Derbi dana: Francuska – Nemačka: Duel dva poslednja svetska šampiona! Ko će do trijumfa?

Poslednji meč prvog kola Evropskog šampionata se igra na “Alijanc Areni” u Minhenu, gde će se sastati Francuska i Nemačka. Odmah na prvi pogled vidimo da će Nemci imati veću podršku navijača, zbog toga što se ovaj susret igra u njihovoj domovini, ali ne treba zaboraviti da je protivnik aktuelni svetski šampion, pa nema nikakve sumnje da nas očekuje pravi spektakl.
Duel između ove dve selekcije je zakazan za 21 čas.

Francuska: Još Evropsko prvenstvo fali ovoj generaciji!

Poznato je da su Francuzi pre tri godine došli do titule šampiona sveta, a svakako da izabranici Didijea Dešana žele da ovog puta osvoje i Evropsko prvenstvo, što i jeste jedini trofej koji nedostaje ovoj neverovatnoj generaciji “trikolora”.
Naravno, ne treba zaboraviti da će Mbape i drugari imati još veći motiv nego inače, pošto su u finalu prošlog prvenstva poraženi pred svojim navijačima od Portugala, kada je bilo 0:1.
Ponovo su Francuzi bez većih problema došli do plasmana na prvenstvo starog kontinenta, ali je navijače ovog tima pomalo zabrinuo start kvalifikacija za Svetsko prvenstvo koje će biti odigrano već naredne godine.
Naime, aktuelni šampion Evrope je u prvom kolu kvalifikacija samo remizirao na svom terenu protiv Ukrajine, a taj duel je završen rezultatom 1:1.
Ipak, nakon toga su izabranici Didijea Dešana ostvarili dva vezana trijumfa, i to prvo protiv Kazahstana kada je bilo 0:2, a onda i na gostovanju kod Bosne i Hercegovine, pošto je taj meč završen minimalnom pobedom “galskih petlova”.
U reprezentaciju se posle dosta vremena vratio Karim Benzema koji će po svemu sudeći propustiti prvi meč zbog problema sa povredom, ali bi svakako trebalo da bude spreman za nastavak grupne faze.
Inače, u poslednjem pripremnom susretu pred prvenstvo Evrope Francuzi su na svom terenu deklasirali Bugarsku, a taj duel je završen rezultatom 3:0.

Nemačka: Poslednje takmičenje za Leva koji je obećao titulu!

Na velikim takmičenjima Nemci uvek važe za glavne favorite za osvajanje trofeja, a sigurno je da će to slučaj biti i ovog puta.
Ne treba zaboraviti da su “panceri” doživeli pravi krah na Svetskom šampionatu 2018. godine kada su takmičenje završili još u grupnoj fazi, nakon čega je odmah sutradan, Joakim Lev koji će posle ovog prvenstva napustiti reprezentaciju Nemačke obećao naciji da će njegova reprezentacija osvojiti Evropsko prvenstvo.
Ambiciozna izjava ili ne, ostaje da se vidi, a ono što možda nije dobro po nemačku selekciju je svakako grupa u kojoj se nalaze, pošto su pored njih tu još i aktuelni evropski šampion Portugal, aktuelni svetski šampion Francuska, ali i autsajder Mađarska.
Izabranici Joakima Leva su bez većih problema došli do plasmana na Evropsko prvenstvo i to pošto su u svojoj grupi zauzeli prvo mesto na tabeli uz dva boda viška u odnosu na drugoplasiranu Holandiju, koja im je između ostalog i nanela jedini poraz u kvalifikacijama, pošto su ih u Hamburgu savladali sa 4:2.
Dosta problema ova selekcija ima i u kvalifikacijama na Svetsko prvenstvo gde su nažalost u poslednjem kolu mimo svih očekivanja poraženi od Makedonije na svom terenu kada je bilo 1:2.
U poslednjem pripremnom susretu pred ovo prvenstvo, Nemci su na svom terenu deklasirali Letoniju, a taj duel je završen rezultatom 7:1.

Naš predlog

Na prvi pogled vidimo da je ovo jedan izuzetno težak meč za prognoziranje pošto se sastaju dve selekcije koje igraju zaista fantastičan fudbal. Ipak, iako se meč igra u Minhenu prednost dajemo Francuskoj koja na svakoj poziciji ima po dva kvalitetna fudbalera, što bi izabranici Didijea Dešana morali da potvrde na premijeri, pa vam hrabro preporučujemo da odigrate 1 koji kladionica Meridianbet plaća sa fantastičnom kvotom 2.75.
Naravno, reč je o selekcijama koje neguju ofanzivan stil fudbala, što nam obećava golove, a mišljenja smo da će ih biti na obe strane, zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom GG za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.84.
Iz istog razloga vam preporučujemo da probate i sa igrom 3+, koju Meridianbet plaća sa sjajnom kvotom 2.12.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.