Tiket dana (četvrtak, 03.06.2021)

tiket dana

Reprezentacije koje će nastupiti na Evropskom prvenstvu uveliko se pripremaju za najveće fudbalsko takmičenje ovog leta. Ostalo je još osam dana do početka, a mi pratimo odigravanje kontrolnih utakmica.

Ukrajina – Severna Irska – 1,2+ @ 2.39 u Meridianbet

Pomalo nas čudi podatak da reprezentacija Ukrajine ima samo jednu pobedu u poslednjih 11 utakmica, računajući sva takmičenja, ali i prijateljska odmeravanja snaga. Sećamo ih se iz grupe u kvalifikacijama za EURO, kada su uspeli bez problema da se plasiraju u konkurenciji Portugalije, Srbije i Luksemburga. Međutim, od tih kvalifikacija, u narednih osam meseci pobedili su sva puta u Ligi nacija i to snažne reprezentacije Švajcarsku i Španiju. Taj trijumf nad ”furijom” im je jedini u prethodnih 11 utakmica, a trenutno su u seriji od četiri remija, sva četiri okončana su rezultatom 1:1. Pogotovo su poslednja tri zabrinula navijače pošto na svom terenu nisu uspeli da pobede Finsku i Kazahstan u kvalifikacijama za Mundijal, pa čak ni Bahrein u prijateljskom meču. Na Evropskom prvenstvu imaju velike ambicije, u grupi su sa Holandijom, Austrijom i Severnom Makedonijom, i očekuje se da izbore plasman u nokaut fazu. Do prvog meča na prvenstvu, koji igraju sa Holandijom 13. juna, odigraće dve kontrolne utakmice, sa Severnom Irskom i Kiprom. Sevrni Irci neće igrati na EP, imali su šansu preko baraža Lige nacija, ali su stali na poslednjoj prepreci. Prvo su u polufinalu uspeli da eliminišu Bosnu i Hercegovinu u gostima na penale, ali su onda poraženi od Slovačke u Belfastu nakon produžetaka. Ove dve selekcije sastale su se poslednji put na Evropskom prvenstvu u Francuskoj, bili su u istoj grupi, a Severni Irci su slavili sa 2:0. Ukrajina je taj šampionat završila bez osvojenog boda, pa je sigurno da žele osvetu za taj bolan poraz. Predlažemo pobedu Ukrajine, uz dva gola domaće selekcije. Za tip 1,2+ u kaldionici Meridianbet dobija se koeficijent 2.39.

Španija U21 – Portugalija U21 – 1 @ 2.38 u Meridianbet

Bliži se kraju Evropsko prvenstvo za mlade reprezentacije. Ovog puta šampionat je igran u dva dela, u martu je odigrana grupna faza, a u sedmici pred EURO na redu je nokaut faza. Rekli bismo da su četvrtfinalni parovi prošlo uglavnom po očekivanju, mada su pobednici prošli težak put do polufinala. Holandija je golom u 94. minutu izbacila Francusku, a Nemačka tek na penale eliminisala Dansku. Ove dve selekcije čine jedan par, ali je derbi polufinala okršaj Španaca i Portugalaca. Duel dve selekcije sa Iberijskog poluostrva doneće nam, ubeđeni smo, odličan fudbal. ”Furija” je morala protiv Hrvatske da igra 120 minuta, i zahvaljujući golovima rezerviste Puada stigli do trijumfa 2:1. Dramatično je bilo i u meču Portugalije i Italije. Mladi Portugalci su vodili sa 2:0 i 3:1, a dvostruki strelac bio je Dani Mota. Prvi njegov gol postignut je spektakularnim ”makazicama”, ali je i drugi bio malo remek delo. ”Azuri” su uspeli a izjednače u sudijskoj nadokndi na 3:3 pogotkom Kutronea, ali su Portugalci u dodatnih 30 minuta postigli još dva gola. Mora se reći da im je posao bio olakšan pošto su Italijani u produžecima igrali sa deset fudbalera zbog isključenja Lovata. Ovo polufinale igra se na stadionu Maribora ”Ljudsi vrt”, a recimo još da su Španci aktuelni evropski prvaci u ovoj kategoriji. Očekujemo da ”Crvena furija” dobije ovaj meč i u finalu pokuša da odbrani trofej osvojen pre dve godine u Italiji i San Marinu. Za jedinicu se u kladionici Meridianbet dobia koeficijent 2.38.

Ukupna kvota na tiketu za četvrtak u kladionici Meridianbet iznosi 5.69.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.