Tip dana: Monako – Nant: Premijerni meč u francuskom šampionatu! Ko će do trijumfa?

U petak je poprilično interesantna ponuda za klađenje, a ovog dana startuje i novo prvenstvo Francuske – popularna Liga 1, premijerni duel se igra u kneževini gde će fudbaleri Monaka dočekati Nant.
Susret između ova dva tima je zakazan za 21 čas.

Monako: Primarni cilj je plasman u Ligu šampiona!

Nakon nekoliko sušnih godina, prošla godina je za fudbalere Monaka bila poprilično dobra pošto je ova ekipa konačno uspela da dođe do svog primarnog cilja, i vrati se tamo gde pripada, a to je svakako Liga šampiona.
Ruku na srce, tim iz kneževine će morati težim putem do najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja, ali su do dosta dobro startovali u kvalifikacijama, pošto su u prvom meču treće runde doigravanja slavili na teškom gostovanju kod Sparte iz Praga, a taj duel je završen rezultatom 0:2.
Da će “kneževi” da se raduju na ovom meču, moglo je da se nasluti u 37. minutu, kada je Šuameni posle asistencije Golovina pogodio mrežu češkog vicešampiona.
Tačku na meč stavio je Voland u 59. minutu, kada je iskoristio asistenciju Diopa. Monako je tako na korak do plej-ofa, a priliku da overe plasman u narednu imaće u revanšu narednog utorka.
Kada je pripremni period u pitanju Monako je delovao dosta dobro pošto je ostvario skoro sve trijumfe, osim jednog poraza, i to od nimalo naivne ekipe Real Sosijedada koja ove sezone ima velike ambicije u španskoj La Ligi.
Valja napomenuti da je posle nekoliko sezona ekipu napustio Stevan Jovetić koji će karijeru nastaviti u Herti, a na njegovo mesto je došao supertalentovani Boadu iz AZ Alkmara u transferu teškom sedamnaest miliona evra i od njega se očekuje da uz Volanda bude udarna napadačka igra.
Prošle sezone je Monako odigrao devetnaest mečeva na svom terenu prošle sezone na kojima je ostvario čak dvanaest trijumfa, pet remija i samo dva poraza i bili su ubedljivo najbolji domaćini u Ligi 1.

Nant: Očajna sezona, ali je obezbeđen opstanak!

Iza Nanta je jedna poprilično loša sezona i zaista treba biti realan pa priznati da su fudbaleri ove ekipe jedva uspeli da sačuvaju prvoligaški status.
Naime, ovaj tim je šampionat završio na osamnaestom mestu na tabeli za koje je poznato da na kraju sezone donosi dvomeč za opstanak u najkvalitetnijem rangu francuskog fudbala sa trećeplasiranim timom iz Lige 2.
Pre svega, treba podsetiti da Nant verovatno ni do toga ne bi došao da nije četiri od poslednjih pet mečeva dobio, ali onda kada je to bilo najpotrebnije ova ekipa sa dugom istorijom u poslednjem kolu nije uspela da ostvari i svoj peti vezani trijumf u prvenstvu koji bi im doneo opstanak u društvu najboljih.
Usledio je dvomeč sa Tuluzom koji je silno želeo povratak u Ligu 1, ali je neako utisak da je Nant kada je to bilo najpotrebnije pokazao klasu i uz dosta sreće obezbedio opstanak u ligi.
Prvi meč koji je odigran u Tuluzu je završen rezultatom 1:2, a zanimljivo je da smo sve golove videli u prvom poluvremenu.
Nakon toga je usledio revanš u Nantu na kom je veoma zanimljivo Tuluz slavio sa 0:1, ali je pobednik dvomeča bio Nant zbog većeg broja postignutih golova u gostima.
Što se tiče ove sezone, apsolutno nema nikakve sumnje da će i ovoga puta primarni cilj biti opstanak u društvu najboljih, ali će to svakako biti dosta težak zadatak.
Kada je u pitanju pripremni period Nant je odigrao šest mečeva i ostvario samo dva trijumfa i čak četiri poraza, pa je sigurno da ovaj tim u ne baš lepom raspoloženju dočekuje start prvenstva Francuske.

Naš predlog

Monako ima sjajan rezultat iz prvog meča trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona, pa je sigurno da će izabranici Nika Kovača u potpunosti fokusirati na ovaj duel u kom su svakako veliki favoriti, zbog čega vam savetujemo da odigrate jedinicu koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.55.
Na međusobnim mečevima između ova dva tima uglavnom ima dosta golova, pa očekujemo da ih bude i sada zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom 3+, za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.67.
Za kraj, mišljenja smo da će domaćin postići makar dva gola na ovom duelu pa vam predlažemo da probate sa igrom D2+, za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.53.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.