Tiket dana (četvrtak, 01.07.2021)

tiket dana

Prvog dana jula ponuda je prava letnja. Nema mnogo utakmica, bar ne onih prvenstvenih, ali se zato zahuktavaju pripremni mečevi, pa ko to voli… Već sutra kreće rasplet na Evropskom prvenstvu.

Volerenga – Sarpsborg – 1,2+ @ 1.92 u Meridianbet

Poslednju utakmicu vanrednog 10. kola norveške elitne serije igraju Volerenga i Sarpsborg. Domaći tim spada u kvalitetnije sastave u ovom skandinavskom prvenstvu, i pre ovog kola nalazi se na trećem mestu, iza vodećeg dvojca Molde i Bode/Glimt. Ipak, treba reći da to još nije pravo stanje stvari, pošto su ekipe igrale različit broj mečeva, s obzirom da one najbolje očekuju evropske kvalifikacije. Volerenga je na deset utakmica zabeležila po četiri pobede i remija, a dva puta je izgubila. U tri prethodne utakmice nisu izgubili, a posle dva remija na svom terenu, usledio je trijumf na gostovanju kod Stabeka. Gosti su u donjem delu tabele, osvojili su do sada devet bodova, ali su nastupili osam puta. Njihov najveći problem je efikasnost, dali su samo šest golova, manje od jednog po meču, pa mogu sasvim da budu zadovoljni učinkom u broju osvojenih bodova. Trenutno su tim koji je postigao najmanje golova u celoj ligi, ali ponavljamo, nisu sve ekipe odigrale isti broj mečeva. U prošlom kolu su izgubili na svom terenu od Vikinga iz Stavangera, čime su poništili pobedu u Trondhajmu protiv slavnog Rozenborga. Možemo reći da je ta pobeda Sarpsborga najveće iznenađenje dosadašnjeg toka šampionata. Prošlo prvenstvo ovaj tim je završio na 12. mestu i verujemo da bi i sada bio zadovoljan takvim plasmanom. Volerengu očekuju evropske kvalifikacije, oni će kroz tri sedmice startovati od drugog kola u Ligi konferencija, a odmah će imati teškog rivala, belgijski Gent. Ovde očekujemo pobedu Volerenge, i bar dve lopte u mreži Sarpsborga. Za kombinaciju 1,2+ u kladionici Meridianbet koeficijent iznosi 1.92.

Valur – Hafnarfjordur – 1,0-3 @ 3.20 u Meridianbet

Valur je aktuelni šampion i najbolji tim na Islandu. Ovo prvenstvo je sve zanimljivije iz godine u godinu, malo zbog toga što se igra u letnjim mesecima kada je ponuda slabija, malo zbog kasnog početka mečeva po našem vremenu, ali i zbog sve boljih rezultata reprezentacije Islanda na međunarodnom planu. Ovo je utakmica 11. kola, s tim da je Valur već odigrao 11 utakmica, zato što uskoro kreću evropske kvalifikacije. Trenutno su na prvom mestu, imaju 24 osvojena boda, a poraženi su samo jednom, od Stjarnana u gostima sa 2:1. Njihovi prvi pratioci su Brajdablik i Vikingur, koji imaju po pet bodova manje, ali i utakmicu manje odigranu. Valur će većn naredne sedmice startovati u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, ali nikako nisu imali sreće na žrebu, pošto će za prvog rivala imati zagrebački Dinamo. Teško će Islanđani proći stalnog učesnika grupne faze evropskih kupova, ali ostaje im pokušaj u slbijim takmičenjima. Hafnarfjordur je daleko od nekadašnjih rezultata, ali se polako vraća u vrh islandskog fudbala. U aktuelnoj sezoni su na sedmom mestu, ostvarili su po tri pobede i remija, uz već četiriporaza. Na strani Hafnarfjordur ima tri vezana poraza, a očekujemo da upiše i četvrti. Uz jedinicu, koja je izvesna, smatramo da neće biti mnogo golova, tri najviše, pa vam predlažemo kombinaciju 1,0-3 gola, za koju u kladionici Meridianbet dobijate koeficijent 3.20.

Ukupna kvota na tiketu za četvrtak u kladionici Meridianbet iznosi 6.14.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.