Tiket dana (četvrtak, 06.05.2021)

tiket dana

Posle Lige šampiona, večeras ćemo saznati i epilog polufinalnih mečeva Lge Evrope. Videćemo ko će u finale čiji je domaćin poljski grad Gdanjsk.

Roma – Mančester junajted – GG4+ @ 2.33 u Meridianbet

Neverovatan meč odigrale su ove dve ekipe u Mančesteru pre sedam dana. Dva potupo različita poluvremena i na kraju pobeda domaćina od 6:2! Bilo je svega, teško je i nabrojati golove, za koje se ne zna koji je bio lepši, a Roma je posle prvih 45 minuta imala prednost od 2:1. Šta se dogodilo u petnaestominutnoj pauzi ostaće misterija za sva vremena. Junajted je postigao pet golova u nastavku, gosti nijedan, i to je to. Edinson Kavani i Bruno Fernandeš bili su fantastični, postigli su po dva gola, a u strelce su se upisali i Pogba i Grinvud. Taj meč označio je kraj za Paula Fonseku na klupi Rimljana. Bilo je očekivano da Urugvajac ne bude više trener ”vučice”, jer je Liga Evrope bila jedina šansa da se Roma domone Lige šampiona. Posle poraza od Sampdorije u nedelju, veliko je pitanje može li uopšte u Evropu. Mančester junajted je već jednom osvajao ovo takmičenje, a ono mu je tada donelo Ligu šampiona. Sada su ”Crveni đavoli” blizu plasmana u elitno takmičenje preko Premijer lige, ali imaju druge probleme. Naime, u nedelju nisu odigrali najveći derbi engleskog fudbala protiv Liverpula, pošto su njihovi navijači provalili na stadion i tražili odlazak vlasnika kluba, američke porodice Glejzer. Razlog je njihova želja da Mančester junajted bude jedan od osnivača Superlige Evrope, sa čime se navijači nikako ne slažu. Meč je, za sada, odložen, ali je sva prilika da će ga Junajted izgubiti za ”zelenim stolom”, s obzirom da slobodnih termina u Engleskoj nema, pogotovo ako se ”Crveni đavoli” plasiraju u finale, a to je gotovo izvesno. Pored bodova za Liverpul, moguće je da Junajted bude kažnjen oduzimanjem bodova, pa da navijači svom klubu naprave medveđu uslugu, odnosno dovedu u pitanje plasman u Ligu šampiona. Videćemo šta će odlučiti Savez, a do tada Solskjerov tim ima zadatak, da bez previše nervoze, prođe u finale Lige Evrope. I kod Rome se svašta desilo između oa dva meča. Rekosmo da je Fonseka otišao, a još senzacionalnija je vest da je rimski klub angažovao za narednu sezonu Žozea Murinja. Portugalac se rastao sa Totenhemom, i nije dugo bio na birou. Vraća se u Seriju A, gde je sa Interom 2010. godine osvojio ”tripletu”. Akcije rimskog kluba porasle su za 26% posle objavljivanja ove vesti, pa je jasno koliko Murinjovo ime, i pored svih promašaja poslednjih godina, i dalje znači u svetu fudbala. Što se revanša na ”Olimpiku” tiče, Roma će pokuapti da odigra na sve ili ništa, jednom su tako izbacili Barselonu koju su dobili sa 3:0 u revanšu, ali im sada treba pobeda od četiri gola razlike. Dešavalo se i to. Partizan je 1984. posle poraza od 6:2 eliminisao Kvins Park Rendžers sa 4:0 u Beogradu, ali je to sada teško zamislivo. Uglavnom, bić to još jedna goleada, naš predlog je gol-gol, uz bar četiri pogotka na utakmici. Za GG4+ u kladionici Meridianbet dobija se kvota 2.33.

Silkeborg – Esbjerg – 1,2+ @ 1.94 u Meridianbet

U utakmici 28. kola plej-ofa danske druge lige, drugoplasirani Silkeborg dočekuje trećeplasirani Esbjerg. Ukoliko Silkebrog zabeleži trijumf, biće jasno da u elitu idu ovaj tim i Viborg, trenutno vodeća ekipa, dok će Esbjrerg još jednu sezonu provesti u drugoligaškom društvu. Iako je razlika između ove dve ekipe solidnih sedam bodova, pet kola pre kraja, Esbjerg bi pobedom mogao da zakomplikuje finiš prvenstva. Međutim, gosti su u mnogo lošijoj formi od domaćiina, posebno od početka plej-ofa. Dok je Silkeborg u pet kola doigravanja osvojio 13 bodova, za to vreme Esbjerg je dodao samo samo sedam bodova na svoj konto. Ovo je njihov drugi meč u plej-ofu, u Esbjergu je bilo 1:1, dok su dva prvenstvena okršaja u regularnom delu sezone pripala Silkeborgu. Treba reći i da je Silkeborg fantastičan na domaćem terenu, oni su dobili poslednjih sedam mečeva kao domaćini, na svakom su postigli bar po dva gola, a nisu primili nijedan! Dakle, za 630 minuta igre niko nije uspeo da zatrese mrežu Silkeborga kada je bio njihov gost, pa to nije uspeo ni lider, tim Viborga. Pobedom bi Silkeborg, ne samo obezbedio povratak u Superligu Danske, već bi i imao odličnu šansu da takmičenje završi kao prvi, što ne donosi ništa osim prestiža. Očekujemo pobedu domaćina, Esbjerg je već izgubio dva puta u plej-ofu, od Helsingora i Viborga, i teško da nešto može uraditi na ovom gostovanju. Naš predlog je pobeda Silkeborga, uz bar dva gola domaćina. Za kombinaciju 1,2+ u kladionici Meridianbet koeficijent iznosi 1.94.

Ukupna kvota na tiketu za četvrtak u kladionici Meridianbet iznosi 4.52.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.