Tip dana: Švajcarska – Španija: “Furija” u ozbiljnom naletu, ali Švajcarci znaju kako sa favoritima!

Od petka su na programu mečevi osmine finala na Evropskom prvenstvu, a za vas smo ovog puta analizirali duel između Švajcarske i Španije koji će biti odigran na “Gazprom Areni” u Sankt Petersburgu.
Susret između ova dva tima je zakazan za 18 časova.

Švajcarska: I ovo je veliki uspeh!

Od kako je 2014. godine na klupu švajcarske selekcije seo Vladimir Petković, ova reprezentacija postiže i više nego dobre rezultate.
Naime, Švajcarska od tada nije propustila nijedno veliko takmičenje, ali isto tako je ovaj tim i na Evropskom prvenstvu 2016. godine, ali i na Svetskom 2018. godine uspeo da prođe u nokaut fazu, ali su nažalost uvek takmičenje završavali na prvoj prepreci.
Ipak, to nije bio slučaj na ovom prvenstvu, pošto su izabranici Vladimira Petkovića napravili pravu senzaciju, pošto su eliminisali aktuelnog svetskog šampiona – selekciju Francuske, i to posle boljeg izvođenja jedanaesteraca.
Ono što je posebno interesantno kada je taj duel u pitanju je da su izabranici Didijea Dešana na tom meču sve do 81. minuta vodili sa 3:1, ali onda su na scenu stupili Seferović i Gavranović koji su sa dva gola donele “sajdžijama” produžetke.
U penal seriji su svi Švajcarci bili precizni, a sjani Zomer je odbranio penal Embapeu, što je bio povod za veliko slavlje izabranika Vladimira Petkovića.
Ono što bi mogao da bude veliki problem za Švajcarce za ovaj duel četvrtfinala je svakako neigranje kapitena Granita Džake koji je dobio parni žuti karton protiv Francuza.

Španija: “Furija” se dosta bolje kotira nego na startu turnira!

Španci su katastrofalno startovali na ovom Evropskom prvenstvu i ova selekcija posle dva odigrana kola nije imala nijednu pobedu, pošto su u prvom kolu remizirali protiv Šveđana, u duelu koji je završen bez golova, da bi nakon toga odigrali nerešeno i sa Poljskom, iako su imali penal za trijumf na tom duelu.
Kada su svi već polako počeli da pišu o tome kako “furija” nema šta da traži na ovom turniru, usledila je jedna spektakularna partija izabranika Luisa Enrikea koji su u poslednjem kolu grupne faze demolirali Slovačku, a taj duel je završen rezultatom 5:0.
Za protivnike u osmini finala Španija je dobila Hrvate, i nema nikakve sumnje da je to bio najbolji meč u dosadašnjem toku Evropskog šampionata.
Naime, “crvena furija” je eliminisala aktuelnog svetskog šampionata i to nakon produžetaka, pošto je regularni tok meča završen rezultatom 3:3.
Hrvati su došli do vođstva u ranoj fazi susreta nakon velike greške golmana španske selekcije, međutim nakon toga je Španija postigla čak tri gola i činilo se da će bez većih problema doći do plasmana u četvrtfinale. Ipak, “vatreni” su se vratili i izborili produžetke, ali onda je “furija” odigrala fenomenalno u tih trideset minuta i potpuno zasluženo došla do plasmana među osam najboljih evropskih selekcija.
Inače, za razliku od svog kolege Petkovića, Luis Enrike će po svemu sudeći moći da računa na sve fudbalere za ovaj veoma važan susret u kom su Španci svakako favoriti.

Naš predlog

Deluje da bi ovo mogao da bude jedan i te kako efikasan duel iako je ulog zaista ogroman. Predlažemo vam da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.94.
Kada se sve sabere i oduzme, utisak je da su ipak Španci veliki favoriti na ovom duelu zbog čega vam predlažemo da odigrate 2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.78.
Za kraj, izabranici Luisa Enrikea bi vrlo lako mogli da postignu makar dva gola na ovom duelu, zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom G2+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila sjajnu kvotu 1.83.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.