Tip dana: Holandija – Ukrajina: Posle dosta vremena, ponovo cvetaju “lale”!

Nakon jučerašnjih mečeva na Evropskom prvenstvu koje je svakako obeležila ona situacija sa Eriksenom koja se na veliku sreću svih završila dobro, u nedelju nas ponovo očekuju čak tri meča na Evropskom prvenstvu.
Za vas smo ovog puta analizirali meč između Holandije i Ukrajine koji je zakazan za 21 čas.

Holandija: Sjajne partije u poslednje vreme!

Krajem 20. veka, ali i početkom 21. je bila tradicija da Holanđane gledamo u završnicama velikih šampionata. Gotovo uvek su “lale” dolazile do plasmana u polufinale, a jednom su se našle i u finalu i to na Svetskom prvenstvu 2010. godine kada su nažalost poraženi od Španaca, i to nakon gola Inijeste u bukvalno poslednjim trenucima drugog produžetka.
Upravo nakon te godine je i usledio jedan poprilično loš period u holandskom fudbalu, a stvari su krenule na bolje tek od kako je Ronald Kuman seo na klupu “lala”.
Ipak, Kuman je prošlog leta preuzeo Barselonu, a na njegovo mesto je seo Frank De Bur koji do sada ruku na srce nije imao zapaženu rolu kao trener.
Kada su u pitanju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, popularne “lale” su zauzele drugo mesto na tabeli uz dva boda manjka u odnosu na prvoplasiranu Nemačku, pa odmah na prvi pogled vidimo da Holandija nije imala nimalo lak posao da dođe do plasmana na Evropsko.
Što se tiče kvalifikacija za Svetsko prvenstvo koje su nedavno počele, Holandija se u ovom trenutku nalazi na drugom mestu na tabeli, uz bod manjka u odnosu na prvoplasiranu Tursku koja im je između ostalog za sada nanela i jedini poraz u kvalifikacijama, i to u prvom kolu kada je bilo 4:2.
Ono što će svakako biti veliki hendikep za izabranike Franka De Bura je neigranje Virdžila Van Dajka koji neće igrati na ovom turniru, a nažalost na prvom meču neće biti ni De Lihta, pa će selektor “lala” morati da promeni standardni štoperski tandem.

Ukrajina: Ševčenko je preporodio ovu selekciju!

Nakon neuspeha 2016. godine sa mesta pomoćnika na mesto selektora je promovisan legendarni Andrej Ševčenko.
Nakon što se Ukrajina nije plasirala na SP 2018. godine, ova selekcija je briljirala u kvalifikacijama za Evropsko prevenstvo i bez poraza u grupi sa Portugalom i Srbijom završila kvalifikacije na prvom mestu na tabeli.
Sa dosta dobrim partijama su izabranici Andreja Ševčenka nastavili i u kvalifikacijama za Mundijal, pošto su na startu uspeli da izvuku bod na gostovanju kod Francuza koji su možda u ovom trenutku i najkvalitetnija reprezentacija na svetu.
Ipak, nakon toga je Ukrajina mogla i morala bolje. Naime, ova selekcija je vezala dva remija u kojima su prosto morali da dođu do trijumfa. Prvo je četa Andreja Ševčenka odigrala nerešeno na svom terenu protiv Finske, da bi nakon toga mimo svih očekivanja remizirali kao domaćini i protiv Kazahstana, a taj duel je završen rezultatom 1:1.
Ono što je veoma zanimljivo je da Ukrajinci na Evropskim prvenstvima imaju skor 1-0-5, nisu postigli gol punih 479 minuta i imaju problem što ovaj turnir otvaraju protiv Holandije u Amsterdamu koju nikada u istoriji nisu savladali, a koja igra pred svojim navijačima.
Inače u poslednjem pripremnom susretu pred Evropsko prvenstvo Ukrajina je demolirala Kipar, a taj meč je završen rezultatom 4:0.
Kao lider ove sjajne generacije Ukrajinaca se bez ikakve sumnje ističe Malinovski, koji je imao fantastičnu sezonu u Atalanti, a pored njega svakako treba dodati i fudbalera Mančester Sitija Zinčenka koji je nedavno odigrao odličan meč u finalu Lige šampiona, u kom je nažalost njegov klub doživeo poraz.

Naš predlog

Biće ovo još jedan susret između dve izuzetno kvalitetne selekcije, prednost ovog puta ipak dajemo Holandiji koja u poslednje vreme beleži sjajne rezultate i ponovo počinje da liči na onaj tim koji je krajem prošlog veka važio za jednu od najkvalitetnijih reprezentacija na svetu i savetujemo vam da odigrate 1 koji kladionica Meridianbet plaća sa sjajnom kvotom 1.70.
Vrlo lako se može desiti i da ovo bude jedan duel sa dosta golova, zbog čega vam predlažemo da probate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila fantastičnu kvotu 2.15.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.