Derbi dana: Roma – Lacio: Ko je gazda u Rimu?

Subota nam donosi pregršt zanimljivih susreta, a ovaj dan nam donosi i jedan od najpoznatijih gradskih derbija u Evropi, pošto će Roma dočekati Lacio.
Susret između ova dva tima je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Roma: Očekivali smo dosta više!

Fudbaleri Rome su odigrali sjajno prvi deo šampionata koji su završili na četvrtom mestu na tabeli, što je ujedno i bio primarni cilj, pošto je to mesto koje donosi plasman u Ligu šampiona, gde Rimljani nisu igrali pune tri godine.
Ipak, kako je vreme prolazilo tako su i izabranici Paula Fonseke pružali sve slabije partije u Seriji A, pa se u ovom trenutku “vučica” nalazi tek na sedmom mestu na tabeli uz čak devet bodova manjka u odnosu na šestoplasirani Lacio, koji im između ostalog i dolazi u goste ovog puta.
Na poslednjih pet susreta izabranici Paula Fonseke su ostvarili samo jedan trijumf, uz jedan remi, ali i čak tri poraza.
U prošlom kolu je “vučica” odigrala još jedan poprilično loš meč ali je veliko pitanje i da li su mogli više, pošto je protivnik bio Inter koji je pre nekoliko sedmica i zvanično došao do šampionske titule.
Naravno, utisak je da su Rimljani sve karte bacili na Ligu Evrope, i zaista dobro im je išlo, ali sve do polufinala gde su naleteli na raspoloženi Mančester Junajted koji im je u prvom polufinalnom susretu na “Old Trafordu” dao čak šest golova, pa je revanš u Rimu bio samo puka formalnost.
Nažalost, Romu ni naredne sezone nećemo gledati u Ligi šampiona, ali ni u Ligi Evrope, pošto imaju čak devet bodova manjka u odnosu na šestoplasirani Lacio.
Inače, kada su u pitanju mečevi na domaćem terenu do sada je “vučica” odigrala osamnaest susreta na svom “Olimpiku” na kojima su ostvarili dvanaest trijumfa, četiiri remija i samo dva poraza.

Lacio: Lacijali ostaju bez plasmana u Ligu šampiona!

Da su fudbaleri Lacija igrali ovako dobro i u prvom delu sezone sigurno je da ne samo da se pitanje plasmana u Ligu šampiona ne bi dovodilo u pitanje, već bi ova ekipa sasvim sigurno bila u trci za Skudetom.
Najviše zbog tih očajnih partija u prvom delu šampionata Lacijali se trenutno nalaze na šestom mestu na tabeli uz čak šest bodova manjka u odnosu na četvrtoplasiranu ekipu, pa je zaista teško očekivati da Rimljane i sledeće sezone gledamo u najkvalitetnijem evropskom klupskom takmičenju što bez ikakve sumnje i jeste bio primarni cilj za ovu godinu.
Naravno, ne treba zaboraviti da Lacio ima i meč manjka u odnosu na sve svoje rivale u borbi za Ligu šampiona, ali i sa eventualnim trijumfom na tom duelu protiv Torina izabranici Simonea Inzagija bi opet imali tri boda manje od glavnih konkurenata, a sve to pod uslovom da pobede u gradskom derbiju protiv Rome.
Inače, u prošlom kolu su Lacijali golom u poslednjim sekundama došli do trijumfa na svom terenu protiv Parme, a taj duel je završen rezultatom 1:0.
Na poslednjih pet mečeva izabranici Simonea Inzagija su ostvarili tri trijumfa i dva poraza, od kojih je poslednji bio na gostovanju kod Fiorentine kada je bilo 2:0, što je verovatno i meč koji će na kraju ovu ekipu koštati plasmana u Ligu šampiona.
Kada su u pitanju mećevi na strani, do sada je šestoplasirana ekipa na tabeli odigrala sedamnaest mečeva van svog terena na kojima su ostvarili osam trijumfa, dva remija i čak sedam poraza.

Naš predlog

Obično u derbiju Rima nema favorita, ali smo mišljenja da su ovog puta Lacijali i te kako bliži pobedi zbog čega vam savetujemo da odigrate 2 koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.35.
Takođe, za očekivati je da izabranici Filipa Inzagija postignu makar dva gola na ovom susretu, pa vam zato savetujemo da probate sa igrom G2+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.73.
Za kraj, obično u rimskom derbiju bude dosta golova pa nema nikakve prepreke da se to ne desi i sada zbog čega vam predlažemo da probate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.50.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.