Tip dana: Hrvatska – Češka: ”Knedličke” za prolaz, vicešampioni sveta za ostanak na EP!

Evropsko prvenstvo se polako ali sigurno zahuktava, a za vas smo ovog puta pripremili duel između selekcija Hrvatske i Češke.
Duel između ova dva tima je zakazan za 18 časova.

Hrvatska: “Vatreni” bez prava na kiks!

Na samom početku ove analize hrvatskog nacionalnog tima se stiče utisak da je ova reprezentacija svoj zenit dostigla na prošlom Svetskom prvenstvu kada su mimo svih očekivanja stigli do plasmana u veliko finale, i tu izgubili od Francuske, u jednom sjajnom meču, atipičnom za finale velikog takmičenja, koje su Francuzi dobili sa 4:2.
Nakon tog neverovatnog uspeha od reprezentativnog tima su se oprostili Mario Mandžukić, Ivan Rakitić, ali i golman Subašić i sigurno da se njihovo neigranje i te kako osetilo u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, ali i na početku kvalifikacija za naredni Mundijal, koji će biti odigran sledeće godine.
Krenimo redom. U kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo su Hrvati dosta teže nego što se oćekivalo došli do plasmana na završnicu, pošto su sve to obezbedili u poslednjem kolu regularnog dela kvalifikacija, i to na svom terenu protiv Slovačke pošto je taj duel završen rezultatom 3:1.
Kada su u pitanju kvalifikacije za Svetsko prvenstvo izabranici Zlatka Dalića su na samom startu doživeli poraz i to na gostovanju kod Slovenije, dok je nakon toga aktuelni vicešampion sveta ostvario dva vezana trijumfa pa se posle tri odigrana kola nalazi na prvom mestu na tabeli uz isti broj bodova kao i drugoplasirana Rusija.
U prvom kolu Evropskog prvenstva, Luka Modrić i drugari su pružili jednu poprilično bledu partiju i doživeli poraz od Engleske, a taj duel je završen rezultatom 1:0.

Češka: Sjajna partija u prvom kolu!

Verovatno je malo ko očekivao da će Češka ovako dobro startovati na Evropskom šampionatu. Naime, izabranici Jaroslava Šilhavija su u prvom kolu slavili nad selekcijom Škotske, a taj duel je završen rezultatom 0:2, i to pošto je oba gola postigao Patrik Šik.
Posebno treba istaći drugi gol kada je češki reprezentativac gotovo sa svoje polovine lobovao golmana Maršala, i kako sada stvari stoje deluje da će to biti najlepši pogodak do kraja turnira, iako ima još dosta mečeva da se odigra.
Mora se priznati da su i Škoti na tom duelu imali pregršt šansi ali se istakao golman Vaclik koji je fenomenenalno branio na tom susretu.
Posle prvog odigranog kola se izabranici selektora Šilhavija nalaze na prvom mestu na tabeli u svojoj grupi, uz isti broj bodova kao i drugoplasirana Engleska, koja je u prvom kolu bez većih problema slavila protiv Hrvatske, koja zanimljivo ovog puta ide na megdan upravo Češkoj.
Kada su u pitanju kvalifikacije za ovaj turnir, Česi su završili kao drugi u kvalifikacionoj grupi iza Engleske, ali je ta grupa bila veoma slaba i ne može nam dati pravu sliku o ovoj reprezentaciji, iako se svi sasvim sigurno možemo setiti nekih fenomenalnih partija ovog tima na evropskim šampionatima od pre nekoliko godina.
Za kraj, Češka i Hrvatska su bile u istoj grupi i na prošlom Evropskom prvensvu, a tada je duel između ova dva nimalo naivna tima je završen rezultatom 2:2.

Naš predlog

Reprezentacija Hrvatske praktično nema prava na kiks, pošto bi ih novi poraz možda i eliminisao sa Evropskog prvenstva. Sa druge strane Češka je odigrala sjajno u prvom kolu kada su slavili protiv Škotske, a taj duel je završen rezultatom 0:2.
Ipak, kada se sve sabere i oduzme utisak je da je Hrvatska barem na papiru veliki favorit protiv Češke, pa vam savetujemo da odigrate 1 koji kladionica Meridianbet plaća sa fantastičnom kvotom 2.25.
Oba tima će želeti da dođu do trijumfa, a to nam obećava i dosta golova zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.21.
Za kraj, za očekivati je da izabranici Zlatka Dalića daju makar dva gola na ovom susretu zbog čega vam predlažemo da probate sa igrom D2+ koju kladionica Meridianbet plaća sa sjajnom kvotom 2.37.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.