Tip dana: Rajo Valjekano – Leganes: Gosti žele ekspresan povratak u elitu, ali pita se tu nešto i Rajo!

U četvrtak je na programu dosta zanimljivih mečeva, a mi smo za vas ovog puta analizirali prvi meč plej-ofa za ulazak u La Ligu, u kom će Rajo Valjekano na svom terenu dočekati ekipu Leganesa.
Susret između ova dva tima je zakazan za 21 čas.

Rajo Valjekano: Može li Rajo do plasmana u elitu?

Ako sagledamo sve, treba reći da je ekipa Rajo Valjekana ostvarila svoj primarni cilj, a to je svakako plasman u doigravanje.
Međutim, vrlo lako se moglo desiti da ova ekipa ostane bez toga, pošto su u poslednjem kolu mimo svih očekivanja poraženi na svom terenu od Luga, što nije iskoristio sedmoplasirani Hihon, koji je takođe poražen na svom terenu od Almerija.
Sve ovo znači da Rajo neće imati prednost domaćeg terena u polufinalu plej-ofa, ali ni u eventualnom finalu, pošto su regularni deo šampionata završili na šestom mestu na tabeli.
Pre tog poraza u poslednjem kolu od Luga, Valjekano je na gostovanju kod Kasteljona slavio sa 0:2, a pre svega toga je Rajo odigrao verovatno i svoj najbolji meč u ovom šampionatu pošto su na slavili nad Ovijedom sa 4:1.
Inače, kada su u pitanju mečevi na domaćem terenu, do sada je Rajo Valjekano odigrao dvadeset jedan meč na svom terenu na kojima je ostvario čak jedanaest trijumfa, pet remija i isto toliko poraza.
U poslednjem međusobnom susretu sa Leganesom, ova ekipa je odigrala 1:1, a podatak koji svakako treba posebno naglasiti je da Rajo punih dvadeset godina ne zna za trijumf nad Leganesom, pa je sigurno pred njima izuzetno težak zadatak.

Leganes: Ovaj tim je favorit u plej-ofu!

Leganes je prošle sezone nesrećno ispao iz La Lige, i to u poslednjem kolu kada su na svom terenu remizirali protiv Real Madrida, a za opstanak u ligi im je bila potrebna pobeda.
Bilo kako bilo, ovaj tim je pružao zaista dobre partije u Segundi, ali nažalost nisu uspeli da dođu do direktnog plasmana u La Ligu, pa će sreću morati da potraže u plej-ofu, gde su sasvim sigurno glavni favoriti.
Na poslednjih pet mečeva ova simpatična ekipa je ostvarila tri trijumfa uz dva remija, a u prošlom kolu su odigrali fantastičan susret na gostovanju kod Saragose koji je možda i najbolji za ovu ekipu u čitavom šampionatu, pošto je taj duel završen sa više nego ubedljivih 0:5.
Pre toga je Leganes ostvario veoma važan trijumf na svom terenu protiv Malage, a taj duel je završen minimalnom pobedom domaćina (1:0).
Pominjali smo već da Leganes ima izuzetno dobar skor sa Rajo Valjekanom pa tako u zvaničnim mečevima nisu od ove ekipe poraženi punih dvadeset godina.
Inače, kada su u pitanju mečevi na gostujućim terenima, ove sezone je Leganes odigrao dvadeset jedan meč na strani i nije se proslavio, pošto su u tom periodu ostvarili šest trijumfa, sedam remija i osam poraza.

Naš predlog

Ulog je ogroman i upravo zbog toga ne treba očekivati previše golova na ovom susretu, pa vam zbog toga preporučujemo da probate sa igrom 0-2 gola koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.40.
Leganes je sasvim sigurno najveći favorit za plasman u La Ligu, zbog čega vam predlažemo da probate sa duplom šansom X2 za koju je Meridianbet pripremio kvotu 1.46.
Za kraj, za one najhrabrije, savetujemo vam da probate sa čistom dvojkom koju kladionica Meridianbet plaća sa fantastičnom kvotom 3.05.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.