridianbet iznosi 5.31.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.