Derbi dana: Belgija – Italija: Duel dve selekcije koje su do sada možda i najviše pokazale!

U petak je veoma zanimljiva ponuda za klađenje, a pre svega to mislimo jer su na programu četvrtfinalni mečevi na Evropskom prvenstvu ali i na “Kopa Americi”.
Za vas smo ovog puta analizirali duel između Belgije i Italije koji se igra na “Alijanc Areni” u Minhenu sa početkom od 21 čas.

Belgija: Da li je konačno došlo vreme za titulu?

Godinama unazad Belgijanci važe za najveće favorite za osvajanje Evropskog ili Svetskog šampionata, ali nažalost, to za sada nije bio slučaj.
Podsećanja radi, izabranici Roberta Martineza su na prošlom Mundijalu stigli do polufinala gde su zaustavljeni, pošto su poraženi od Francuske, a po mnogim mišljenjima je to bilo finale pre finala.
Kada je u pitanju ovo Evropsko prvenstvo, treba naglasiti da je Belgija pre svega ostvarila svoj primarni cilj a to je svakako plasman u nokaut fazu.
U grupnoj fazi su Romele Lukaku i drugari ostvarili sva tri trijumfa, i naravno, zauzeli prvo mesto ispred drugoplasirane Danske, ali i trećeplasirane Finske, pa na prvi pogled vidimo da je Belgija imala sreće na žrebu.
U prvom kolu je ova selekcija bez većih problema savladala Rusiju sa 3:0, dok su u drugom kolu Belgijanci uz dosta muke slavili protiv Danske, a taj duel je završen rezultatom 1:2.
Najzad, u poslednjem kolu je jedan od najvećih favorita za osvajanje Evropskog prvenstva savladao Finsku, pošto je na kraju bilo 0:2.
U osmini finala su izabranici Roberta Martineza odigrali jedan poprilično dobar meč i eliminisali još uvek aktuelnog evropskog šampiona, selekciju Portugala, a taj duel je završen rezultatom 1:0.
Jedino gol na tom susretu je postigao Torgan Azar, i sigurno je da će taj pogodak ući u konkurenciju za jedan od najlepših na ovom turniru.
Inače, selektor Belgije Roberto Martinez ima velikih problema uoči ovog duela pošto Kastanj i Čadli sigurno neće igrati, dok je veliki znak pitanja i kada su u pitanju De Brujne i Eden Azar, što bi svakako predstavljalo veliki hendikep za jednog od najvećih favorita za osvajanja ovog turnira.

Italija: “Azuri” su do sada najviše pokazali!

Pre svega, treba istaći da su izabranici Roberta Mančinija u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo igrali brutalno, pa su tako zauzeli prvo mesto u grupi uz čak dvanaest bodova viška u odnosu na drugoplasiranu Finsku, koja je takođe obezbedila plasman na EP.
Zanimljivo je da “Azuri” nikada nisu bili toliko efikasni kao što je to bio slučaj u prethodnim kvalifikacijama, a najbolji pokazatelj za to je i podatak da je Italija na deset odigranih mečeva postigla čak 37 golova, dok su primili samo četiri, a svakako da to možda i najbolje odslikava koliko su dobro Italijani igrali u prethodnom periodu.
Sa sjajnim partijama je Italija nastavila i na Evropskom prvenstvu, pošto su prvi deo turnira završili na prvom mestu u grupi uz maksimalnih devet bodova.
U prvom kolu i to na otvaranju prvenstva koje se odigralo na “Olimpiku”, Italijani su bez većih problema slavili protiv nimalo naivne Turske, koja je svakako jedno od najvećih razočarenja na ovom turniru. Taj duel je završen rezultatom 3:0, a isti epilog je bio i u drugom kolu kada su izabranici Roberta Mančinija demolirali Švajcarsku.
U trećem kolu je selektor “Azura” dao priliku nekim igračima koji su igrali nešto manje u prva dva susreta, ali su i tu Italijani slavili protiv Velsa, pošto je na kraju bilo 1:0.
U osmini finala su “Azuri” barem ako gledamo kostur imali lak posao, ali je to zapravo bio i njihov najteži meč na ovom prvenstvu.
Naime, Italijani su uz dosta muke pobedili Austriju, i to tek nakon produžetaka, pošto u regularnom toku susrta nije bilo golova, da bi na kraju izabranici Roberta Mančinija slavili sa 2:1.
Veliku radost “Azurima” su ovog puta doneli rezervisti Kjeza i Pesina, i sigurno da ne treba da predstavlja iznenađenje ako ova dva momka vidimo od prvog minuta na “Alijanc Areni”.

Naš predlog

Ne treba zaboraviti da će Belgijanci na ovom susretu najverovatnije nastupiti bez nekoliko standardnih fudbalera, pa je nekako utisak da su ipak Italijani blagi favoriti. Zbog toga vam savetujemo da probate sa duplom šansom X2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.35.
Mišljenja smo takođe da će i jedni i drugi postići makar po jedan gol na ovom duelu na “Alijanc Areni” zbog čega vam preporučujemo da odigrate igru GG koju Meridianbet plaća sa sjajnom kvotom 1.95.
Za kraj, za one najhrabrije, savetujemo vam da probate sa čistom dvojkom na “Azure” za koju je kladionica Meridianbet pripremila fenomenalnu kvotu 2.50.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.