Tiket dana (utorak, 22.06.2021)

tiket dana

Nešto mirniji dan nas očekuje na Evropskom prvenstvu u fudbalu, a i inače je ponuda letnja, lagana. Igraju se samo utakmice trećeg kola u grupi D, a sve četiri ekipe imaju svoju računicu.

Hrvatska – Škotska – GG3+ @ 2.38 u Meridianbet

Posle dva odigrana kola u ovoj grupi Englezi i Česi su jednom nogom u nokaut fazi. ”Gordi Albion” je pobedio Hrvatsku i remizirao sa Škotskom, dok su ”knedličke” savladale Škote, a podelile bodove sa ”kockastima”. Nerešen ishod u međusobnom duelu sigurno bi ih odveo u drugu fazu, ali bi čak i poraženi tim, najverovatnije, kao treći igrao u osmini finala. Ukoliko bi se u Glazgovu dogodio remi u meču Škotske i Hrvatske, onda bi Englezi i Česi zauzeli prva dva mesta, bez obzira na ishod međusobno okršaja na ”Vembliju”. Dakle, u glavnom gradu Škotske, na ”Hempden parku”, bije se direktna birka za nokaut fazu. Mesta među 16 najboljih nema za obe selekcije, a hoće li bar jedna u osminu finala saznaćemo posle 90 minuta borbe. Škoti su samim plasmanom na EURO uradili veliku stvar. Njih na velikom takmičenju nije bilo u ovom veku, a dodatnu draž daje činjenica da dva meča igraju pred svojim navijačima. Prvi im se nije posrećio, Česi su ih savladali, ali veruju da mogu mnogo bolje protiv aktuelnih svetskih vicešampiona. Treba reći da je Škotska prikazala odličnu igru protiv Engleske u Londonu, i da su čak bili bliži pobedi nad velikim rivalom. U tom vide nadu da modu pobediti Hrvatsku i pronaći put do završnice takmičenja. Četa Zlatka Dalića je razočarala do sada. Ne toliko rezultatima, koliko bledim izdanjima protiv Engleske i Češke. Fudbalska jacnost u Hrvatskoj nada se da bi samo jedna dobra utakmica, ova protiv Škotske, mogla sve da promeni i da će se njihovi ljubimci uključiti u borbu i za osvajanje Ep-a. Kako sada stavri stoje, teško je poverovati u tako nešto, ali sve je još uvek otvoreno. Rekli smo da nerešeno izbacuje obe selekcije sa EP-a, pa će se zato igrati otvoreno i na pobedu sa obe strane. Naš predlog je igra gol-gol uz bar tri pogotka. Za GG3+ u kladionici Meridianbet koeficijent iznosi 2.38.

TPS Turku – Ekenas – 1 @ 1.91 u Meridianbet

U 8. kolu finske druge lige sastaju se TPS i Ekenas u gradu Turkuu. I dok se selekcija ove zemlje bori za plasman u drugu fazu na Evropekom prvenstvu u Finskoj se bez prekida nastavljaju fudbalske lige. Ogromna većina reprezentativaca ionako ne igra u domaćem prvenstvu, pa je logično da se lige ne prekidaju. Što se Ikonena, iliti druge fudbalske lige, odigrano je nekompletno omo kolo. Jedan od zaostalih mečeva igra su u Turkuu gde domaći TPS dočekuje Ekenas. TPS je ispao iz elite i želi da se ekspresno vrati u istu, ali to neće biti lak zadatak. Oni su u sedam utakmica sakupili devet bodova, a najveći problem im je efikasnost. Postigli su samo šest golova, ali je zato odbrana bila na nivu i isto toliko puta poklekla. Njihov rival, tim Ekenasa, stalno je nadomak plasmana u elitu, ali mu to nikako ne uspeva. Prošlu sezonu su okončali na četvrtom mestu, što im nije donelo ni plasman u baraž za popunu prve lige. Oni su u prvih sedam kola sakupili devet bodova, ali su na poslednja tri kola bez trijumfa. Prethodni duel ove dve ekipe odigran je u okviru Kupa ove zemlje, pre više od četiri meseca, a slavio je Ekenas sa 2:1. Sada nam se čini da je TPS u boljoj formi i da će slaviti u ovom meču. Za jedinicu se u kladionici Meridianbet dobija koeficijent 1.91.

Ukupna kvota na tiketu za utorak u kladionici Meridianbet iznosi 4.55.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.