Derbi dana: Barselona – Atletiko Madrid: Titula na stolu, ko ima keca u rukavu za finalno deljenje?

U subotu je izuzetno bogata ponuda za klađenje, a deluje da se najveći derbi igra na Pirinejima gde će Barselona na svom “Nou Kampu” dočekati prvoplasirani Atletiko Madrid.
Susret između ova dva fantastična tima je zakazan za 16 časova i 15 minuta.

Barselona: Posle svega, može li Barsa do titule?

Bila je ovo jedna poprilično turbulentna sezona za fudbalere Barselone, a kako sada stvari stoje vrlo lako se može desiti da tim iz Katalonije dođe do trofeja u dva najvažnija takmičenja.
Naime, izabranici Ronalda Kumana su nedavno došli do trofeja u španskom Kupu Kralja pošto su u velikom finalu bez većih problema savladali Atletik Bilbao, a taj duel je završen rezultatom 0:4.
Iako nije tako delovalo u prvom delu sezone kada je Barsa zaostajala desetak bodova u odnosu na prvoplasirani Atletiko Madrid, u ovom trenutku ta prednost iznosi samo dva boda u korist Madriđana, a na sve to u ovom kolu Leo Mesi i drugari na svom terenu upravo i dočekuju Atletiko, pa će biti to lepa prilika da na četiri kola pre kraja šampionata zasednu na prvo mesto na tabeli.
Inače, u prošlom kolu je ekipa sa “Nou Kampa” u jednom trileru na “Mestalji” slavila protiv Valensije, a taj duel je završen rezultatom 2:3, što je bila veoma važna pobeda za izabranike Ronalda Kumana koji su pre toga šokirali svoje navijače porazom od Granade, u trenutku kada im je trijumf na tom susretu donosio prvo mesto na tabeli.
Što se tiče mečeva na domačem terenu, Barselona je do sada odigrala sedamnaest mečeva na “Nou Kampu” na kojima su ostvarili jedanaest trijumfa, četiri remija i dva poraza, a na poslednjem susretu koji su na svom terenu odigrali protiv Atletiko Madrida su remizirali protiv čete Čola Simeonea, kada je u jednom fantastičnom meču bilo 2:2.

Atletiko Madrid: Madriđani drže sve u svojim rukama!

Možda nije bilo ni realno da Atletiko igra u drugom delu sezone onoliko dobro kao što je to slučaj bio u prvom delu kada je ova ekipa igrala nepogrešivo, zbog čega su i stekli ogromnu prednost u odnosu na svoje rivale, a ona je u jednom trenutku bila čak i dvocifrena.
Ipak, sve se nekako promenilo u drugom delu šampionata, i Madriđani ne samo da su dozvolili svojim najbližim pratiocima da se približe, već je u ovom trenutku bodovna prednost samo plus dva u odnosu na Real Madrid i Barselonu, uz podatak da Atletiko ima izuzetno težak raspored do kraja prvenstva, što nam verovatno pre svega najbolje potvrđuje i ovo gostovanje na “Nou Kampu”.
Ruku na srce, u prošlom kolu su izabranici Čola Simeonea slavili na gostovanju kod Elčea, kada je bilo 0:1, ali svakako treba napomenuti da je domaća ekipa propustila da realizuje penal u sudijskoj nadoknadi, tako da se slobodno može reći da su “jorgandžije” odlično prošle na tom gostovanju,
Na poslednjih pet susreta su Madriđani ostvarili tri trijumfa, uz jedan poraz, ali i jedan remi, a kada su u pitanju gostovanja, do sada je Atletiko odigrao sedamnaest mečeva na strani na kojima su ostvarili deset trijumfa, četiri remija i tri poraza. Naravno, treba napomenuti i podatak da su “jorgandžije” na poslednjih pet gostovanja ostvarili samo jedan trijumf, i to onaj u prošlom kolu, uz dva remija, ali i dva poraza.

Naš predlog

Sva je prilika da će ovaj meč u Kataloniji vrlo verovatno i odlučiti pitanje novog šampiona Španije. Mora se priznati da Atletiko Madrid ima dosta problema u poslednje vreme, i nisu ni bleda senke od one ekipe koja je u prvom delu šampionata prosto mlela sve svoje protivnike. Sa druge strane Barsa je nedavno šokirala sve svoje navijače porazom na “Nou Kampu” protiv Granade, pa je sigurno da žele da im se u potpunosti iskupe za taj poraz, a verovatno da nema lepše prilike od trijumfa nad liderom na tabeli koji bi možda mogao da znači i šampionski pehar za izabranike Ronalda Kumana.
Zbog svega toga vam savetujemo da odigrate 1 koji kladionica Meridianbet plaća sa sjajnom kvotom 1.90. Posebno zanimljivo deluje podatak da je Barsa bez trijumfa nad Atletikom na poslednja tri međusobna duela, a u prvom delu sezone su Madriđani slavili sa 1:0.
Inače, mišljenja smo da bi i jedan i drugi tim mogli do makar jednog gola na ovom derbiju, pa vam predlažemo da odigrate igru GG za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.79.
Iz potpuno istog razloga vam predlažemo da probate i sa igrom 3+ gde je kvota nešto bolja i iznosi 1.89.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.