Tip dana: Engleska – Nemačka: Pobednik ovog duela ima otvoren put ka velikom finalu!

Jučerašnji dan na Evropskom šampionatu nam je doneo dosta uzbuđenja, a veoma zanimljivo je da su u praktično istom danu eliminisani aktuelni šampion i vicešampion sveta, pošto su takmičenje u osmini finala završile selekcije Francuske i Hrvatske.
U utorak su na programu poslednja dva duela osmine finala, a mi smo za vas ovog puta analizirali susret između Engleske i Nemačke koji će biti odigran na Vembliju.
Početak meča je zakazan za 18 časova.

Engleska: Velika prednost “Gordog Albiona” je publika!

Nisu Englezi pokazali preterano dobre partije u grupnoj fazi, ali ono što je nekako najbitnije je da je “Gordi Albion” bez većih problema uspeo da dođe do plasmana u nokaut fazu.
Polufinalista na prošlom Mundijalu je na kraju završio kao prvi u grupi, i to pošto je na tri odigrana susreta ostvario dva trijumfa i jedan remi. Ono što bi sasvim sigurno moglo da raduje sve navijače ove selekcije je podatak da Englezi na tri odigrana susreta nisu primili nijedan gol, ali su isto tako u tom periodu i postigli samo dva, što nam govori da je za sada efikasnost najveći problem ove selekcije, što se sasvim sigurno i poklapa sa činjenicom da najbolji fudbaler ovog tima Hari Kejn za sada nije postigao nijedan gol, a podsećamo vas da je upravo fudbaler Totenhema bio najbolji strelac na Mundijalu u Rusiji 2018. godine.
Trijumf koji je u mnogome olakšao dalji tok grupne faze “Gordog Albiona” se desio još u prvom kolu kada su Englezi u reprizi polufinala Svetskog prvenstva dosta lakše nego što to rezultat pokazuje savladali Hrvatsku, a taj meč je završen rezultatom 1:0.
U drugom kolu su izabranici Gareta Sautgejta samo remizirali protiv Škotske, kada nije bilo golova, dok je u trećem kolu jedan od glavnih favorita za osvajanje turnira slavio protiv Češke, koja je po svemu sudeći možda i najprijatnije iznenađenje turnira.
Inače, na poslednjem međusobnom susretu između Engleske i Nemačke koji je odigran pre četiri godine nije bilo golova.

Nemačka: “Panceri” su jedva stigli do nokaut faze!

Malo ko je očekivao da će Nemci imati ovoliko problema u grupnoj fazi Evropskog šampionata, pogotovu što “panceri” slove za jedne od glavnih favorita za osvajanje turnira.
Sećate se sigurno svi one senzacije od pre tri godine, kada je Nemačka, koja je u tom trenutku bila aktuelni svetski šampion, eliminisana sa Mundijala, i to još u grupnoj fazi.
Dan nakon te eliminacije je selektor “pancera” Joakim Lev obećao fudbalskoj javnosti da će im se za taj debakl iskupiti tako što će osvojiti Evropsko prvenstvo, ali ako se po jutru dan poznaje, u ovom trenutku su jako male šanse da se to desi.
Naime, Nemačka je na kraju zauzela drugo mesto u svojoj grupi uz četiri boda koliko je imao i trećeplasirani Portugal, ali nikako ne treba zaboraviti da je ova selekcija u poslednjem kolu mimo svih očekivanja samo remizirala sa Mađarima, koji su čak i dva puta vodili na tom susretu, a vrlo verovatno i bili bolji rival na tom meču, koji je završen rezultatom 2:2.
Ruku na srce, pre toga su izabranici Joakima Leva odigrali jednu od svojih najboljih partija u poslednjih nekoliko godina pošto su demolirali još uvek aktuelnog Evropskog šampiona, selekciju Portugala sa 4:2, dok su u prvom kolu “panceri” poraženi od Francuza sa 1:0, koji su poput Portugala završili svoje učešće na ovom turniru još u osmini finala.
Međutim, ako se setimo nekih ranijih godina, videćemo da je Nemačka na velikim turnirima uglavnom igrala slabije u grupnoj fazi, ali bi onda kako prvenstvo teče pružali sve bolje partije i skoro uvek dolazili do završnice, a ostaje da se vidi da li će to biti slučaj i sada, pogotovu što ih već u osmini finala očekuje duel sa Engleskom, i to na “Vembliju”.

Naš predlog

Ono što bi mogla da bude potencijalna prednost Engleza na ovom susretu je to što će imati veliku podršku svojih navijača zbog toga što se ovaj duel igra na Vembliju, i mišljenja smo da izabranici Gareta Sautgejsta u regularnom toku neće doživeti poraz, pa vam savetujemo da probate sa duplom šansom 1X koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.41.
Ono što svakako treba očekivati na pretposlednjem duelu osmine finala su bez ikakve sumnje golovi, pa vam predlažemo da probate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 2.09.
Za kraj, možda i najrealnija igra kada je u pitanju ovaj meč je GG, pošto se zaista očekuje da i jedna i druga selekcija postigne makar po jedan gol na ovom susretu, a za tu igru je Meridianbet pripremio kvotu 1.85.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.