Tip dana: Španija – Poljska: I jedni i drugi su razočarali u prvom kolu!

U subotu su na programu novi mečevi u okviru drugog kola Evropskog prvenstva, a za vas smo ovog puta analizirali duel između Španije i Poljske.
Susret između ova dva tima je zakazan za 21 čas.

Španija: Očekivali smo dosta više!

Utisak je da Španci nikada više nisu bili potcenjeni nego na ovom turniru, i kako sada stvari stoje deluje da je fudbalska javnost imala pravo.
Naime, “furija” je u prvom kolu Evropskog šampionata odigrala jedan jako loš meč i samo remizirala protiv Švedske, a taj duel je završen bez golova. Ruku na srce, Španci su imali više prilika na tom duelu, ali ne treba zaboraviti ni da je skandinavska ekipa imala nekoliko sjajnih prilika za postizanje gola, pa je utisak da je nekako nerešen ishod i najrealniji.
Ono što je glavna razlika u odnosu na prvi meč kada je selekcija sa Pirinejskog poluostrva u pitanju je povratak u tim kapitena Busketsa, koji se oporavio od koronavirusa i očekuje se da bude u konkurenciji za sastav.
Kada se vratimo na kvalifikacije, izabranici Luisa Enrikea igrali su zaista sjajno pošto su bez većih problema zauzeli prvo mesto u svojoj grupi i to uz pet bodova viška u odnosu na drugoplasiranu Švedsku sa kojom su se između ostalog sastali i u prvom kolu EP, o čemu smo već govorili.
Što se tiče kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, Španija se u ovom trenutku posle tri odigrana kola nalazi na prvom mestu na tabeli uz sedam osvojenih bodova, i to pošto je “furija” do sada dva puta pobedila, ali i jednom remizirala, i to na startu kvalifikacija, mimo svih očekivanja na svom terenu protiv Grčke, kada je bilo 1:1.
Za kraj, na devet poslednjih mečeva u svim takmičenjima Španija nije doživela nijedan poraz, a u tom periodu su ostvarili četiri trijumfa uz čak pet remija.

Poljska: Ako Levandovski proradi, nebo je granica!

Kvalitet poljske reprezentacije nikada nije bio upitan, ali ono što je možda i najveći problem kada je ova selekcija u pitanju što nisu konstantni, pa zbog toga uostalom i nisu redovni na velikim takmičenjima.
Ovoga puta su Robert Levandovski i drugari do plasmana na Evropsko prvenstvo došli bez većih problema i to pošto su u svojoj kvalifikacionoj grupi osvojili ubedljivo prvo mesto sa čak 25 osvojenih bodova.
Na deset odigranih susreta fudbaleri ove reprezentacije su ostvarili čak osam trijumfa, uz samo jedan remi, ali i jedan poraz, i to na gostovanju kod Slovenije, kada je bilo 2:0.
Nažalost, Poljska je ponovo loše startovala na velikom takmičenju, i to pošto su u prvom kolu doživeli poraz od Slovačke, a taj duel je završen rezultatom 1:2.
Slovaci su u Sankt Peterburgu poveli autogolom Vojčeha Ščešnog, nakon sjajnog solo prodora i udarca Roberta Maka u 18. minutu.  Poljaci su uzvratili nakon samo trideset sekundi od počeka drugog dela preko Karola Linetija, ali je fudbaler Intera Milan Škrinijar postavio konačnih 2:1 za Slovačku, na dvadesetak minuta do kraja susreta.
Za razliku od prvog meča, poljski selektor ovog puta neće moći da računa na Krihovjaka koji je na duelu sa Slovačkom dobio crveni karton.
Za kraj, valja istaći da se Poljska do sada nije istakla u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo pošto su na tri odigrana susreta ostvarili jedan trijumf, jedan remi i jedan poraz.

Naš predlog

I jedni i drugi će sasvim sigurno ići na sva tri boda, pošto bi poraz jednog od ova dva tima možda čak značio i eliminaciju sa Evropskog prvenstva. Zbog svega toga vam savetujemo da probate sa igrom GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.05.
Savetujemo vam da izbegnete prognoziranje konačnog ishoda ovog duela jer je to poprilično nezahvalno obzirom da se oba tima nisu proslavila u prvom kolu, međutim, deluje da bi ovde moglo da bude dosta golova, pa vam preporučujemo da probate sa igrom 3+ za koju je Meridianbet pripremio kvotu 1.80.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.