Tip dana: Crvena Zvezda – Šerif: Crveno-beli već misle na meč sa Dinamom, ali ni Šerif nije mačiji kašalj!

U utorak je poprilično zanimljiva ponuda za klađenje, a za vas smo ovog puta analizirali duel kvalifikacija za Ligu šampiona u kom će Crvena Zvezda na svom terenu dočekati Šerif.
Susret između ova dva tima je zakazan za 21 čas.

Crvena Zvezda: Mogu li crveno-beli ponovo do Lige šampiona?

Već četiri godine crveno-beli igraju grupnu fazu evropskih takmičenja, a to će na veliku radost svih navijača najtrofejnijeg srspkog kluba biti slučaj i ovog puta.
Naime, nakon trijumfa u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona nad Kairatom, izabranici Dejana Stankovića su obezbedili makar plasman u grupnu fazu novoformirane Lige Konferencija.
Za prolazak u grupnu fazu Liga Evrope, koja zvuči daleko primamljivije, Zvezdi je potrebno da eliminiše moldavskog šampiona Šerif iz Tiraspolja, što zaista ne bi trebalo da predstavlja neki težak zadatak.
Inače, kada je prošla sezona u pitanju, posle dve uzastopne Lige šampiona, aktuelni šampion Srbije je sreću okušao u grupnoj fazi Lige Evrope, gde su crveno-beli delovalo izuzetno dobro što se najbolje videlo i plasmanom u nokaut fazu drugog po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja i to na dva kola pre kraja.
Ostaje žal što četa Dejana Stankovića nije eliminisala slavni Milan u šesnaestini finala Liga Evrope, iako su po mnogim mišljenjima bili bolji rival na tom duelu.
Kada je u pitanju nacionalni šampionat, nekako deluje da je Zvezda mogla i više do sada, pošto su u tri odigrana meča ostvarili dva trijumfa, uz jedan remi i to u premijernom kolu na stadionu “Rajko Mitić” protiv Vojvodine, kada nije bilo golova.
U prošlom kolu su izabranici Dejana Stankovića odigrali jedan sjajan meč na gostovanju kod tradicionalno neugodnog Spartaka iz Subotice i slavili sa 1:3, a golove za aktuelnog šampiona postigli su Mirko Ivanić, Ben i Krstović koji pruža sve bolje partije.
Inače, posle duže vremena strateg Crvene Zvezde može da računa na sve raspoložive fudbalere i sigurno je da će biti na slatkim mukama kada je sastav tima u pitanju, a po poslednjim informacijama koje stižu iz prestonice, može se čuti da će se Dejan Stanković odlučiti za isti tim koji je nastupao i protiv Kairata kada je bilo 5:0.

Šerif: Moldavski šampion juri iznenađenje!

Fudbaleri Šerifa iz Tiraspolja su i prošle sezone bez većih problema došli do novog naslova prvaka Moldavije i to na jedan poprilično dominantan način, pošto su sezonu završili sa čak šesnaest bodova viška u odnosu na drugoplasirani Petrokub.
Takođe, podatak koji i te kako valja napomenuti je da tim iz Tiraspolja odigrao 36 mečeva u šampionatu na kojima je doživeo samo jedan poraz, uz čak 32 remija i tri remija.
Inače, FK Šerif je mlad klub, osnovan 1997. godine, kada je korporacija Šerif preuzela FK Tiras (osnovan godinu dana ranije). Radi se o jednoj od najvećih korporacija u Moldaviji, koja poseduje lance benzinskih stanica i supermarketa, TV stanicu, građevinsku kompaniju, izdavačku kuću, reklamnu agenciju, fabrike alkohola i hleba, mobilnu mrežu, a od 1997. godine i fudbalski klub, kojem je početkom ovog veka i izgradila stadion.
Kada su u pitanju kvalifikacije za Ligu šampiona, utisak je da svi navijači ovog tima do sada imaju dosta razloga za zadovoljstvo.
Naime, moldavski šampion je u prvom kolu bez većih problema u dvomeču eliminisao Teutu, i to pošto su u prvom meču slavili sa čak 0:4 na gostovanju, dok je u Moldaviji u revanšu bilo 1:0.
Drugi protivnik je bio nešto ozbiljniji, pošto se radilo o šampionu Jermenije Alaškertu, ali se ni tu Šerif nije previše namučio, pošto je u prvom duelu bilo 0:1 u Jermeniji, dok je u drugom moldavski šampion upisao i četvrti trijumf u ovim kvalifikacijama pošto je taj meč završen rezultatom 3:1.
Inače, prošlog vikenda je odigrano prvo kolo moldavskog šampionata, a Šerif je naravno bez većih problema trijumfom započeo novu sezonu, pošto su bili bolji na gostovanju kod Florestija, kada je bilo 1:3.

Naš predlog

Kada se sve sabere i oduzme, utisak je da je ipak četa Dejana Stankovića veliki favorit na ovom duelu zbog čega vam toplo preporučujemo da odigrate jedinicu koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.40.
Ne treba nikoga da iznenadi ako ovog bude jedan meč sa dosta golova, pošto je primera radi srspki šampion na poslednja dva susreta postigao čak osam golova, pa vam zato savetujemo da probate sa igrom 3+, za koju je kladionica Meridianbet pripremila poprilično dobru kvotu 1.82.
Za kraj, iz istog razloga vam savetujemo da probate sa igrom D2+, koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.54.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.