Derbi dana: Portugal – Francuska: Repriza finala prošlog Evropskog prvenstva! Da li je vreme za osvetu “galskih petlova”?

U sredu nas očekuju čak četiri susreta na Evropskom prvenstvu, a svakako da se najveći derbi ovog dana, ali i celog trećeg kola igra na “Puškaš Areni” u Budimpešti gde će Portugal dočekati Francusku.
Duel između ove dve ekipe je zakazan za 21 čas.

Portugal: Otrežnjenje protiv Nemaca!

Malo ko je očekivao da će Portugalci i na ovom Evropskom prvenstvu igrato onako dobro kao što je to slučaj bio pre pet godina kada su se mimo svih očekivanja dokopali prvog mesta, i to pošto su u finalu upravo savladali Francuze, nakon bolje igre u produžecima, kada je Eder postigao onaj sjajan gol, što je bilo dovoljno za veliko slavlje za Kristijana Ronalda i drugare.
Naime, u prvom kolu su izabranici Fernanda Santoša uz dosta muke slavili protiv Mađara koji su na tom duelu imali pomoć publike, a na kraju je na tom susretu Portugal slavio čak sa tri gola razlike, ali je veoma zanimljivo da su Kristijano Ronaldo i drugari prvi pogodak postilgi tek u 84. minutu.
I u drugom kolu je sve krenulo idealno za još uvek aktuelnog šampiona Evrope, pošto su izabranici Fernanda Sanša rano došli do vođstva u duelu sa Nemačkom, ali su onda u nastavku susreta fudbaleri ove selekcije zaigrali daleko bolje, pa su na poluvreme otišli sa rezultatom 1:2, a već u desetom minutu drugog poluvremena je bilo više nego ubedljivih 1:4. Utešni gol za Portugalce delo je Žote, koji je uz Ronalda za sada najboji igrač akuelnog šampiona Evrope.
Ova selekcija je bez većih problema uspela da dođe do plasmana na prvenstvo starog kontinenta, a ujedno se ovaj tim može pohvaliti i dobrim startom kvalifikacija za Svetsko prvenstvo koje će biti održano naredne godine.
Posle tri odigrana kola izabranici selektora Santoša se nalaze na prvom mestu na tabali uz isti broj bodova kao i drugoplasirana Srbija sa kojom su nedavno odigrali jedan izuzetno zanimljiv susret u kom su ova dva tima podelila bodove, pošto je na kraju bilo 2:2.

Francuska: Samo remi u duelu sa Mađarima!

Utisak je nekako da ni Mađari nisu na svom prepoznatljivom nivou, ali “trikolori” su poznati po tome da na velikim takmičenjima temipiraju formu na taj način da kako vreme prolazi oni pružaju sve bolje partije.
Ruku na srce, Francuzi su u prošlom kolu mimo svih očekivanja samo remizirali u duelu protiv Mađarske, koja je na tom terenu imala i prednost svojih navijača, pošto je taj duel odigran u Budimpešti.
U prvom kolu je četa Didijea Dešama ostvarila veoma važan trijumf nad Nemačkom, koji će po svemu sudeći i biti dovoljan za plasman u nokaut fazu. Jedini gol na tom susretu, tačnije autogol, delo je sjajnog Humelsa, a valja dodati da je susret vrlo lako mogao da ode i u drugom pravcu pošto su izabranici Joakima Leva na tom meču propustili nekoliko neverovatnih prilika za postizanje gola.
Bilo kako bilo, Francuska trenutno drži četvrto mesto na tabeli uz četiri osvojena boda, što je za bod više od drugoplasirane Nemačke i trećeplasiranog Portugala.
Inače, ponovo su Francuzi bez većih problema došli do plasmana na prvenstvo starog kontinenta, ali je navijače ovog tima pomalo zabrinuo start kvalifikacija za Svetsko prvenstvo koje će biti odigrano već naredne godine.
Naime, aktuelni šampion Evrope je u prvom kolu kvalifikacija samo remizirao na svom terenu protiv Ukrajine, a taj duel je završen rezultatom 1:1.
Ipak, nakon toga su izabranici Didijea Dešana ostvarili dva vezana trijumfa, pa se u ovom trenutku nalaze na prvom mestu na tabeli sa četiri osvojena boda.

Naš predlog

I jednoj i drugoj ekipi su i te kako potrebni bodovvi na ovom susretu, i sigurno je da će i Portugal i Francuska ići na sva tri boda, zbog čega smatramo da će golova biti na obe strane i savetujemo vam da odigrate igru GG koju kladionica Meridianbet plaća sa sjajnom kvotom 1.96.
Iz potpuno istog razloga vam savetujemo i da probate sa igrom 3+ koju Meridianbet plaća sa kvotom 2.28.
Za kraj, eventalni poraz bi za Portugalce verovatno znači i eliminaciju sa ovog turnira, pa smo mišljenja da če Kristijano Ronaldo i drugari učiniti sve da ostanu neporaženi na ovom susretu, zbog čega vam savetujemo da probate sa duplom šansom 1X koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.55.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.