Derbi dana: Ukrajina – Engleska: “Gordi Albion” bez primljenog gola, može li četa Andrija Ševčenka do čuda na “Olimpiku”?

Jučerašnji četvrtfinalni mečevi su nam doneli dosta uzbuđenja, a poslednji duel se igra na “Olimpiku” gde će sastati selekcije Ukrajine i Engleske.
Susret između ove dve reprezentacije je zakazan za 21 čas.

Ukrajina: Andrij Ševčenko radi sjajan posao!

Nakon što se Ukrajina nije plasirala na SP 2018. godine, ova selekcija je briljirala u kvalifikacijama za Evropsko prevenstvo i bez poraza u grupi sa Portugalom i Srbijom završila kvalifikacije na prvom mestu na tabeli.
Sa dosta dobrim partijama su izabranici Andreja Ševčenka nastavili i u kvalifikacijama za Mundijal, pošto su na startu uspeli da izvuku bod na gostovanju kod Francuza koji su možda u ovom trenutku i najkvalitetnija reprezentacija na svetu.
Sigurno je da je najzaslužniji za preporod Ukrajinaca legendarni Andrij Ševčenko koji je 2016. godine sa mesta pomoćnika promovisan na mesto šefa stručnog štaba.
Cela ukrajinska fudbalska javnost je prezadovoljna sa partijama ove selekcije na Evropskom prvenstvu koja se mimo svih očekivanja dokopala četvrtfinala, i to nakon gola koji su postigli u poslednjem minutu nadoknade drugog produžetka protiv Šveđanja, pošto je na kraju regularnog toka susreta bilo 1:1.
Mora se priznati da se četa Andrija Ševčenka baš i nije pokazala u grupnoj fazi, pošto su ostvarili samo jedan trijumf nad Severnom Makedonijom, i dva poraza, ali je i to na njihovu veliku sreću bilo dovoljno za plasman u nokaut fazu, gde su Ukrajinci odigrali svoj vrlo verovatno i najbolji meč na ovom Evropskom prvenstvu.
Inače, ne treba zanemartii podatak da je Ukrajina na četiri poslednja međusobna susreta protiv Englesa doživela samo jedan poraz, uz jedan trijumf, ali i dva remija, pa je sigurno da nisu bez šansi u poslednjem četvrtfinalnom duelu na Evropskom prvenstvu.

Engleska: “Gordi Albion” jedini tim bez primljenog gola!

Utisak je da se Englezima odavno ovako dobro nije poklopio žreb, iako je protivnik u osminu finala bila Nemačka, koju su izabranici Gareta Sautgejta bez većih problema savladali, pošto je taj duel završen rezultatom 2:0.
Ipak, ako se vratimo na grupnu fazu, shvatićemo da je “Gordi Albion” imao izuzetno dobru grupu, u kojoj su se pored njih našle još selekcije Hrvatske, Češke i Škotske.
Trijumf koji je u mnogome olakšao dalji tok grupne faze “Gordog Albiona” se desio još u prvom kolu kada su Englezi u reprizi polufinala Svetskog prvenstva dosta lakše nego što to rezultat pokazuje savladali Hrvatsku, a taj meč je završen rezultatom 1:0.
U drugom kolu su izabranici Gareta Sautgejta samo remizirali protiv Škotske, kada nije bilo golova, dok je u trećem kolu jedan od glavnih favorita za osvajanje turnira slavio protiv Češke, koja je po svemu sudeći možda i najprijatnije iznenađenje turnira.
Inače, treba napomenuti da su Englezi jedina reprezentacija na ovom turniru koja do sada nije primila nijedan gol, a ako na ova četiri meča dodamo i dva prijateljska duela uoči odlaska na EURO, dolazimo do zaključka da Engleska nije primila gol u prethodnih 540 minuta, što je svakako stvar koja može i te kako da oraspoloži sve navijače ove reprezentacije koja je svoj najveći uspeh na prvenstvima Evrope doživela 1968. godine u Italiji kada su osvojili treće mesto.

Naš predlog

Bez želje da potcenimo Ukrajince, ali se mora priznati da su Englezi veliki favoriti na ovom duelu, zbog čega vam savetujemo da odigrate 2, koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.50.
Englezi za sada nisu primili nijedan gol, a nisu se baš pokazali ni kao nešto efikasna reprezentacija. Ipak, mišlljenja smo da će na ovom duelu pasti makar dva gola, ali ne više od tri, zbog čega vam savetujemo da probate sa sjajnom igrom 2-3 gola, za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.96.
Za kraj, vrlo lako se može desiti da na poluvremenu ne bude pobednika, a da u drugih četrdeset pet minuta Englezi dođu do gola, zbog čega vam hrabro savetujemo da probate sa prelazom X-2 za koji je kladionica Meridianbet pripremila fantastičnu kvotu 4.25.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.