Tiket dana (utorak, 01.06.2021)

tiket dana

Počinje jun, mesec u kome nas očekuje Evropsko prvenstvo u fudbalu. Do njegovog početka ostalo je 11 dana, a do tada će nam u centru pažnje biti pripremne utakmice učesnika tog takmičenja.

Severna Makedonija – Slovenija – 1 @ 2.23 u Meridianbet

Prvu proveru pred istorijski nastup na nekom velikom takmičenju, selekcija Severne Makedonije imaće protiv Slovenije. Selekcija Igora Angelovskog je prethodni meč odigrala u kvalifikacijama za naredni Mundijal i slavila protiv Nemačke u gostima. Taj trijumf, zasenio je i plasman na EURO, i možemo reći da su ovo zlatni dani fudbala u ovoj državi. Rukomet je dugo bio glavni sport, košarka je, kratko, posle četvrtog mesta na Evropskom prvenstvu, bila u centru pažnje, ali se ništa ne može meriti sa euforijom pred start na Evropskom prvenstvu. Makedonci će imati tešku grupu, igraće protiv Austrije, Ukrajine i Holandije, ali se fudbalska javnost nada da bi mogli u nokaut fazu. Do plasmana su stigli preko Lige nacija i baraža sa selekcijom Gruzije, kada je Goran Pandev postigao najvažniji gol u istoriji makedonskog fudbala. Posle Slovenije samo će još jednom izaći na teren pre Evropskog prvenstva, a to će biti u meču sa Kazahstanom 4. juna. I dok Makedonci uigravaju tim za EURO, Slovenija kreće u podmlađivanje reprezentacije. Na startu kvalifikacija za Mundijal su napravili senzaciju i savladali Hrvatsku, ali su odmah zatim razočarali na Kipru, gde su izgubili, nakon poraza od Rusije. Teško će tim selektora Matjaža Keka u Katar, pored Rusa i Hrvata, pa bi ovo leto moglo da predstavlja jedan novi početak. Na EURO ne idu, a u narednoj prijateljskoj utakmici igraće sa Gibraltarom, pa će to biti šansa za neke nove igrače. Očekujemo da euforični Makedonci pobede u ovom meču i na najbolji način najave start na EP-u. Za jedinicu se u kladionici Meridianbet dobija koeficijent 2.23.

Slovačka – Bugarska – 1,2+ @ 2.60 u Meridianbet

Sam plasman na EURO je veliki uspeh za slovačku selekciju. Oni su morali preko baraža Lige nacija da se izbore za odlazak na kontinentalni šampionat, a oba meča, i polufinalni i finalni, igrali su protiv selekcija Irske. Prvo su Republiku Irsku dobili na penale u Bratislavi, da bi u finalu slavili u Belfastu protiv Severnih Iraca, tek posle produžetaka. Naravno da su sve muke već zaboravljene i tim selektora Stefana Tarkoviča sprema se za Evropsko prvenstvo. Što se tiče starta kvalifikacija za Mundijal, Slovaci su startovali sa dva remija, na Kipru i kući sa Maltom, i već su ih svi otpisali iz trke za jedno od prva dva mesta, u konkurenciji Rusije i Hrvatske, Međutim, u trećem kolu su pobedili ”zbornaja komandu” na svom terenu i na velika vrata se vratili u bitku. Sada su kvalifikacije za Katar u drugom planu, do utakmice sa Poljskom u prvom kolu EP-a ostale su dve sedmice, koje treba iskoristiti za pripremu ekipe. Nakon okršaja sa Bugarima, Slovaci će imati još jednu proveru, biće to teži ispit pošto će se odmeriti sa Austrijom, takođe učesnikom EURO-a. Pored Poljske, sa Slovačkom su u grupi na EP još Švedska i Španija. Bugarska odavno nije deo evropskog krema reprezentacija. Plasman na neko veliko takmičenje je u domenu teorije već godinama, a gotovo sigurno neće videti ni Katar. U prva tri kola novih kvalifikacija izgubili su od Švajcarske i Italije u Sofiji, ali su doneli bod iz Belfasta protiv Severne Irske. Jednostavno Bugarska nema tim koji može da bude konkurentatn, na prste se mogu nabrojati igrači koji igraju u nekim jačim ligama, pa selektor Jasen Petrov ne može tu ništa da iskombinuje. Proći će još mnogo vode Maricom dok se u Bugarskoj ne pojave naslednici Stoičkova, Kostadinova, Lečkova i ostalih legendi. Slovačka bi trebalo da pobedi, i mada se ne radi o selekciji koja se ističe efikasnošću, očekujemo da postignu bar dva gola. Naš predlog je 1,2+ za koji se u kladionici Meridianbet dobija kvota 2.60.

Ukupna kvota na tiketu za utorak u kladionici Meridianbet iznosi 5.80.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.