Meč dana tenis: Stefanos Cicipas – Danil Medvedev: Grk je već bio u polufinalu Pariza, dok Rus, do ove sezone, nije imao ni pobedu

Danil Medvedev je bio bez pobede na Rolan Garosu u dosadašnjoj karijeri, a postavljen je za drugog nosioca, ispred Rafaela Nadala, čoveka koji je ”Kup musketara” podizao 13. puta. Tako nešto na Vimbldonu ne bi bilo moguće, u Londonu organizatori ne moraju da nosioce postavljaju po trenutnoj poziciji na ATP listi, čemu smo bili svedoci i u ranijim sezonama. Očekuje nas zanimljivo četvrtfinale, Medvedev igra sa Cicipšasom, a Grk je rešaio da najzad zaigra u nekom finalu grend slema.

Stefanos Cicipas: Polufinale kao usud grčkog Ahila

Čudno je reći za momka koji još nema 23 godine da mu nikako ne polazi za rukom da uđe u finale nekog od četiri najveća turnira. Pogotovo jer je u Melburnu igrao polufinale pre tri godine. I ovu sezonu počeo je polufinalom na Australijen openu, u kome ga je eliminisao baš Danil Medvedev. Prošlogodišnji Rolan Garos bio je uspešan za Cicipasa, igrao je, pogađate, u polufinalu, a pao je tek posle pet setova u meču sa Novakom Đokovićem. Grk je ove sezone osvojio dve titule, bio je najbolji na Mastersu u Monte Karlu, i na turniru u Lionu. Igrao je finale Akapulka i Barselone, dok je malo podbacio u Madridu u Rimu. U Pariz je stigao posle trijumfa u Lionu, gde je u finalu bio bolji od Kamerona Norija. Na te četiri pobede nadovezao je četiri u Parizu, pa je poslednji poraz dožive još u Rimu od Novaka Đokovića u četvrtfinalu. Cicipas se odlično snalazi na šljaci, mada nema konstituciju tenisera za igru na najsporijoj podlozi. Kreće se dosta dobro za svoju visinu, a mnogo spina kod bekhenda daju mu mogućnist da stigne da se namesti na svaku sledeću loptu. Servis mu je sasvim solidan, mada na šljaci on nije tolika prednost. Ipak, kad zagusti, često početni udarac može da bude spas. U prva četiri kola izgubio je samo jedan set i to od Džona Iznera u trećem kolu. U prvom je dobio domaćeg tenisera Šardija u tri seta, a isto je uradio i protiv dvojice Španaca, Martineza u drugom, te Karenjo-Buste u četvrtom kolu. Sada ga, to je sigurno, očekuje najteži ispit, ali verujemo da mu je draže da protiv Medvedeva igra ovde na Rolan Garosu, nego na US openu ili Australiji.

Danil Medvedev: Možda će Medvedev od narednog ponedeljka biti prvi teniser sveta

Postoji mogućnost, sada ona uopšte nije nemoguća, da Medvedev smeni Novaka Đokovića na vrhu ATP liste već narednog ponedeljka. Za tako nešto je potrebno da Rus uđe u finale, a da Srbinu to ne pođe za rukom, ili da Medvedev slavi na turniru, bez obzira na učinak Đokovića. Na početku turnira malo ko je uopšte razmatrao takvu mogućnost. Rus je došao u Pariz bez pobede u dosadašnjoj karijeri na ovom turniru, a nije ni imao dobre rezultate u poslednje vreme, za šta ima opravdanje zbog preležane korone. Baš pred turnir u Monte Karlu Medvedev je bio pozitivan na virus, propustio je naredne turnire, a vratio se u Madridu. Ni tu nije imao uspeha, kao ni u Rimu, pa je na ta dva Mastersa ukupno imao jednu pobedu. U glavnom gradu Španije izbacio ga je Kristijan Garin, dok je u Rimu bolji od njega bio Aslan Karacev. Ipak, start sezone bio je sjajan, a o je bio samo nastavak fenomenalnog završetka prethodne. On je godinu završio pobedom na Mastersu u Parizu i na završnom turniru u Londonu, a 2021. počeo je trijumfom na ATP kupu sa Rusijom. Na Australijen openu je igrao u finalu, ali nije imao šanse protiv Đokovića. Međutim, pre toga je u polufinalu počistio Stefanosa Cicipasa. U nastavku sezone osvojio je turnir u Marseju i to mu je, uz ATP kup, jedni pehar do sada u 2021. godini. Svoju prvu pobedu na Rolan Garosu u karijeri, ostvario je u prvom kolu protiv Kazahstanca Bublika. Kada je probio led počeo je da igra sve bolje, pa je u nastavku izbacio dvojicu Amerikanaca, Tomija Pola i Rejlija Opelku, a samo mu je Pol uzeo jedan set. U prošlom kolu sastao se sa Kristijanom Garinom, čovekom koji ga je nedavno pobedio u Madridu, ali Čileanac nije imao šanse na ”Kupu musketara”. Bilo je 3:0, a Garin je uzeo samo osam gemova.

Naš predlog:

Mada je Medvedev drugi na ATP listi, a Cicipas peti, po svim kladionicama je Grk favorit u ovom duelu. To je nekako i logično, s obzirom da je on ovde imao mnogo više uspeha od ruskog tenisera. U kladionici Meridianbet pobeda Cicipasa plaća se kvotom 1.45, dok je trijumf Medvedeva 2.70. Predlažemo vam pobedu Cicipasa, a što se dužine meča tiče, smatramo da on može da traje četiri seta. Za tu igru, tačan broj setova, kvota u kladionici Meridiabet iznosi 2.55. Daćemo vam još jedna predlog, a on se odnosi na ukupan broj gemova. Granica je na 37,5 gemova a za igru (+) gemova u kladionici Meridianbet koeficijent iznosi 1.85.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.