Tip dana košarka: Atlanta Houks – Milvoki Baks: Bogdan kao lovac na jelene

Pred nama je četvrti meč finalne serije u istočnoj konferenciji NBA lige. Trenutni rezultat je 2:1 za Milvoki, koji je uspeo da vrati brejk na prvom gostovanju u Atlanti. Houksi sada moraju da slave, ali su u velikom preoblemu, pre svega zbog povrede najboljeg igrača tre Janga. Utakmica se igra u noći između utorka i srede u 2.30 po srednjeevropskom vremenu.

Atlanta Houks: Sa Jangom i bez njega, Atlanta nije isti tim

Serija je počela fantastično za Houkse, pobedom u Viskonsinu, čime su prednost domaćeg parketa preselili na svoju stranu. U drugoj utakmici su ubedljivo poraženi, ali su pred njima bila dva meča u njihovoj dvorani. Ipak, već u prvom Atlanta je poklekla. Mnogo je razloga za to, a jedan od glavnih je povreda Tre Janga u finišu treće deonice. Bila je to baš bizarna situacija, Jang se nagazio na nogu jednog od arbitara, pa mu se pomoć ukazivala u svlačionici. Vratio se u poslednjoj deonici na parket, ali se videlo da to nije to. Uzroke poraza treba tražiti u veoma lošoj partiji Bogdana Bogdanovića, ne samo u trećem meču. I srpski košarkaš muku muči sa povredom, koju je doživeo još u seriji sa Filadelfijom, dok je čak i Klint Kapela bio ispod svog nivoa u dve poslednje utakmice. Odlični centra se uspešno suprotstavljao Džoelu Embidu, ali ga je sustigao umor, pa je u tri utakmice sa Baksima ubacio ukupno 20 poena. Moramo nekog i da pohvalimo, a to je pre svih danilo Galinari, koji blista u plej-ofu, i donosi mnogo dobrih stvari sa klupe. Kolins iz meča u meč dokaze koliko je zahvalan igrač, koji pored skoka i ogromne energije, sve više doprinosi i poenima. Vratimo se na Janga. Veliko je pitanje hoće li biti spreman za ovu utakmicu. Njegovo ime je pod znakom pitanja, ali nekako smatramo da odlični plejmejker neće propustiti ovaj meč, koji može da bude ključan u seriji. Tre Jang je ubacio 35 poena pre dva dana, i pored te povrede u finišu treće četvrtine. Svi oni koji su bili sumnjičavi prema njemu, još od drafta 2018. godine kada je Atlanta menjala Luku Dončića za njega, sada su shvatili koliko je on dobar igrač i koliko znači za ekipu. Uspeo je da dovede tim iz Džordžije u finale konferencije, a ko zna, možda ga uvede i u veliko finale. Već su napravili veliko iznenađenje izbacivanjem Filadelfije u polufinalu, i to tako što su ih tri puta dobili u gostima.

Milvoki Baks: Sada su opet nož i pogača u rukuma Adetokumba i Midltona

Jeleni su već nekoliko sezona materijal za osvajanje ”prstena”. Od kada je stigao Janis Adetokumbo, ovaj tim samo raste, a grčki košarkaš uspeo je za sebe da prigrabi i trofej MVP-a. Međutim, tim nije stzao ni do finala konferencije, a kamoli nešto više. Sada su favoriti u finalu istoka, a to su zaslužili eliminacijom prvog favorita u istočnoj konfereneciji, Bruklin Netsa. U toj seriji imali su dosta sreće, u prvom meču se povredio Džejms Harden, a nešto aksnije i Kajri Irving, pa su Netsi ostali samo sa fantastičnim Kevinom Durentom, u većem delu seriji, od čuvene ”trojke”. Ceh teškoj seriji protiv tima Stiva Neša platili su u prvoj utakmici protiv Atlante, koju su izgubili na svm parketu. Brzo su se pribrali, deklasirali su Houkse u drugoj utakmici, a onda, pobedom u Džordžiji, vratili prednost domaćeg terena. Sada su oni u sjajnoj situaciji, ako dobiju i drugi meč u Atlanti, prvu meč loptu imaće u Milvokiju. Najverovatnije će Atlanta biti oslabljena, ali čak i da ne bude tako, Milvoki je kompletniji tim. Pored sjajnog Janisa, Kris Midlton je košarkaš koji bi u većini ostalih timova bio glavna zvezda. Odigrao je fantastično pre dva dana ubacio čak 38 poena, koliko je postigao i u jednom okršaju sa Bruklinom. Midlton je pogodio šest trojki iz 12 pokušaja, a imao je i 11 skokova. Adetokumbo je dodao 33, pa su njih dvojica u tandemu bili dovoljni za pobedu nad ”Sokolovima”. Naravno da učinak Portisa i Lopeza nije za zanemarivanje, ali se više očekivalo od Džru Holideja, koji je meč završio sa samo 6 koševa, ali i 12 asistencija. On je mnogo bolji bio u dva prva meča, tada je postigao 33 odnosno 22 poena. Milvoki nije imao lak put do finala, u prvoj rundi doigravanja morao je da izbaci prošlogodišnjeg pobednika na istoku, ekipu Majamija, a onda i ovogodišnjeg glavnog favorita, Bruklin. Čini se da je Atlanta najlakši rival, ali je to mislila i Filadelfija, pa znamo kako su ”siksersi” prošli.

Naš predlog:

Situacija sa Tre Jangom i mogućnost da on ne nastupi u četvrtom meču, znatno je uticala na formiranje kvota. Kladionice su reagovala na vesti o povredi sjajnog plejmejkera i proglasile Milvoki apsolutnim favoritom. U kladionici Meridianbet kvota na trijumf Baksa iznosi 1.40, a pobeda domaćina je čak 3.30. Ako neko smatra da bi mogao da se igra produžetak, u Meridianbet-u dobiće koeficijent 15.00. Slažemo se da su gosti mnogo bliži pobedi, čak i da se Tre Jang pojavi na parketu. U slučaju njegovog izostanka ne vidimo način da Houksi slave. Morali bi da ”polude” Bogdanović i Hereter, uz novu dobru rolu Galinarija. Smatramo da ovo neće biti preterano efikasan meč. Granica je na 218,5 poena ukupno, a naš predlog je manje od tog broja. Kvota za (-) poene, uz pobedu gostiju, je odličnih 2.60. Ko želi da igra na sigurno, neka odigra minus poene na Atlantu, a granica za njih je na 106,5. Ako se odlučite za (-) koševe na domaćina, koeficijent je 1.84 u kladionici Meridianbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.