Tip dana: Haka – Helsinki: Da li je vreme za prvi poraz aktuelnog šampiona?

U četvrtak je poprilično zanimljiva ponuda za klađenje, a za vas smo ovog puta analizirali duel finskog šampionata između Hake i Helsinkija.
Susret između ova dva tima je zakazan za 17 časova i 30 minuta.

Haka: Dobre partije u poslednje vreme!

Haka je prošle sezone imala dosta sreće, pošto je vrlo malo falilo da ova ekipa ispadne iz najkvalitetnijeg ranga finskog fudbala.
Naime, ova ekipa je prošli šampionat završila na poslednjem bezbeednom mestu koje na kraju sezone donosi opstanak u ligi, i to uz samo bod viška u odnosu na im koji je na kraju nažalost ispao u drugu ligu.
Svakako da će i ovog puta primarni cilj biti opstanak u ligi, iako će to verovatno biti izuzetno težak zadatak.
U ovom trenutku se Haka nalazi na osmom mestu na tabeli sa šest osvojenih bodova, a zanimljivo je da je ova ekipa svih šest bodova osvojila u poslednja dva kola.
Naime, Haka je katastrofalno startovala u prvenstvu i na prva tri susreta ova ekipa je doživela isto toliko poraza uz samo jedan postignut gol.
Ipak u prethodna dva kola osmoplasirana ekipa na tabeli je ostvarila dva veoma važna trijumfa, i to prvo na gostovanju kod Marienhama kada je bilo čak 0:3, a onda i u prošlom kolu na gostovanju kod sedmoplasiranog Kupsa, a taj duel je završen rezultatom 1:2.
Inače, kada su u pitanju mečevi na domaćem terenu do sada je Haka odigrala samo jedan meč na svom terenu i doživela težak poraz od KTP-a, kada je bilo 0:3.

Helsinki: Ova ekipa još uvek ne zna za poraz!

Godinama unazad fudbaleri Helsinkija nemaju dostojnu konkurenciu u finskom šampionatu, a to je između ostalog bio slučaj i prošle sezone kada je ova ekipa došla do nove titule, i to potpuno zasluženo.
I ovoga puta Helsinki ima potpuno iste ciljeve, a kada se sve sabere i oduzme utisak je da svi navijači ovog tima imaju pregršt razloga za zadovoljstvo.
Naime, ekipa iz finske prestonice je do sada odigrala šest mečeva na kojima je ostvarila čak pet trijumfa, uz samo jedan remi.
U prošlom kolu je aktuelni šampion slavio na svom terenu protiv Oulua, a taj duel je završen rezultatom 3:1, što je bila treća pobeda na domaćem terenu za Helsinki.
Kada su u pitanju mečevi na strani, do sada je tim iz finske prestonice odigrao tri susreta van svog terena na kojima je ostvario dva lagana trijumfa, uz jedan remi i to na gostovanju kod Kupsa, kada nije bilo golova.
Podatak koji svakako treba istaći je taj da Helsinki na tri susreta van svog terena još uvek nije primio nijedan gol i sigurno je da su veliki favoriti i na ovom gostovanju kod Hake, koja pruža odlične partije u poslednje vreme, al ije veliko pitanje da li će to biti dovoljno za aktuelnog šampiona.
Poslednji međusobni susret između ova dva tima je završen ubedljivom pobedom branioca titule šampiona Finske, pošto je bilo 1:4.

Naš predlog

Haka u poslednje vreme pruža dosta dobre partije, ali smo ipak mišljenja da će gostovanje Helsinkija biti preveliki zalogaj za ovaj simpatični tim, zbog čega vam savetujemo da odigrate 2 koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.47.
Veoma lako se može dogoditi da ovo bude i jedan meč sa dosta golova, zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.69.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.