Tiket dana (nedelja, 09.05.2021)

tiket dana

Pred nama je još jedan uzbudljiv fudbalski dan, a očekujemo da još neke dileme budu rešene u pojedinim šampionatima. Ovako izgleda naš tiket.

Ajntraht – Majnc – 1,2+ @ 2.18 u Meridianbet

Domaćin nema izbora, ako želi u Ligu šampiona mora dobiti sve tri preostale utakmice. Nadali su se u Frankfurtu da će možda Dortmund kiksnuti protiv Lajpciga, ali se to nije dogodilo, pa sada Ajntraht mora da se uzda samo u sebe. Na ruku im ide raspored u poslednje tri runde. Dva puta igraju na svom terenu, a gostuju jedino kod poslednjeplasiranog Šalkea, tima koji se odavno oprostio od Bundeslige. Ali, pobediti Majnc je lakše ređi nego učiniti. Ne samo zato što je Majnc u odličnoj formi, a u prošlom kolu je pobedio i šampiona iz Minhena, već i zato što se radi o komšijskom rivalu, koji je uvek posebno motivisan u Frankfurtu. To nam pokazuje i isgod u dve poslednje sezone. Oba puta je Majnc slavio na ”Komercbank areni”, a rezultat je bio identičan 0:2. Baš tim rezultatom Ajntraht je slavio u Mjancu na početku januara, pa će zato i gosti đeleti da zagorčaju život komšijama iz velikog grada, a pritom i sebi osiguraju opstanak. I pored odličnih rezultat u poslednj vreme Majnc još nije siguran, i u preostala tri kola trebaće im bar jedna pobeda. Ajntraht se uzda u to što nije poražen na svom terenu u ovoj sezoni, a poslednji tim koji je odneo sva tri boda iz grada na Majni bio je upravo Majnc, početkom juna prošle godine. Od tada je Ajntraht nanizao 17 utakmica bez poraza u Frankfurtu. Ajntraht ima ogroman motiv i sad ne bi smeo da stane. Naš predlog je jedinica uz dva gola domaćina. Za kombinaciju 1,2+ u kladionici Meridianbet dobija se kvota 2.18.

Rems – Monako – 2,2+ @ 1.76 u Meridianbet

Neverovatan poraz u prošlom kolu od Liona izbacio je Monako iz trke za šampionsku titulu. Međutim, sada im je ugrožen i plasman u kvalifiakv+cije za Ligu šampiona, pošto je Lion već odigrao svoj meč u ovom kolu i lako dobio Lorijan na svom ”Žerlanu”. Sada ”lavovi” imaju dva boda više od ”kneževa”, pa Monako nema izbora u remsu, mora ići na pobedu. Domaća ekipa nalazi se na 11. mestu, nije matematički obezbedila opstanak, ali ne očekujemo da će imati nekih problema oko toga. Samim tim, oni u meč ulaze rasterećeni, pa to može da bude opasnost za goste kojima su bodovi neophodni. Monako je pre poraza od Liona imao niz od četiri uzastopna trijumfa, a u tom intervalu pobedili su i dva puta u Kupu, u četvrtfinalu upravo Lion u gostima. Treće mesto je sada krajnji cilj Monaka i za to će im biti neophodno da pobede i u preostala dva kola protiv Rena i Lansa. U međuvremenu će u polufinalu Kupa gostovati kod nižerazrednog Anesija, pa je realno da se bore za trofej u najmasovnijem takmičenju. Pehar Kupa, uz plasman u Ligu šampiona, bio bi sasvim zadovoljavajući epilog za ovaj tim, koji je pre dve sezone vodio veliku borbu za opstanak u eliti. Rems je bez pobede u pet poslednjih utakmica, ali su samo jednom poraženi na 11 prethodnih mečeva. Na poslednjih 13 gostujućih utakmica, uključujući i Kup, Monako je pobedio 12 puta, poraženi su samo u Strazburu, pa očekujemo njihovu pobedu i u Remsu. Uz dvojku dodajemo i dva gola na goste. Za 2,T2+ u kladionici Meridianbet kvota je 1.76.

Roma – Krotone – 1,2+ @ 1.56 u Meridianbet

Rimljani su se časno oprostili od Lige Evrope, a i od svog nadanja da mogu biti deo evropske elite i naredne sezone. Roma je, ipak, tim koji nije dovoljno kvalitetan da osvaja trofeje. Videlo se to i na ”Old Trafordu” kada su za jedno poluvreme primili pet golova i tako upropastili odličan rezutat iz prvih 45 minuta kada su vodili sa 2:1. Taj poraz došao je glave treneru Fonseki, njega će zameniti čuveni Žoze Murinjo, pa sa nestrpljenjem očekujemo da vidimo kako će ”vučica” izgledati naredne sezone. Jasno je da će to biti sasvim drugačiji koncept, od ultraofanzivnog tima treba očekivati transformaciju u defanzivni bedem, a za to su neophodni i novi fudbaleri. Izaći će Rimljani na tržište na leto, a do tada će pokušati da se izbore bar za plasman u novoformiranu Ligu konferencija. Pred meč sa poslednjeplasiraim Krotoneom imau mnogo problema sa sastavom, ali i tako oslabljeni moraju da pobede tim koji se vraća u seriju B posle samo jedne sezone. Krotone ima sedam poraza i jednu pobedu u prethodnih osam kola, i ne može da se nada ničemu dobro ni na ”Olimpiku”. Naš predlog je jedinica uz dva gola Rome. Za 1,2+ u kladionici Meridianbet kvota iznosi 1.56.

Ukupna kvota na tiketu za nedelju u kladionici Meridianbet iznosi 5.98.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.