Tip dana: Mađarska – Portugal: Kristijano Ronaldo i drugari u misiji – odbrana titule šampiona Evrope!

Ostala su još samo dva meča da se kompletira prva faza na Evropskom prvenstvu, a za vas smo ovog puta analizirali duel između Mađarske i Portugala.
Meč između ova dva tima je zakazan za 18 časova.

Mađarska: Neverovatno teška grupa za Mađare!

Svima je poznato šta su Mađari pedesetih i šezdesetih godina prošlog veka predstavljali u fudbalu, međutim, od tog perioda je ova reprezentacija uspela da se plasira tek na tri Mundijala, i na dva EURA.
Prvo Evropsko prvenstvo na kom se ova selekcija pojavila posle čak četrdeset četiri godina je bilo ono prošlo u Francuskoj, a veoma zanimljivo je da su tada prošli grupnu fazu, i to ispred Portugala koji je kasnije postao šampion Evrope, a između ostalog i sa kojim se sada sastaju u prvom kolu grupne faze.
Posebno upečatljiv je način na koji je ova selekcija drugi put zaredom stigla do plasmana na Evropsko prvenstvo. Naime, Mađari su u baraž meču za odlazak na prvenstvo starog kontinenta gubili od Islanda sve do 88. minuta ali onda su na scenu stupili Njego i Soboslai koji su sa dva gola doneli veliku radost svim navijačima ove selekcije.
Nažalost, izabranici Marka Rosija nisu imali previše sreće na žrebu pošto se u grupi nalaze sa Portugalom, Francuskom i Nemačkom, a sve tri selekcije, ne samo da su veliki favoriti u grupi, već i jedni od glavnih kandidata za naslov prvaka na Evropskom šampionatu.
U poslednjem pripremnom susretu pred prvenstvo Mađari su remizirali na svom terenu protiv Irske, a na tom duelu nije bilo golova, što bi svakako sve fudbalere ovog tima zadovoljilo i u duelu sa aktuelnim evropskim prvakom, ali je veliko pitanje koliko je to trenutno realno.

Portugal: Može li ova selekcija da odbrani titulu?

Nema nikakve sumnje da su Portugalci i ovog puta jedan od najozbiljnijih kandidata da na kraju dođu do titule šampiona Evrope, ali je nekako utisak da je ovog puta konkurencija dosta jača, nego što je to slučaj bio sada već pre pet godina kada su Kristijano Ronaldo i drugari došli do naslova prvaka, i to pošto su u finalu savladali favorizovanu selekciju Francuske, pošto je posle produžetaka bilo 0:1.
Inače, ova selekcija je bez većih problema uspela da dođe do plasmana na prvenstvo starog kontinenta, a ujedno se ovaj tim može pohvaliti i dobrim startom kvalifikacija za Svetsko prvenstvo koje će biti održano naredne godine.
Posle tri odigrana kola izabranici selektora Santoša se nalaze na prvom mestu na tabeli uz isti broj bodova kao i drugoplasirana Srbija sa kojom su nedavno odigrali jedan izuzetno zanimljiv susret u kom su ova dva tima podelila bodove, pošto je na kraju bilo 2:2.
Ako pogledamo ekipu Portugala sa Evropskog prvenstva iz 2016. godine, slobodno možemo konstatovati da ova selekcija sada dolazi u jačem sastavu nego tad, a pored Kristijana Ronalda, najveće zvezde tima su Bruno Fernandeš, Žoao Feliks, Bernardo Silva, ali ne treba naravno zaboraviti ni dva ful beka, Kansela i Gereira.
U poslednjem pripremnom susretu pred prvenstvo izabranici Fernanda Santoša su bez većih problema savladali Izrael, a taj duel je završen rezultatom 4:0.

Naš predlog

Sigurno je da su Mađari veliki autsjaderi ne samo na ovom susretu, već i u ovoj grupi i mišljenja smo da Portugal zaista ne bi trebalo da ima previše problema da dođe do trijumfa na ovom meču pa vam zato preporučujemo da odigrate 2 koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.53.
Kristijano Ronaldo i drugari će skoro sigurno postići makar dva gola na ovom duelu zbog čega vam predlažemo da probate sa igrom G2+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.70.
Generalno, ovo bi trebao da bude meč sa dosta golova, zbog čega vam preporučujemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.01.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.