Tip dana: Lans – Lil: Težak ispit za lidera na tabeli!

Ovog vikenda su na programu mečevi 36. kola francuske Lige 1, a za vas smo ovog puta pripremili duel između Lansa i Lila, što će ujedno biti i sudar između petoplasirane i prvoplasirane ekipe na tabeli.
Meč između ove dve sjajne ekipe je zakazan za 21 čas.

Lans: Sjajne partije ove sezone!

Generalno, malo ko se nadao da će fudbaleri Lansa pružati ovoliko dobre partije u ovogodišnjem izdanju najkvalitetnijeg ranga francuskog fudbala.
Naime, trenutno se ova ekipa mimo svih očekivanja nalazi na petom mestu na tabeli koje na kraju šampionata donosi plasman u novoformiranu Ligu Konferencija, što bi svakako bio veliki uspeh za ovaj simpatični tim.
Na poslednjih pet mečeva fudbaleri Lansa su doživeli samo jedan poraz i to u prošlom kolu na gostovanju kod PSŽ-a, uz dva trijumfa i dva remija, i u ovom trenutku imaju isti broj bodova kao i šestoplasirani Marsej, pa deluje da će ove dve ekipe do kraja šampionata voditi veliku borbu za plasman na to peto mesto i izlazak na evropsku scenu.
Daleko od toga da se petoplasirana ekipa na tabeli obrukala u prošlom kolu pošto su dosta dobro parirali još uvek aktuelnom šampionu PSŽ-u, pa je sigurno da svim navijačima ovog tima nije previše zasmetao tesan poraz od ubedljivo najkvalitetnijeg tima u Ligi 1.
Inače, kada su u pitanju partije na domaćem terenu do sada je Lans odigrao sedamnaest susreta na stadionu “Feliks Bolar” i ostvario sedam trijumfa, šest remija i samo četiri poraza, a zanimljivo je da su poslednji neuspeh na domaćem terenu doživeli još krajem januara, kada je Nica slavila sa 0:1.
U prvom međusobnom susretu između Lansa i trenutnog lidera na tabeli je slavio Lil, i to sa više nego ubedljivih 4:0, pa je sigurno da će Lans učiniti sve da ostane neporažen na ovom susretu, iako će to biti izuzetno težak zadatak.

Lil: Niko se ovome nije nadao!

Ako smo za ekipu Lansa pričali da je malo ko očekivao da će trenutno zauzimati petu poziciju na tabeli, šta tek onda reći za ekipu Lila, koja se u ovom trenutku mimo svih očekivanja nalazi na prvom mestu na tabeli i na pravom je putu da dođe do titule šampiona Francuske.
Naime, u ovom trenutku izabranici Kristofa Galtjea imaju bod viška u odnosu na drugoplasirani PSŽ, i kada su oni u pitanju sigurno je da je sve jasno, pošto im tri trijumfa u poslednja tri kola i definitivno donose šampionski pehar, iako valja napomenuti da će sve to biti izuzetno težak zadatak pošto im raspored baš i ne ide na ruku.
Prvu od tri finala ova ekipa igra u ovom kolu protiv Lansa, i sve to nakon veoma važnog trijumfa u prošlom kolu na domaćem terenu protiv Nice kada je bilo 2:0.
Na poslednjih pet suseta lider na tabeli pruža zaista fantastične partije pošto su u tom periodu ostvarili čak četiri trijumfa uz samo jedan remi, i to kada se najmanje očekivalo, na svom terenu protiv Monpeljea, u duelu koji je završen rezultatom 1:1.
Svakako da je meč koji je možda i najbolje pokazao karakter Lila duel na “Žerlanu” protiv Liona, kada je lider na tabeli gubio sa 2:0, ali na kraju uspeo da napravi veliki preokret, slavi sa 2:3, i tako praktično dođe nadomak toliko željene titule.
Inače, kada su u pitanju mečevi na strani valja napomenuti da su izabranici Kristofa Galtjea najbolji gosti u ligi pošto su na sedamnaest odigranih susreta ostvarili čak dvanaest trijumfa, četiri remija i samo jedan poraz, i sigurno je da su zbog toga veliki favoriti na ovom duelu.

Naš predlog

Iako Lans igra fantastično ove sezone i na dobrom je putu da dođe do plasmana u neko od evropskih takmičenja, ovoga puta prednost ipak dajemo lideru na tabeli koji ima jasnu računicu a to su tri pobede iz tri poslednja kola, što bi značilo i šampionsku titulu.
Zbog svega toga vam savetujemo da odigrate 2 koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.00. Ne treba da nas iznenadi ako ovo bude jedan susret sa dosta golova, pošto će sasvim sigurno i jedni i drugi ići na trijumf, zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 2.13.
Za kraj, smatramo da će Lil uspeti da postigne makar dva gola na ovom vrućem gostovanju, pa vam predlažemo da probate sa igrom G2+ koju kladionica Meridianbet plaća sa sjajnom kvotom 2.11.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.