Tip dana: Čelsi – Lester: ”Plavci” i ”lisice” posle tri dana opet u Londonu, i opet je jako važno!

U utorak je nešto slabija ponuda nego što je to bio slučaj u prethodnih nekoliko dana, ali smo za vas ipak analizirali jedan izuzetno zanimljiv susret u kom će Čelsi na svom “Stamford Bridžu” dočekati ekipu Lestera.
Duel između ova dva tima je zakazan za 21 čas i 15 minuta.

Čelsi: Poraz od Arsenala je sve zakomplikovao!

Pre svega, sigurno je da su fudbaleri Čelsija ostvarili veliki uspeh plasmanom u finale Lige šampiona, ali je nekako utisak da “plavci” nisu na zavidnom nivou u poslednje vreme.
Naime, prvo su izabranici Tomasa Tuhela poraženi na svom terenu od Arsenala u prošlom kolu Premijer lige, a taj duel je završen rezultatom 0:1, što je svakako bilo veliko iznenađenje obzirom da “tobdžije” nisu blistale ove sezone a Čelsi je bio u dobrom momentumu pošto su samo nekoliko dana pre toga uspeli da izbore pomenuto finale najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja.
Međutim, ono što je možda još više zabrinulo sve navijače ovog tima je svakako poraz u finalu FA Kupa od Lestera prošlog vikenda, kada su “lisice” potpuno zasluženo slavile sa 1:0.
Generalno, “plavci” igraju dosta bolje od kako ih je preuzeo Tomas Tuhel, ali je utisak da se tim iz Londona u poslednje vreme nalazi u krizi, pošto na dva poslednja susreta ne samo da nisu uspeli da izbegnu poraz, već nisu dali ni gol u ta dva meča, što je nešto što se timu sa “Stamford Bridža” retko dešavalo ove godine.
Inače, kada su u pitanju partije na domaćem terenu, Čelsi je do sada odigrao osamnaest mečeva kao domaćin na kojima je ostvario osam trijumfa, šest remija i četiri poraza.

Lester: Još samo dva koraka do plasmana u Ligu šampiona!

Kako sada stvari stoje utisak je da ćemo fudbalere Lestera naredne sezone gledati u Ligi šampiona, što je svakako i bio primarni cilj kada je ova ekipa u pitanju.
Naime, izabranici Brendana Rodžersa se trenutno nalaze na trećem mestu na tabeli uz tri boda viška u odnosu na petoplasirani Liverpul, i ukoliko bi trijumfovali na ovom susretu, popularne “lisice” bi obezbedile učešće u najkvalitetnijem evropskom klupskom takmičenju pošto bi pobegle Čelsiju na nenadoknadivih pet bodova zaostatka.
U prošlom kolu je Lester odigrao jedan fantastičan meč na gostovanju kod Mančester Junajteda u kom su trijumfovali sa 1:2, što je bio svakako veoma važan trijumf nakon dva meča bez trijumfa.
Zanimljivo je da su pre toga “lisice” mimo svih očekivanja doživele poraz na svom terenu protiv Njukasla kada je bilo 2:4, dok se izabranici Brendana Rodžersa ni pre toga nisu proslavili, pošto su na gostovanju kod Sautemptona odigrali nerešeno (1:1).
Svakako da Lester u dobrom raspoloženju putuje na ovo gostovanje pošto su za vikend savladali upravo Čelsi u finalu FA Kupa, kada je bilo 1:0, pa su mišljenja da bi isto mogli da ponove i sada iako će to biti izuzetno težak zadatak.
Inače, kada su u pitanju gostovanja ovog tima u Premijer ligi, do sada je Lester odigrao osamnaest mečeva na strani na kojima je ostvario jedanaest trijumfa, pet remija i samo dva poraza.

Naš predlog

Vrlo lako se može desiti da jedna od ove dve ekipe na kraju ipak ne dođe do plasmana u Ligu šampiona. Prošle sedmice smo imali uvertiru za ovaj duel pošto je Lester u finalu FA Kupa savladao Čelsi, a taj duel je završen rezultatom 1:0.
Mišljenja smo da nas ovog puta očekuje daleko efikasniji meč, zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.12.
Prednost dajemo domaćoj ekipi koja bi se pobedom približila plasmanu u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje, dok gosti i sa eventualnim porazom ostaju u igri. Zbog svega toga vam savetujemo da odigrate 1 za koji je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.80.
Za kraj, mišljenja smo da će izabranici Tomasa Tuhela postići makar dva gola na ovom susretu, pa vam savetujemo da probate sa igrom D2+ koju Meridianbet plaća sa kvotom 1.95.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.