Tiket dana (petak, 21.05.2021)

tiket dana

Juče je tiket bio pun pogodak, a pred nama je poslednji fudbalski vikend u aktuelnoj sezoni, posve neobičnoj. Ipak, takmičenja su uspešno privedena kraju, za razliku od prethodne kada nismo imali epilog u nekoliko liga. Sve dileme, ako negde još nešto nije odlučeno, uskoro će biti rešene.

Dandalk – Šamrok – 2,2+ @ 2.80 u Meridianbet

Sastaju se dve najbolje irske ekipe u poslednjim godinama. Jedine su igrale u grupnoj faz Lige Evrope, Šamrok nešto ranije, a Dandalk u ovoj, još uvek nezavršenoj, sezoni. Dandalk je to takmičenje najverovatnije koštalo gubitka titule, koja je prešla u vitrine Šamroka, i to vrlo ubedljivo. Dandalk je zaostao za Šamrokom 22 boda i zauzeo tek treće mesto. Slično je započela i nova fudbalska sezona. Šamrok je na vrhu tabele, iz 11 utakmica ima 8 pobeda i samo tri remija, dok je Dandalk tek sedmi sa 11 bodova, čak 16 manje od lidera. Jasno je da Dandalk neće biti konkurentan u borbi za titulu, a prvao je pitanje može li neko uopšte da ugrozi Šamrok Roverse. Za sada se drže Sent Patriks i Slajgo, ali sumnjamo da će izdržati trku. Ovo je treći međusobni okršaj ove dve ekipe u 2021. godini, prvo je Dandalk na penale pobedio u Super kupu Irske, a onda je slavio i u prvoj četvrtini prvenstva kao domaćin sa 2:1. Iako su sada gosti, Roversi su favoriti i u ovom meču. Šamrok je u prošlom kolu posle sedam uzastopnih pobeda remizirao sa Derijem, dok je Dandalk uzeo samo bod u poslednje tri utakmice. Uz dvojku dodajemo i dva gola na goste, a kvota za kombinaciju 2,2+ u kladionici Meridianbet iznosi 2.80.

Soligorsk – Dinamo Minsk – 1 @ 2.16 u Meridianbet

U prošlogodišnjem dramatičnom šampionatu Belorusije Šahtjor iz Soligorska je postao prvak, zahvaljujući samo jednom bodu više koji je imao od BATE Borisova. Tako je klub iz Borisova, dugogodišnji uzastopni šampion, ostao bez pehara drugu godinu uzastopno, pošto je sezonu ranije slavio Dinamo Brest. U novom prvenstvu tim iz Soligorska je opet dobro startovao, trenutno je na čelu tabele sa maksimalnim učinkom iz devet kola. Slavio je Šahtjor svih devet puta i već ima četiri boda više od BATE-a, uz meč manje odigran. Nekadašnji velikan iz Minska nikako da se dokopa naslova prvaka. Bio je u nekoliko sezona blizu toga, ali je pehar ipak odlazio u vitrine BATE-a. Čini se da ni ova sezona neće biti uspešna po tom pitanju, mada su trenutno na solidnom trećem mestu sa šest bodova manje od lidera. Priliku da prepolove zaostatak imaju u direktnom duelu, ali pobediti Šahtjor u Soligorsku je lakše reći nego učiniti. U prošlom kolu Dinamo je slavio protiv novajlije Smorgana, dok je Šahtjor pobedio kod Nemana u Grodnu sa 2:1. Domaćin je favorit i očekujemo da nastavi perfektan niz. Za jedinicu se u kladionici Meridianbet dobija koeficijent 2.16.

Ukupna kvota na tiketu za petak u kladionici Meridianbet iznosi 6.05.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.