Tip dana: Italija – Austrija: “Azuri” su do sada najviše pokazali, mogu li Austrijanci do iznenađenja?

Nakon dva dana pauze, u subotu počinje završnica Evropskog šampionata, pošto su na programu mečevi osmine finala, a za vas smo ovog puta analizirali duel koji će biti odigran na “Vembliju” u kom će se sastati selekcije Italije i Austrije.
Duel između ova dva tima je zakazan za 21 čas.

Italija: “Azuri” su jedni od glavnih favorita za osvajanje turnira!

Na osnovu onog što smo videli u kvalifikacijama vrlo jasno se moglo naslutiti da će Italijani biti jedni od glavnih favorita za osvajanje Evropskog prvenstva, a sve to je dobilo potvrdu u grupnoj fazi koju su “Azuri” odigrali bez greške.
Naime, izabranici Roberta Mančinija su završili kao prvi u grupi uz maksimalan broj bodova, ali i bez primljenog gola, što dovoljno govori o tome koliko je ovaj tim dominirao u svojoj grupi.
Krenimo redom. U prvom kolu su “Azuri” na otvaranju šampionata bez većih problema savladali Tursku, a taj duel je završen rezultatom 3:0. I u drugom kolu je četa Roberta Mančinija pokazala da se na njih najozbiljnije moguće mora računati kada je u pitanju završnica EURA, pošto su ponovili još jednu blistavu partiju iz prvog kola i savladali nimalo naivnu selekciju Švajcarske sa 3:0.
Najzad, u poslednjem kolu selektor “Azura” je dobrano promešao karte, ali su njegovi izabranici ostvarili još jedan trijumf, i to ovog puta nad Velsom, kada je bilo 1:0, što je automatski značilo i lakši posao za Italijane u nokaut fazi, pošto će im protivnik biti Austrija.
Inače, veliko je pitanje da li će stub odbrane ove selekcije, Đorđo Kjelini biti spreman za duel sa Austrijancima, dok gotovo sigurno neće biti Florencija koji je povredio list još na startu Evropskog prvenstva i duela sa Turskom.
Ne treba zaboraviti da Italija na poslednjih jedanaest duela u svim takmičenjima nije primila gol, što je zaista podatak koji je vredan svake pohvale.

Austrija: Primarni cilj je već ostvaren!

Pre svega, treba reći da je Austrija već ostvarila svoj primarni cilj kada je u pitanju ovaj turnir, pošto su došli do plasmana u nokaut fazu, pa je sigurno da će u osmini finala protiv Italije odigrati meč bez nekog velikog opterećenja, u kom apsolutno ništa ne mogu da izgube, a sigurno je da bi mogli mnogo da dobiju.
Sve je krenulo od prvog kola kada su Austrijanci bez većih problema savladali Severnu Makedoniju a zanimljivo je da je to bila prva pobeda u istoriji za ovu selekciju na Evropskim prvenstvima, pošto su pre toga odigrali šest mečeva na završnim turnirima i dva puta remizirali, uz čak četiri poraza.
U drugom kolu je ova selekcija doživela za sada jedini poraz na ovom turniru, i to pošto su izgubili od favorizovane Holandije, koja je slavila sa 2:0.
Ipak, u trećem kolu su Austrijanci pokazali klasu i slavili nad Ukrajinom, a zanimljivo je da je i jednom i drugom timu u tom meču odgovarao i bod. Jedini strelac na tom susretu je bio Baumgartner, a takođe, treba istaći da su Ukrajinci na tom veoma važnom duelu za njih uputili samo jedan šut u okvir gola.
Inače, kada su u pitanju kvalifikacije, izabranici Franka Fode su na kraju zauzeli drugo mesto na tabeli u svojoj kvalifikacionoj grupi, uz šest bodova manjka u odnosu na prvoplasiranu Poljsku.
Ono što bi mogao da bude hendikep za Austriju na ovom meču osmine finala je potencijalno neigranje fudbalera Borusije iz Menhengladbaha Valentina Lazara, međutim, treba podsetiti da on barem za sada nije bio u prvom planu selektora Fode.

Naš predlog

Italija je uz Francusku i Belgiju vrlo verovatno i najviše pokazala u dosadašnjem toku Evropskog šampionata. i nema sumnje da su “Azuri” veliki favoriti i na ovom duelu, zbog čega vam bez previše razmišljanja savetujemo da odigrate jedinicu koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.55.
U oba dosadašnja susreta koja je Italija odigrala sa prvim timom, izabranici Roberta Mančinija su postigli po tri gola, pa nam nešto govori da bi to vrlo lako mogao da bude slučaj i sada, ali je svakako i igra D2+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.77 poprilično zanimljiva.
Za kraj, iz potpuno istog razloga vam savetujemo da probate i sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila fenomenalnu kvotu 2.15.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.