Tip dana: Atalanta – Juventus: “Boginja” bi da kruniše sjajnu sezonu, “stara dama” igra za spas iste!

U sredu je i te kako zanimljiva ponuda za klađenje, a za vas smo ovog puta pripremili veliko finale italijanskog Kupa i duel između Atalante i Juventusa.
Susret između ove dve ekipe je na programu od 21 čas.

Atalanta: Još jedna fantastična sezona!

Pre svega, sigurno je da sjajne partije Atalante više ne predstavljaju slučajnost, pošto ova ekipa polako ali sigurno počinje da pripada samom kremu italijanskog fudbala.
Naime, izabranici Đanpjera Gasperinija su i treću sezonu zaredom uspeli da dođu do plasmana u Ligu šampiona što je svakako bio primarni cilj, i to pošto se trenutno nalaze na drugom mestu na tabeli uz tri boda viška u odnosu na petoplasirani Juventus, sa kim se između ostalog u sredu i sastaju u finalu italijanskog Kupa.
U prošlom kolu je “boginja” na gostovanju kod Đenove odigrala jedan fantastičan meč i dosta lakše nego što to rezultat pokazuje trijumfovala na tom duelu, pošto je na kraju bilo 3:4, uz podatak da je ekipa iz Bergama u jednom trenutku vodila i sa 0:3.
Inače, ne treba zaboraviti da su izabranici Đanpjera Gasperinija koji radi sjajan posao u ovom klubu drugu godinu zaredom došli do plasmana u nokaut fazu Lige šampiona, gde su nažalost zaustavljeni odmah na prvoj prepreci pošto su eliminisani od madridskog Reala.
Inače, na tri poslednja meča u Seriji A, Atalanta je ostvarila isto toliko trijumfa, uz podatak da su na dva poslednja gostovanja postigli ukupno devet golova, što možda i najbolje odslikava kako ekipa iz Bergama igra u ovogodišnjem izdanju najkvalitetnijeg ranga italijanskog fudbala.
Ne treba zaboraviti da su Josip Iličić i drugari u polufinalu italijanskog Kupa eliminisali Napoli, pošto je posle 0:0 na stadionu “Dijego Armando Maradona” u revanšu u Bergamu bilo 3:1.

Juventus: Očekivali smo dosta više!

Utisak je da ni oni najveći pesimisti nisu očekivali da će Juventus igrati ovoliko loše ove sezone. Naime, kako sada stvari stoje deluje da “staru damu” posle baš dosta vremena nećemo naredne sezone gledati u Ligi šampiona, pošto se u ovom trenutku nalaze na petom mestu na tabeli i čekaju kiks nekog od svojih direktnih konkurenata u poslednjem kolu.
Ruku na srce, u prošlom kolu su izabranici Andree Pirla slavili na svom terenue protiv Intera u jednom meču koji je izazvao dosta kontroverze u italijanskim medijima nakon jednog poprilično čudnog penala dosuđenog na Kvadradu.
Bilo kako bilo, “stara dama” je vezala drugi trijumf u prvenstvu čime su ostali u igri za plasman u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje, ali sada više ništa ne zavisi od njih.
Ne treba zaboravti da je ekipa iz Torina još u osmini finala Lige šampiona eliminisana od Porta što je bez ikakve sumnje bilo veliko iznenađenje ozbirom da su Kristijano Ronaldo i drugari slovili za jedne od glavnih favorita za osvajanje “ušatog” trofeja.
Jedino takmičenje gde su izabranici trenera Pirla koliko toliko igrali u skladu sa očekivanjima je svakako italijanski Kup pošto ovu ekipu u sredu očekuje veliko finale sa Atalantom, gde svakako nisu favoriti, ako uzmemo u obzir sve ono što su prikazali ove godine.
Inače, u poslednjem međusobnom susretu između ova dva kluba slavio je tim iz Bergama, a taj meč je završen rezultatom 1:0, što je bio treći uzastopni meč na kom fudbaleri Juventusa nisu uspeli da savladaju Atalantu, pa je sigurno da ih očekuje dosta težak posao na “Mapei” stadionu u Ređo Emiliji gde će biti održano ovo finale.

Naš predlog

Atalanta je do sada osvojila samo jedan Kup, i to još davne 1963. godine pa je sigurno da ovaj tim želi da dođe do novog trofeja koji bi svakako bio kruna višegodišnjeg odličnog rada Đanpjera Gasperinija.
Sa druge strane, Juve bi da spase sezonu makar jednim trofejom, i sigurno je da će “stara dama” ići na trijumf. Sigurno je da nam sve to može doneti i golove na obe strane zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.65.
Iz potpuno istog razloga vam preporučujemo da probate i sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.80.
Inače, na sedam poslednjih međusobnih duela, Juventus je samo jednom uspeo da savlada Atalantu, i mišljenja smo da im to neće poći za nogom ni ovog puta, pa vam savetujemo da probate sa duplom šansom 1X koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.45.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.