Tip dana: Spartak Moskva – Benfika: Derbi meč trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona! Ko će do trijumfa?

Utorak nam je doneo pregršt uzbuđenja kada su u pitanju kvlifikacije za Ligu šampiona. Nažalost, srpski šampion je odigrao samo 1:1 na svom terenu protiv Šerifa, ali i pored toga četa Dejana Stankovića i dalje ima realne šanse da dođe do plasmana u plej-of Lige šampiona, što je svakako i primarni cilj kada je ova sezona u pitanju.
U sredu su na programu novi mečevi u kvalifikacijama a za vas smo ovog puta analizirali duel između Spartaka iz Moskve i Benfike.
Susret između ova dva tima je zakazan za 19 časova.

Spartak Moskva: Mogu li Moskovljani do plasmana u elitno takmičenje?

Fudbaleri Spartaka iz Moskve su prošlu sezonu u ruskoj Premijer ligi završili na drugom mestu na tabeli što je inače Moskovljanima donelo i plasman u kvalifikacje za Ligu šampiona.
Na kraju je Spartak imao čak osam bodova manjka u odnosu na neprikosnoveni Zenit iz Sankt Petergurga.
Inače, nedavno je krenla nova sezona najkvalitetnijeg ranga ruskog fudbala i Spartak za sada ima polovičan i posle dva odigrana kola se ovaj ruski tim nalazi na devetom mestu na tabeli, iako je naravno još uvek jako rano govoriti o tabeli kada je u pitanju najkvalitetniji rang ruskog fudbala.
U prvom kolu su Moskovljani poraženi na gostovanju kod nimalo naivne ekipe Rubina, a taj meč je završen rezultatom 1:0.
Ipak, u drugom kolu je drugoplasirani tim iz prošlog prvenstva odigrao jedan dosta bolji meč na gostovanju kod Samare i slavio sa 0:1, iako je taj trijumf mogao da bude i dosta ubedljiviji pošto su gosti na tom duelu propustili dosta izglednih šansi za postizanje golova.
Svakako da Moskovljani imaju velike ambicije i kada je u pitanju Liga šampiona, ali je sigurno da nisu imali nimalo sreće na žrebu pošto im u goste ovog puta dolazi Benfika, koja bez ikakve sumnje važi za jednog od glavnih favorita za plasman u Ligu šampiona.
Kada su u pitanju međusobni mečevi između ova dva kluba, do sada je odigrano dva susreta, i jednom je trijumfovao Spartak, a jednom Benfika.

Benfika: Još jedna jako loša sezona!

Kada se sve sabere i oduzme sigurno je da je prošla sezona bila poprilično neuspešna za Benfiku, iako je ova ekipa pre početka iste važila za glavnog favorita za šampionsku titulu.
Naime, treba pomenuti da je Benfika prošle godine u ovo vreme platila 24 miliona evra španskom drugoligašu Almeriji za transfer napadača Darvina Nunjeza i tako oborila dva rekorda po visini transfera: klupski i španske Segunde. U klub su pored njega stigli i iskusni Vertongen, ali i Everton i Valdšmit, međutim tim iz Lisabona nije stigao do plasmana u Ligu šampiona, pa će popravni imati ovog puta.
Što se tiče portugalske Primeire, tu tek stvari nisu išle kako treba pošto je Benfika na kraju zauzela tek treće mesto na tabeli uz četiri boda manjka u odnosu na drugoplasirani Porto, ali i čak devet bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Sporting koji je mimo svih očekivanja došao do šampionske titule.
Kada su u pitanju pripremni mečevi, deluje da svi navijači ovog tima mogu da budu zadovoljni sa onim što su videli pošto Benfika do sada nije doživela nijedan poraz, a valja istaći da je ekipa koju sa klupe predvodi legendarni Žorž Žezus uspela nedavno da savlada Lil, koji je aktuelni šampion Francuske, pošto je taj meč završen rezultatom 1:1.
Inače, u poslednjoj proveri pred ovaj dvomeč sa Spartakom iz Moskve, trećeplasirana ekipa iz prošlog šampionata Portugalije je remizirala sa Marsejom, pošto je taj meč završen rezultatom 1:1.
Za kraj, ne treba zaboraviti da je Benfika uspela prošle sezone i da izgubi finale portugalskog Kupa, i to pošto je Braga slavila sa 2:0, iako je tim iz Lisabona imao lepu priliku da spasi sezonu.

Naš predlog

Na prvi pogled vidimo da nas očekuje jedan i te kako interesantan susret i toplo vam preporučujemo da izbegnete prognoziranje konačnog ishoda, već da se fokusirate na golove kojih će i te kako biti u Moskvi.
Preporučujemo vam da probate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meriianbet pripremila poprilično dobru kvotu koja iznosi 1.95.
Iz potpuno istog razloga vam savetujemo da probate i sa igrom GG pošto smo mišljenja da će i Spartak i Benfika postići makar po jedan gol na ovom duelu, pa vam predlažemo da odigrate ovu igru koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.74.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.