Tip dana: Arsenal – Viljareal: Mogu li “tobdžije” da potope “žutu podmornicu” i dođu do finala?

U četvrtak je nešto slabija ponuda za klađenje, ali nas ipak u ovom danu očekuju i revanš mečevi polufinala Liga Evrope, pa smo zbog toga za vas analizirali duel koji će biti odigran u Londonu, gde će fudubaleri Arsenala dočekati Viljareal.
Prvi meć između ova dva izuzetno kvalitetna tima odigran je prošlog četrtka na “El Madrigalu” a rezultat je na kraju bio 2:1.

Arsenal: Mogu li “tobdžije” do velikog finala?

Iako su se svi navijači ovog tima nadali da će ova sezona biti bolja nego prethodna, trenutno je situacija takva da se ekipa iz Londona nalazi na katastrofalnom devetom mestu na tabeli engleske Premijer lige uz čak pet bodova manjka u odnosu na sedmoplasirani Liverpul, a dobro poznato je da je to sedmo mesto ujedno i poslednje koje na kraju šampionata donosi plasman u evrposka takmičenja.
Na poslednjih pet susreta u najkvalitetnijem rangu engleskog fudbala fudbaleri Arsenala su ostvarili dva trijumfa, dva poraza i jedan remi, a u prošlom kolu su izabranici Mikela Artete odigrali jedan poprilično dobar meč na gostovanju kod Njukasla, kada je bilo 0:2.
Inače, dosta dobre partije tim iz Londona pruža u Ligi Evrope gde su bez većih problema stigli do plasmana u polufinale. U prvom susretu polufinala drugog po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja, “tobdžije” su nažalost poražene na gostovanju kod Viljareala, ali imaju jedan aktivan rezultat pošto je na “El Madrigalu” bilo 2:1, za “žutu podmornicu”.
Treba podsetiti da je Arsenal na poslednja dva gostovanja u Ligi Evrope ostvario isto toliko trijumfa i to prvo kod Olimpijakosa, a onda i kod Slavije iz Praga kada je bilo čak 0:4.

Viljareal: “Žuta podmornica” želi da sačuva prednost!

Fudbaleri Viljareala generalno igraju poprilično dobro ove sezone, što im je između ostalog i donelo plasman u samu završnicu Liga Evrope, pošto je “žuta podmornica” došla do plasmana među četiri najbolje ekipe.
Čak štaviše, izabranici sjajnog Unai Emerija su na pravom putu da dođu do plasmana u veliko finale drugog po kvalitetu evropskog takmičenja pošto su u prvom susretu polufinala na svom “El Madrigalu” odigrali jedan i te kako dobar susret protiv Arsenala, u kom su slavili sa 2:1.
Inače, kada se radi o najkvalitetnijem rangu španskog fudbala teško je bilo očekivati da Viljareal uradi više, pogotovu u situaciji kada se još uvek čak četiri ekipe bore za šampionski pehar.
Naime, trenutno se “žuta podmornica” nalazi na šestom mestu na tabeli koje na kraju šampionata donosi plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope, što naravno i jeste primarni cilj ovog tima.
U prošlom kolu su izabranici trenera Emerija ostvarili jednu i te kako bitnu pobedu pošto su na svom terenu slavili protiv Hetafea, a taj duel je završen rezultatom 2:0, što je bila prva pobeda za tim sa “El Madrigala” posle dva vezana poraza u La Ligi, što nam svakako uz trijumf u polufinalu Liga Evrope pokazuje da ovaj tim polako ali sigurno izlazi iz krize.
Inače, podatak koji i te kako treba istaći je taj da su fudbaleri Viljareala u dosadašnjem toku Liga Evrope ostvarili sve trijumfe na strani uz samo jedan remi, i to još u grupnoj fazi kod Makabija, kada je bilo 1:1.

Naš predlog

Arsenalu samo pobeda garantuje prolazak u narednu fazu i zbog toga treba očekivati da izabranici Mikela Artete od prvog minuta krenu ofanzivno ka golu “žute podmornice”.
Zbog toga vam hrabro preporučujemo da odigrate 1 koji kladionica Meridianbet plaća sa sjajnom kvotom 1.90.
Za očekivati je da ovo bude i jedan duel sa dosta golova iako je ulog zaista orgroman, a pa vam zbog toga toplo preporučujemo da probate a igrom 3+ za koju je kladionica Meridianet pripremila kvotu 1.75.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.