Tiket dana (subota, 22.05.2021)

tiket dana

Poslednji prvenstveni vikend za ovu sezonu je pred nama. Završavaju se takmičenja u pet najjačih evropskih liga, ali i u većini ostalih, osim skandinavskih. Za manje od dvadeset dana predstvoji nam glavni fudbalski događaj za 2021. godinu, Evropsko prvenstvo, koje je prolongirano za ovo leto.

Dortmund – Leverkuzen – GG4+ @ 1.96 u Meridianbet

Verujemo da su i jedni i drugi strahovali da će im sudbina zavisiti od ovog meča. Na kraju se ispostavilo da on ne odlučiju ni o čemu, da je Dortmund obezbedio Ligu šampiona, a Leverkuzen Ligu Evrope. Doduše, domaćin bi mogao na bude na kraju treći, u slučaju pobede, ali je glavni cilj ipak bio plasman u evropsku elitu. Posle poraza od Ajntrahta u Dortmundu delovalo je da Borusija neće uspeti da se plasira u elitno evropsko takmičenje, ali je tim sjajnog mladog trenera Edina Terzića, pobedio sve naredne utakmice, vezao šest trijumfa, dok je Ajntarht gubio bodove u seriji. Čak je i Bajer pomogao ”milionerima”, tako što je pobedio ekipu iz Frankfurta u Leverkuzenu. Uz sve to, Dortmund je uspeo da osvoji i DFB kup, pa je sezona na kraju ispada odlična. Sigurno je da se uprava pokajala što je već potpisala ugovor sa Markom Rozeom, koji će preuzeti tim na početku nove sezone, pošto je Terzić pokazao da je dostojan klupe jednog velikana, mada je trebalo da bude samo prelazno rešenje nakon odlaska Lusijana Favra. Sada se za mladog Hrvata otima Evropa, a videćemo kome će se prikloniti. Bajer će prvenstvo završiti na šestom mestu, bez obzira na ishod ovog meča, pa će oni, na oproštaju svog trenera Hanesa Volfa, pokušati da poprave utisak. Na mečevima ove dve ekipe uvek je bilo mnogo golova, čak i kada su bdovi bili važni, pa smo sad sigurni da će ih biti na obe strane i to bar četiri ukupno. Naš predlog je GG4+ sa kvotom 1.96 u kladionici Meridianbet.

Elče – Bilbao – 1,0-3 @ 2.90 u Meridianbet

Elče ima šansu da opstane u La Ligi, ali ne zavisi sve samo od njih. Pored pobede nad Baskijcima, njima je potrebno da Ueska ne savlada Valenesiju na svom terenu. Ukoliko bi ”slepi miševi” slavili protiv Ueske na strani, Elčeu bi ovde odgovarao i remi. Elče i Ueska imaju isti broj bodova, ali se u Španiji gleda međusobni skor u tom slučaju, a Ueska je bila uspešnija od Elčea u dva odigrana meča. Jesenas je bilo 0:0 u Elčeu, dok je u drugom delu sezone Ueska slavila sa 3:1, pa se lako može ispostaviti da je to bio ključni meč za obe ekipe. Ipak, čini nam se da je Elče svoju najbolju priliku da ostane u eliti propustio u meču sa Alavesom pre dva kola, kada su na svom terenu poraženi sa 2:0. U prošlom kolu su slavili u Kadizu i tako sačuvali šanse, ali se sad vidi koliko bi im značio i jedan osvojen bod protiv Alavesa. Što se Atletika tiče, za njih je prvenstvo gotovo odavno, a iza sebe imaju dva minimalna poraza. Onaj prošlonedeljni od Reala u Bilbao, i pre toga upravo na gostovanju Ueski. Baskijci trenutno deveti i ne mogu napred, ali bi lako mogli da ih prestignu Granada ili Osasuna. Uglavnom, za goste bodovi nisu značajni, pa treba očekivati pobedu Elčea. Hoće li ona biti dovoljna za opstanak, drugo je pitanje. Uz jednicu, smatramo da ni golova neće biti mnogo, jesenas je pao samo jedan, a sad ih sigurno neće biti više od tri. Za kombinaciju 1,0-3 u kladionici Meridianbet kvota iznosi 2.90.

Ukupna kvota na tiketu za subotu u kladionici Meridianbet iznosi 5.68.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.