Tip dana: Monca – Čitadela: Može li klub Silvija Berluskonija do čuda u revanšu polufinala plej-ofa?

U četvrtak je nešto slabija ponuda nego što je to bio slučaj u prethodnih nekoliko dana, a za vas smo ovog puta analizirali revanš meč polufinala italijanskog u kom će Monca na svom terenu ugostiti Čitadelu. Prvi meč između ova dva tima je završen pobedom Čitadele od 3:0 na domaćem terenu, a revanš je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Monca: Može li ovaj ambiciozni klub do čuda?

Većim delom šampionata su fudbaleri Monce pružali poprilično dobre partije, ali je nekako utisak da je ova ekipa kada je to bilo najpotrebnije odigrala nekoliko poprilično loših susreta.
Naime, ekipa koja je u vlasništvu Silvija Berluskonija je od sredine marta do sredine aprila vezala čak četiri meča bez trijumfa, što je verovatno bilo i klučno kada je u pitanju toliko željeni ulazak u Seriju A, do koga po svemu sudeći ovaj klub ni ovog puta neće doći.
Ruku na srce, nakon toga su izabranici trenera Brokija vezali nekoliko trijumfa, iako su u poslednjem kolu mimo svih očekivanja poraženi na svom terenu od Breše, a taj duel je završen rezultatom 0:2.
Međutim, sve to je bilo dovoljno za direktan plasman u polufinale plej-ofa za ulazak u Seriju B, ali je onda Monca verovatno odigrala i svoj najlošiji meč u ovom šampionatu.
Naime, ova ekipa je na gostovanju kod Čitadele doživela ubedljiv poraz, pošto je na kraju bilo 3:0, a utisak je da je taj susret mogao da se završi i ubedljivijom pobedom domaćina, mada se mora priznati i da je Monca mogla do počasnog gola koji bi joj u mnogome olakšao posao u revanšu.
Inače, taj poraz od Čitadele je bio baš neočekivan, ne samo zbog razloga što Monca ima daleko kvalitetniji sastav, već što je Čitadela jedna od ekipa koje joj i te kako leže, pošto na poslednja četiri međusobna susreta ne znaju za poraz.
Kada su u pitanju mečevi na domaćem terenu u regularnom delu šampionata, Monca je u Seriji B odigrala devetnaest susreta na svom stadionu i tom prilikom ostvarili devet trijumfa, šest remija i četiri poraza.

Čitadela: Jedan gol u gostima rešava sve probleme!

Kako sada stvari stoje, utisak je da su fudbaleri Čitadele izuzetno blizu svom primarnom cilju a to je plasman u finale doigravanja, pošto imaju ogromnu prednost iz prvog meča polufinala plej-ofa, jer su mimo svih očekivanja, na svom terenu deklasirali favorizovanu ekipu Monce, a taj duel je završen rezultatom 3:0.
Bio je to bez ikakve sumnje jedan od najboljih mečeva izabranika Roberta Venturata koji su od prvog do poslednjeg minuta kontrolisali meč, a tu posebno mislimo na prvo poluvreme koje je ekipa iz Veneta završila sa dva gola prednosti, a nećemo preterati ukoliko kažemo da je taj deo meča mogao da se završi i ubedljivije.
U drugom delu igre su i jedna i druga ekipa stvorili dosta šansi, a do trećeg gola je Čitadela stigla pet minuta pre kraja susreta kada je sjajni Baldini postigao svoj treći gol na meču, što je zanimljivo bio njegov četvrti gol u šampionatu.
Naravno, ne treba zaboraviti da tim iz regije Veneto u četvrtfinalu plej-ofa takođe napravio jedno iznenađenje, pošto su eliminisali Brešu koja je svakako u tom susretu važila za favorita.
Taj duel je završen rezultatom 1:0, a jedini gol na tom veoma važnom meču je postigao Federiko Proja.
Inače, kada su u pitanju gostovanja u regularnom toku šampionata, Čitadela je odigrala devetnaest mečeva van svog terena i utisak je da se nisu proslavili pošto su u tom periodu ostvarili šest trijumfa, pet remija i čak osam poraza.
Ono što je veoma važan podatak je činjenica da će trener gostiju Roberto Venturato moći da računa na sve svoje fudbalere, kojima će u ovom revanšu odgovorati i poraz do dva gola razlike.

Naš predlog

Monca od prvog minuta mora da krene ofanzivno ka golu Čitadele, zbog čega vam savetujemo da probate sa prelazom 1-1 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.90.
Svakako da je jedinica nešto sigurnija varijanta, a ovu igru kladionica Meridianbet plaća sa takođe poprilično dobrom kvotom koja iznosi 1.89.
Za kraj, ovo bi trebao da bude i meč sa dosta golova, zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.79.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.