Tip dana: Fiorentina – Lacio: Lacijali jure novi plasman u Ligu šampiona, ali pita se tu nešto i maestralni Vlahović!

Ovog vikenda su na programu mečevi 35. kola italijanske Serije A, a za vas smo ovog puta pripremili duel koji će biti odigran na stadionu “Artemio Franki” gde će fudbaleri Fiorentine dočekati Lacio.
Susret između ova dva tima je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Fiorentina: Očekivali smo dosta više!

Pred početak sezone je Fiorentina pretendovala za jedan od timova koji bi mogao da dođe do plasmana u Ligu Evrope, međutim, od toga ne samo da neće biti ništa, već “viola” može da bude prezadovoljna ako bude opstala u najkvalitetnijem rangu italijanskog fudbala.
Naime, u ovom trenutku se “ljubičasti” nalaze na četrnaestom mestu na tabeli uz samo četiri boda viška u odnosu na Benevento koji se nalazi na 18. mestu na tabeli koje je ujedno i poslednje koje na kraju šampionata znači selidbu u niži rang.
Ruku na srce mora se priznati da izabranici Đuzepea Jakinija igraju dosta bolje u poslednje vreme, pa su tako na tri poslednja meča bez poraza, a u tom periodu su ostvarili jedan trijumf i dva remija.
U prošlom kolu je Fiorentina u jednom spektakularnom susretu na gostovanju kod Bolonje remizirala, a na tom meču je bilo čak šest golova, pošto je na kraju bilo 3:3.
Ono što posebno treba naglasiti je da je dvostruki strelac za “violu” na tom susretu bio srpski reprezentativac Dušan Vlahović koji igra fantastično ove sezone, a posebno dobro u poslednje vreme, pošto je na poslednjih šest mečeva postigao čak sedam golova.
Inače, do sada su “ljubičasti” odigrali sedamnaest mečeva na “Artemio Frankiju” na kojima su ostvarili pet trijumfa, šest remija i šest poraza.

Lacio: Mogu li Lacijali do Lige šampiona?

Pitanje plasmana u Ligu šampiona se sasvim sigurno ne bi dovodilo u pitanje da su fudbaleri Lacija igrali ovako dobro kao što je to slučaj u prethodnih nekoliko meseci.
Naime, izabranici Simonea Inzagija su na prethodnih osam mečeva ostvarili čak sedam trijumfa i samo jedan poraz i to nimalo prijatan, pošto su na gostovanju kod Napolija poraženi sa 5:2.
U ovom trenutku se Lacijali nalaze na šestom mestu na tabeli uz pet bodova manjka u odnosu na četvrtoplasirani Milan, ali i meč manje, pošto Rimljani tek trebaju da odigraju svoj meč protiv Torina.
Poznato je da je primarni cilj ekipe iz Rima plasman u Ligu šampiona, čime bi ponovili prošlosezonski uspeh, kada su čak u jednom trenutku bili i na poziciji broj jedan, ali su zbog loših partija nakon one preduge pauze zbog koronavirusa, zaigrali jako loše, pa su šampionat završili na četvrtom mestu na tabeli.
U prošlom kolu je Lacio na “Olimpiku” odigrao jedan neverovatan meč na svom terenu u kom su slavili protiv Đenove, a taj duel je završen rezultatom 4:3.
Naravno, ne treba zaboraviti da su Rimljani pre toga odigrali fantastično na “Olimiku” protiv Milana, a taj duel je završen rezultatom 3:0.
Inače, kada su u pitanju gostovanja, najveći problem izabranika Simonea Inzagija upravo i jesu mečevi na strani, pošto je Lacio do sada odigrao šesnaest mečeva van svog “Olimpika” na kojima su ostvarili osam trijumfa, dva remija i čak šest poraza.

Naš predlog

Fiorentina igra nešto bolje u poslednje vreme, ali im ipak u goste dolazi Lacio kome samo trijumf odgovara, i treba biti realan pa priznati da su Lacijali apsolutni favoriti na ovom duelu, zbog čega vam hrabro preporučujemo da odigrate 2 koju kladionica Meridianbet plaća sa sjajnom kvotom 1.95.
Generalno, na mečevima između ova dva tima uglavnom pada dosta golova, i nema nikakvog razloga da to ne bude slučaj i ovog puta zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.68.
Nekako najrealnija prognoza kada je ovaj meč u pitanju je da rimska ekipa postigne makar dva gola na “Artemio Frankiju” zbog čega vam predlažemo da probate sa igrom G2+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.74.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.