Tip dana: Italija – Španija: Ko je vladar Sredozemlja?

Nakon nekoliko dana pauze, od utorka su na programu polufinalni mečevi na Evropskom prvenstvu, a prvo polufinale se igra na “Vembliju” gde će se sastati Italija i Španija.
Duel između ova dva tima je zakazan za 21 čas.

Italija: “Azuri” su do sada bez sumnje najviše pokazali!

Za sve one koji su pomno pratili ovo Evropsko prvenstvo, stiče se utisak da su Italijani do sada najviše pokazali od svih reprezentacija.
Naime, “Azuri” su bez primljenog gola i uz maksimalni broj bodova stigli do plasmana u nokaut fazu, gde su dosta teže nego što se očekivalo eliminisali nimalo naivnu selekciju Austrije.
U regularnom toku susreta nije bilo golova, ali su onda izabranici Roberta Mančinija u produžecima uspeli da postignu čak dva gola, ali i da prime jedan, pa smo do kraja tog duela osmine finala prisustvovali pravoj drami, gde su “Azuri” izašli kao pobednici.
Žreb je hteo da se u četvrtfinalu sastanu selekcije Italije i Belgije, po mnogim mišljenjima u tom trenutku i dva najveća favorita za osvajanje turnira, pogotovu što su Francuzi i Portugalci završili takmičenje u osmini finala.
Bio je to možda i najbojli meč na ovom Evropskom prvenstvu, a na kraju su pobedu odneli Italijani, koji su slavili sa 2:1.
Golove za izabranike Roberta Mančinija su postigli Barela i Insinje, dok je za Belgijance strelac bio Romele Lukaku, i to u poslednjim sekundama prvog dela igre.
Do kraja meča izabranici selektora Martineza nisu uspeli ozbiljnije da ugroze gol sjajnog Donarume, pa su Italijani potpuno zasluženo došli do plasmana u polufinale, gde ih očekuje duel sa Španijom.
Inače, za ovaj susret Roberto Mančini neće moći da računa na Spinacolu koji je doživeo tešku povredu i očekuje se da baš dugo odsustvuje sa terena, dok je dobra stvar za bivšeg trenera Mančester Sitija i Intera što su svi ostali fudbaleri spremni za ovo polufinale.

Španija: Neka nova “furija”!

Na samom startu turnira je delovalo da Španija ne samo da nema tim koji bi mogao da dođe do završnice turnira, već i da će “furija” imati dosta problema da prođe grupu.
Naime, u prvom kolu prvenstva Španci su odigrali jedan izuzetno loš meč i samo remizirali protiv Šveđana kada nije bilo golova, a ništa bolje izdanje “furija” nije pružila ni u drugom kolu protiv Poljske, pošto je taj duel završen rezultatom 1:1.
Svoju sudbinu izabranici Luisa Enrikea su rešavali u poslednjem kolu, ali je onda ova selekcija pružila ne samo najbolju partiju na ovom prvenstvu, već i najbolju partiju u poslednjih nekoliko godina, pošto su demolirali Slovačku, a taj duel je završen rezultatom 5:0, a ne treba zaboraviti da je Morata pri rezultatu 0:0 promašio penal, što je pre njega uradio i Moreno u duelu sa Poljskom.
U osmini finala je usledio jedan neverovatan meč protiv Hrvata, koji su Španci dobili posle produžetaka, pošto je na kraju bilo 5:3, iako ne treba zaboraviti da je “furija” vodila u regularnom toku susreta i sa 3:1, ali su Hrvati golom Pašalića u poslednjim trenucima izborili produžetke.
Usledio je meč četvrtfinala sa izuzetno ozbiljnom selekcijom Švajcarske, koja je dobrano namučila Špance, pošto je na kraju regularnog toga susreta bilo 1:1, ali i na kraju produžetaka, pa smo bili u prilici da gledamo penale.
Nije najbolje počelo za “furiju” pošto je Buskets promašio prvi penal, dok je Gavranović za Švajcarce pogodio, ali su nakon toga izabranici Vladimira Petkovića promašili tri vezana udarca sa bele tačke, i naravno, već tada je bilo jasno da će Španija doći do plasmana u polufinale, što je kada se sve sabere i oduzme veliki uspeh.

Naš predlog

Kao što smo već napomenuli u ovom tekstu, ako je neka reprezentacija zaslužila da dođe do same završnice onda je to bez sumnje Italija. Utisak je da ovo trenutni maksimum za ovu selekciju Španije, koja je i pored očajnog starta turnira ipak nekako došla do plasmana u polufinale.
Zbog svega toga vam hrabro preporučujemo da odigrate jedinicu koju kladionica Meridianbet plaća sa fenomenalnom kvotom 2.60.
Iako je ulog ogroman, vrlo lako se može desiti da ovo bude jedan efikasan duel, zbog čega vam preporučujemo da probate sa igrom 3+, za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 2.30.
Možda i nekako najrealnija prognoza kada je ovo polufinale u pitanju je da će i jedni i drugi postići makar po jedan pogodak na “Vembliju”, zbog čega vam preporučujemo da probate sa igrom GG, za koju kladionica Meridianbet ima sjajnu kvotu 1.97.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.