Tip dana: Almerija – Đirona: Može li domaćin do čuda?

U subotu je nešto slabija ponuda nego što je to bio slučaj u prethodnih nekoliko sedmica, a za vas smo ovog puta analizirali revanš meč polufinala plej-ofa Segunde, u kom će Almerija na svom terenu dočekati Đironu. Inače, gosti su u prvom duelu odigrali jedan izuzetno dobar meč i slavili sa 3:0, pa se tako nalaze nadomak plasmanu u veliko finale.
Revanš duel između ova dva tima je zakazan za 21 čas.

Almerija: Najlošija partija u sezoni kada je to bilo najpotrebnije!

Uprava Almerije je pre početka Segunde uložila dosta finansijskih sredstava, a sve to u nastojanju da se vrate u najkvalitetniji rang španskog fudbala.
Međutim, kako sada stvari stoje vrlo lako se može desiti da od toga nažalost ni ove godine ne bude ništa.
Naime, Almerija pre svega nije uspela da zauzme jedno od prva dva mesta na tabeli Segunde, pa su sreću morali da potraže u baražu, ali su onda u polufinalu odigrali verovatno i svoju najlošiju partiju ove sezone, pošto su na gostovanju kod Đirone poraženi sa 3:0.
Već posle par minuta je bilo 2:0 za tim iz Katalonije, a u drugom poluvremenu je došao i treći pogodak koji je do nogu potukao fudbalere Almerije, a zanimljivo je da gostujući tim na tom meču nije uspeo da uputi niti jedan šut u okvir gola Đirone, što verovatno i najbolje odslikava svu nemoć tog tima u prvom meću polufinala plej-ofa.
Inače, pre svega toga je Almerija u poslednjem kolu regularnog toka odigrala odličan meč na gostovanju kod Hihona u kom su slavili sa 0:2 i praktično ostavili taj tim bez plasmana u doigravanje, koji nije iskoristio kiks Rajo Valjekana, koji je na svom terenu poražen od Luga.
Kada su u pitanju mečevi na domaćem terenu do sada je Almerija odigrala dvadeset jedan meč na domaćem terenu i ostvarili deset trijumfa, osam remija i tri poraza.

Đirona: Još devedeset minuta do primarnog cilja!

Ako smo za fudbalere Almerije rekli da su svoj najslabiji meč odigrali u polufinalu doigravanja, onda za Đironu slobodno možemo konstatovati da je to bila njihova ubedljivo najbolja partija tima iz Katalonije u ovogodišnjem izdanju Segunde.
Naime, izabranici trenera Franciska su u prvom duelu na svom terenu demolirali Almeriju, a taj duel je završen rezultatom 3:0.
Već posle prvih pet minuta se moglo naslutiti da će to biti jedna ubedljiva pobeda domaće ekipe, koja je u drugom poluvremenu samo potvrdila nadmoć. Odlično je ekipa trenera Franciska odigrala i u defanzivi, pošto sjajnom napadu Almerije nisu dozvolili nijedan šut u okvir gola.
Ako se vratimo na regularni deo šampionata, dolazimo do toga da je Đirona sezonu završila na petom mestu na tabeli, a u poslednjem kolu su remizirali na gostovanju kod Kartagine, kada je bilo 1:1.
Pre toga je ekipa iz Katalonije ostvarila sedam vezanih trijumfa, a ako dodamo na sve to i pobedu protiv Almerije, dolazimo do zaključka da su izabranici trenera Franciska na devet poslednjih susreta ostvarili čak osam trijumfa uz samo jedan remi.
Što se tiče gostovanja, Đirona je do sada na strani odigrala dvadeset jedan meč na strani na kojima je ostvarila osam trijumfa, sedam remija i šest poraza.

Naš predlog

Sigurno je da će se Đirona opredeliti za nešto defanzivniji pristup, što će možda biti i mač sa dve oštrice, pošto je poznato koliko lako je Almerija postizala golove u regularnom delu šampionata.
Umar Sadik i drugari nemaju previše izbora i prosto moraju da idu na trijumf, zbog čega vam savetujemo da odigrate 1 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.10.
Bez obzira na verovatno nešto zatvoreniju igru gostiju iz Katalonije, mišljenja smo da nas ipak ovde očekuju golovi, pa vam preproučujemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa sjajnom kvotom 2.19.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.