Tip dana: Lil – PSŽ: Ko će do trofeja u Superkupu Francuske?

Polako ali sigurno počinju sve bitnije evropske lige, a kao uvertiru u početak francuske Lige 1, u subotu je u Izraelu na stadionu “Blumfild” na programu finale francuskog Superkupa u kom će snage odmeriti šampion Francuske Lil i osvajač Kupa ove zemlje PSŽ.
Susret između ova dva tima je zakazan za 20 časova.

Lil: Niko nije očekivao titulu!

Malo ko se nadao da će fudbaleri Lila prošle sezone doći do titule šampiona Francuske, ali je ova ekipa potpuno zasluženo došla do naslova prvaka.
Na kraju su fudbaleri ovog tima imali bod viška od drugoplasiranog PSŽ-a koji će im između ostalog biti i protivnik u finalu Superkupa koje će biti odigrano u Izraelu.
Ruku na srce, aktuelni šampion Francuske se baš i nije proslavio u pripremnom periodu pošto je ova ekipa ostvarila samo jedan trijumf i to protiv ne preterano jakog Beverena.
U generalnoj probi pred meč Superkupa Lil je poražen od Porta koji ima velike ambicije ove sezone, a taj duel je završen rezultatom 2:0.
Ono što niko nije očekivao je da trener Galtje nakon fenomenalne sezone u klubu napusti ovu ekipu, a na njegovo mesto je postavljen Guvernek pred kojim je pakleno težak zadatak jer će biti gotovo nemoguće ponoviti prošlu sezonu koju ja svakako bila fenomalna.
Inače, kada su u pitanju međusobni susreti između Lila i PSŽ-a, aktuelni šampion Francuske je na dva poslednja susreta u prvenstvu uspeo da odoli Parižanima, a poslednji međusobni susret je završen rezultatom pobedom Lila što je verovatno bio i duel koji je odlučio novog prvaka Francuske.

PSŽ: “Šeici” prave drim tim!

U prethodnih nekoliko godina su fudbaleri PSŽ-a bez većih problema dolazili do titule šampiona Francuske, ali to i pored prevelikih ulaganja bogatih “šeika” prošle sezone nije bio slučaj.
Generalno utisak je da su Parižani imali izuzetno neuspešnu sezonu u kojoj su od tri trofeja koja su pikirali uspeli da dođu do onog najmanje važnog, a to je svakako onaj u francuskom Kupu.
Ligu 1 su izabranici Maurisija Poketina završili na drugom mestu na tabeli uz dva boda manjka u odnosu na prvoplasirani Lil koji će im biti protivnik u finalu Superkupa.
Kada je Liga šampiona u pitanju, Parižani su eliminisani od Mančester Sitija koji je kasnije došao do finala i neočekivano izgubio od Čelsija koji je sa klupe predvodio Tomas Tuhel, za koga klub iz Pariza nije imao strpljenja pošto mu je tokom sezone uručen otkaz.
U pripremnom periodu je klub iz prestonice Francuske odigrao nekoliko izuzetno dobrih mečeva a ono što posebno treba napomenuti je da je u ovaj tim došlo nekoliko vrhunskih fudbalera.
Pre svih tu mislimo na Serhija Ramosa koji je ovog leta napustio Real Madrid i predstavljaće stub odbrane Parižana, a svakako da ne treba zaboraviti ni na dolaske Vajnalduma, Hakimija, ali i Donarume koji je proglašen za najboljeg igrača nedavno završenog Evropskog prvenstva, na kom je trijumfovala Italija.
Primarni cilj će i ovog puta biti osvajanje toliko dugo čekane Lige šampiona, ali pre svega Parižani u sastavu sa kojim raspolažu moraju da osvoje titulu šampiona Francuske.

Naš predlog

Iako Parižani imaju dosta problema kada su izostanci u pitanju, mišljenja smo da je četa Maurisija Poketina ipak veliki favorit na ovom finalnom susretu zbog čega vam toplo preporučujemo da odigrate 2 koju kladionica Meridianbet plaća sa fantastičnom kvotom 2.25.
Za očekivati je da preboti Parižani postignu makar dva gola na ovom finalnom susretu zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom G2+, koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.17.
Za kraj, nakon sjajne prošle sezone, očekujemo da aktuelni šampion Francuske pruži sjajan otpor i na ovom duelu, pa vam predlažemo da probate sa igrom GG što smatramo i za najsigurniju varijatnu kada je ovaj meč u pitanju.
Kladionica Meridianbet ovu igru plaća sa kvotom 1.79.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.