Tip dana: Belgija – Portugal: Šteta što će jedna od ove dve selekcije morati da pakuje kofere ovako rano!

Posle jučerašnjih mečeva između Velsa i Danske, kao i Italije i Austrije, već u nedelju nas očekuju nova dva para osmine finala Evropskog prvenstva, a za vas smo ovog puta analizirali duel koji će biti odigran u Sevilji gde će se sastati selekcije Belgije i Portugala što je svakako jedan od derbi mečeva ove faze turnira.
Susret između ove dve izuzetno kvalitetne reprezentacije je zakazan za 21 čas.

Belgija: Mogu li Belgijanci konačno do trofeja?

Godinama unazad Belgija važi za jednu od najkvalitetnijih selekcija na svetu, ali nikako da dođu do trofeja na nekom od najvećih takmičenja.
Par puta je za ovu selekciju nepremostiva prepreka bilo polufinale, a to se najbolje videlo i na prošlom Svetskom prvenstvu kada su izabranici Roberta Martineza poraženi od Francuske, koja je kasnije došla i do titule svetskog šampionata, a po mnogim mišljenjima je taj duel bio finale pre finala, jer nema apsolutno nikakve sumnje da se radi o dve najkvalitetnije reprezentacije na svetu.
Kada je u pitanju ovo Evropsko prvenstvo, treba naglasiti da je Belgija pre svega ostvarila svoj primarni cilj a to je svakako plasman u nokaut fazu.
U grupnoj fazi su Romele Lukaku i drugari ostvarili sva tri trijumfa, i naravno, zauzeli prvo mesto ispred drugoplasirane Danske, ali i trećeplasirane Finske, pa na prvi pogled vidimo da je Belgija imala sreće na žrebu.
U prvom kolu je ova selekcija bez većih problema savladala Rusiju sa 3:0, dok su u drugom kolu Belgijanci uz dosta muke slavili protiv Danske, a taj duel je završen rezultatom 1:2.
Najzad, u poslednjem kolu je jedan od najvećih favorita za osvajanje Evropskog prvenstva savladao Finsku, pošto je na kraju bilo 0:2.
Inače, Roberto Martinez za ovaj meč osmine finala nažalost neće moći da računa na Kastanja i Čadlija, ali ako neka selekcija ima široku rotaciju i dobru popunjenost na svim pozicijama, onda je to svakako Belgija.

Portugal: Da li je ovo kraj za šampiona Evrope?

Pre svega, treba naglasiti da je Portugal aktuelni šampion Evrope, ali i aktuelni osvajač Lige nacija, i sigurno je da zbog svega toga i ova selekcija spada u jedne od glavnih favorita za osvajanje trofeja na ovom takmičenju.
Međutim, mora se priznati da se Kristijano Ronaldo i drugari baš i nisu proslavili u grupnoj fazi, pošto su na kraju tek sa trećeg mesta na tabeli prošli u nokaut fazu.
Naravno, ne treba zaboraviti da su izabranici Fernanda Santoša bili u grupi smrti u kojoj su pored njih još bile i selekcije Nemačke, Francuske i Mađarske, koja je umalo napravila senzaciju i došla do plasmana u doigravanje, ali su Nemci nekako uspeli da izvuku bod u poslednjem kolu.
U prvom kolu je Portugal upravo savladao Mađarsku (0:3), ali daleko teže nego što to rezultat pokazuje pošto je na nekih desetak minuta do kraja meča bilo 0:0.
Dvostruki strelac na tom duelu bio je Kristijano Ronaldo, koji je za sada prvi strelac šampionata. U drugom kolu su Portugalci potpuno zasluženo poraženi od Nemačke, u jednom fenomenalnom susretu koji je završen rezultatom 2:4.
Najzad, u trećem kolu grupne faze Kristijano Ronaldo i drugari su remizirali u duelu sa aktuelnim svetskim šampionom Francuskom, a taj duel je završen rezultatom 2:2, a ponovo je fudbaler Juventusa bio dvostrukic strelac, ali je ovoga puta oba gola postigao sa bele tačke.
Fernando Santoš ima dosta razloga za zadovoljstvo, pošto će posle duže vremena moći da računa na sve raspoložive fudbalere, i sigurno je da će ovaj iskusni stručnjak biti na slatkim mukama.

Naš predlog

Na prvi pogled vidimo da je ovo jedan izuzetno težak meč za prognoziranje. Iako obično u mečevima osmine finala, ali i uopšte u eliminacionim mečevima retko kada ima dosta golova, mišljenja smo da bi ovaj susret baš mogao to da nam donese, pošto su i jedna i druga reprezentacija do sada postigle po sedam golova, što je u proseku više od dva po meču.
Zbog toga vam savetujemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa fenomenalnom kvotom 2.15. Iako je ulog ogroman, za očekivati je i da oba tima postignu makar po jedan gol na ovom susretu, zbog čega vam savetujemo da odigrate igru GG za koju je Meridianbet pripremio sjajnu kvotu 1.87.
Za one nešto hrabrije, vrlo lako se može desiti da nam ovaj meč na kraju regularnog toga ne donese pobednika, pa vam predlažemo da odigrate X koji Meridianbet plaća sa odličnom kvotom 3.20.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.