Tip dana: Jurgorden – Sirijus: Domaćinu trijumf donosi drugo mesto, Sirijus zna da bude neugodan gost!

U ponedeljak je nešto slabija ponuda za klađenje, pa smo za vas ovog puta analizirali jedan duel iz švedskog šampionata, i to susret između Jurgordena i Sirijusa.
Susret između ova dva tima je zakazan za 19 časova.

Jurgorden: Za sada stvari teku po planu!

Poznato je da su fudbaleri Jurgordena postali šampioni Švedske 2019. godine, u pravoj triler završnici. Naime, ovoj ekipi je uoči poslednjeg kola bio dovoljan i bod na gostovanju kod Norčepinga, pošto je imao tri boda viška u odnosu na drugoplasirani Malme i Hamarbi.
Iako je Norčeping posle 14. minuta imao 2:0, utakmica je završena 2:2, jer su Karlstrom i Turaja u 50. i 65. minutu postigli golove za bod i novu titulu, koji su navijači Jurgordena čekali punih četrnaest godina.
Prošlu sezonu je ova ekipa završila na četvrtom mestu i tako ostala bez plasmana u evropska takmičenja, pa je sigurno da će ovoga puta prioritet biti jedno od prva tri mesta, kako bi Jurgorden obezbedio izlazak na evropsku scenu.
Kako sada stvari stoje, sva je prilika da svi navijači Jurgordena imaju dosta razloga za zadovoljstvo kada su u pitanju partije njihovih fudbalera.
Naime, ova ekipa se trenutno nalazi na trećem mestu na tabeli uz samo bod manjka u odnosu na drugoplasirani Elfsborg, ali i pet bodova manjka nego li prvoplasirani Malme. Međutim, ono što i te kako valja napomenuti je da Jurgorden od oba tima ima dva meča manje, i ukoliko bi šampion iz 2019. godine ostvario očekivane trijumfe, došao bi na prvo mesto na tabeli, što bi bila svakako sjajna stvar.
Do sada je ovaj tim odigrao deset mečeva u šampionatu na kojima je ostvario šest trijumfa, tri remija i samo jedan poraz. U prošlom kolu je Jurgorden samo remizirao na gostovanju kod Halmštada, a taj meč je završen bez golova.
Inače, kada su u pitanju mečevi na domaćem terenu do sada je ova ekipa odigrala pet susreta kao domaćin i još uvek ne zna za poraz, pošto su u tom periodu ostvarili četiri trijumfa, uz samo jedan remi, ali i brutalnu gol razliku 9:1.

Sirijus: Mogu li gosti do iznenađenja?

Fudbaleri Sirijusa su prošlu sezonu završili na sredini tabele, preciznije na desetom mestu, a možda bi situacija na kraju bila i dosta povoljnija po ovaj klub, da ova ekipa nije zapala u veliku krizu krajem šampionata.
Naime, zanimljivo je da je Sirijus na pet poslednjih mečeva u prošlom šampionatu bio bez trijumfa, a u tom periodu su doživeli tri poraza i dva remija.
Bilo kako bilo, sigurno je da će i ovog puta primarni cilj ove ekipe biti opstanak u društvu najboljih, i kako sada stvari stoje deluje da to zaista ne bi trebalo da se dovodi u pitanje.
Naime, Sirijus se u ovom trenutku nalazi na jedanaestom mestu na tabeli uz četiri boda viška u odnosu na ekipe koje se naalze u opasnoj zoni.
Do sada je ovaj tim odigrao deset mečeva na kojima ima skoro pa polovičan učinak, pošto je u tom periodu desetoplasirana ekipa iz prošlog šampionata ostvarila tri trijumfa, tri remija, ali i četiri poraza.
U prošlom kolu je Sirijus doživeo težak poraz na gostovanju kod lidera na tabeli, ali i aktuelnog šampiona Malmea, a taj meč je završen rezultatom 4:0, i utisak je zaista da je gostujuća ekipa mogla da doživi pravu katastrofu na tom duelu, iako ni ovako stvari nisu baš najbolje.
Inače, kada su u pitanju mečevi na strani do sada je Sirijus odigrao šest mečeva van svog terena na kojima je ostvario samo jedan, uz dva remija i čak tri poraza, što se može i nazvati iznenađenjem pošto ovaj tim važi za izuzetno dobru gostujuću ekipu što su dosta puta pokazali prošle sezone.
U poslednjem međusobnom susretu sa Jurgordenom, fudbaleri Sirijusa su doživeli pravu katastrofu pošto su na svom terenu poraženi sa više nego ubedljivih 2:6.

Naš predlog

Domaćin igra zaista sjajno ove sezone, i kada sagledamo sve aspekte dolazimo do zaključka da bi sve osim trijumfa Jurgordena na ovom duelu bili veliko iznenađenje, pa vam zato savetujemo da odigrate jedinicu koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.40.
Ako se malo osvrnemo na tradiciju, na mečevima između ova dva tima po pravilu uvek ima dosta golova, pa je tako na dva poslednja duela ovih timova palo čak dvanaest golova, i sigurno je da nas goleada očekuje i ovog puta, pa vam zato savetujemo da probate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.56.
Za one nešto hrabrije, toplo vam preporučujemo da probate sa igrom 4+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila fantastičnu kvotu 2.38.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.