Tip dana: Češka – Danska: Malo ko je očekivao da će jedan od ova dva tima igrati u polufinalu!

Nakon prva dva četvrtfinalna meča u kojima su juče prolaz u polufinale izborili Španci i Italijani, u subotu su na programu još dva četvrtfinalna susreta, a za vas smo ovog puta analizirali duel između Češke i Danske.
Duel između ova dva tima je zakazan za 18 časova.

Češka: I ovo je ogroman uspeh!

Na mala vrata su reprezentativci Češke došli na ovo Evropsko prvenstvo i nema nikakve sumnje da apsolutno niko nije mogao ni da pretpostavi da će se ova selekcija plasirati u četvrtfinale turnira, gde će ukrstiti koplja sa Dancima.
Krenimo redom. Pre svega, treba napomenuti da Česi nisu imali nimalo naivnu grupu, u kojoj su se pored ove selekcije nalazili još Engleska, Hrvatska i Škotska.
U prvom kolu su Česi ostvarili zlata vredan trijumf protiv Škotske, iako je ta selekcija imala veliku pomoć svojih navijača pošto je taj duel odigran u Glazgovu.
Nakon toga je ova ekipa uspela da odoli i Hrvatima koji su i dalje aktuelni svetski šampioni, a taj meč je završen rezultatom 1:1.
Najzad, u poslednjem kolu su Česi doživeli i svoj jedini poraz za sada na turniru i to od favorizovanih Engleza, a taj meč je završen rezultatom 0:1, uz podatak da se Češka nimalo nije obrukala na tom duelu.
U četvrtfinalu su izabranici selektora Šilhavija napravili pravi podvig pošto su eliminisali favorizovane Holanđane, pošto je na kraju bilo 2:0, a mora se priznati i da je ovoj selekciji u mnogome pomogla činjenica da je De Liht dobio crveni karton, nakon čega su Česi i postigli dva gola i obezbedili plasman među osam najboljih evropskih selekcija.

Danska: Danci po tradiciji odlični na EP!

Ovo prvenstvo nije nimalo dobro krenulo po selekciju Danske. Naravno, mora se priznati da je i fudbalere ovog tima sasvim sigurno presekla ona situacija sa Kristijanom Eriksenom koji je praktično bio mrtav nekoliko minuta na duelu prvog kola sa Finskom.
Inače, kada smo kod tog susreta, Danska je tu doživela zaista neočekivani poraz, pošto je na kraju bilo 0:1. U drugom kolu Evropskog prvenstva Danska je odigrala jedan fantastičan meč, a posebno se to odnosi na prvo poluvreme, koje je Danska dobila nad Belgijom rezultatom 1:0, uz podatak da su izabranici selektora Hjumlanda pored ranog gola u drugom minutu stvorili još nekoliko zrelih šansi.
Ipak, u nastavku meča je šansu sa klupe dobio Kevin De Brujne koji je preokrenuo meč, doneo Belgijancima pobedu, što je u neku ruku i značilo eliminaciju Danaca.
Ipak, u poslednjem meču grupne faze, izabranici Kaspera Hjumlanda su odigrali jedan fantastičan meč i slavli protiv Rusije, čime su i izborili plasman u nokaut fazu.
Za protivnika je selekcija Danske dobila nimalo naivnu ekipu Velsa, ali sve što su Garet Bejl i drugari uspeli da urade za devedeset minuta je da upute samo jedan udarac u okvir gola, a na sve to još i prime četiri pogotka, što je značilo da će Danska nakon neslavnog starta šampionata u subotu uveče igrati za plasman u veliko polufinale.

Naš predlog

Oba tima su na ovom turniru prikazali dosta više od očekivanog, pa se može reći da će i jedan i drugi tim biti rasterećen, bez obzira što je ulog plasman u polufinale.
Prednost ipak dajemo Dancima, koji su barem na papiru kvalitetnija selekcija, pa vam predlažemo da odigrate 2 koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.25.
Ne treba ovde zaista očekivati previše golova, pa vam iz tog razloga predlažemo da probate sa igrom 0-2 gola za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.57.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.