Tip dana: Šerif – Crvena Zvezda: Četa Dejana Stankovića juri plasman u plej-of Lige šampiona!

Utorak nam donosi sve revanš mečeve trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona, a za vas smo ovog puta analizirali duel koji će biti odigran u Tiraspolju gde će domaći Šerif ugostiti srpskog šampiona, ekipu Crvene Zvezde.
Prvi meč u Beogradu nam je doneo dosta uzbuđenja, a na kraju je bilo nerešeno, pošto je taj meč završen rezultatom 1:1, sa čim su utisak je bili zadovoljniji gosti.
Revanš meč između moldavskog i srspkog šampiona je zakazan za 19 časova.

Šerif: Može li moldavski šampion do plej-ofa?

Pitanje prvaka Moldavije se u poslednje vreme skoro uopšte i ne postavlja pre početka šampionata, pošto je poznato da je Šerif bio prvak ove zemlje devet puta u poslednjih deset godina.
Izabranici Juri Verniduba su i prošle sezone bez većih problema došli do naslova prvaka i to pošto su na kraju prvensta imali čak šesnaest bodova viška u odnosu na drugoplasirani Petrokub.
Takođe, podatak koji svakako treba pomenuti je da je tim iz Tiraspolja prošle sezone doživeo samo jedan poraz, uz čak 32 trijumfa, ali i tri remija.
Sve ovo je ovoj ekipi donelo plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona gde su bez većih problema eliminisali Teutu i Alaškert i na taj način se plasirali u grupnu fazu novoformirane Lige Konferencija što svakako i jeste bio primarni cilj prvaka Moldavije kada su u pitanju evropska takmičenja.
Žreb im nije bio naklonjen pa su u trećem kolu za protivnika dobili srskog šampiona – Crvenu Zvezdu, koja je pre tog dvomeča slovila za velikog favorita.
Ipak, u Beogradu su izabranici Juri Verniduba odigrali jedan fantastičan meč i uspeli da remiziraju sa Crvenom Zvezdom, pošto je taj duel završen rezultatom 1:1.
Gosti su do vođstva došli sredinom prvog poluvremena sjajnim golom Kastanjede iz slobodnog udarca, a poravnanje je u poslednjim minutima prvog poluvremena doneo Dioni.
Do kraja su gosti iz Tiraspolja imali i igrača više nakon isključenja Kange, ali je utisak da su čak bili i u podređenom položaju pošto su crveno-beli napadali i sa igračem manje, ali bez nekih većih prilika.
Inače, kada je u pitanju novi šampionat Moldavije u ovom trenutku se aktuelni šampion nalazi na četvrtom mestu na tabeli sa šest osvojenih bodova, a u prošlom kolu su deklasirali Dinamo, pošto je taj duel završen sa više nego ubedljivih 7:1.

Crvena Zvezda: Očekivali smo više na startu sezone!

Ne treba biti previše pametan pa konstatovati da smo od fudbalera Crvene Zvezde očekivali daleko više na startu šampionata.
Naime, aktuelni srpski šampion osim one kanonade protiv Kairata, nije bio na nivou koji su mnogi očekivali i to pogotovu nakon prošle sezone koja je bila slobodno možemo reći i spektakularna pošto su crveno-beli odbranili titulu šampiona, osvojili srspki Kup, ali i došli prvo do plasmana u grupnu fazu Liga Evrope, a onda i do plasmana u nokaut fazu drugog po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja.
Tada je protivnik u šesnaestini finala Liga Evrope bio slavni Milan, a po mnogim mišljenjima iako je četa Dejana Stankovića nadigrala nekadašnjeg evropskog šampiona, nažalost Zvezda nije uspela da dođe do plasmana u osminu finala, pošto je u Beogradu bilo 2:2, a na San Siru 1:1.
Bilo kako bilo, ovoga puta je primarni cilj plasman u plej-of za Ligu šampiona koji bi timu sa stadiona Rajko Mitić doneo direktan plasman u grupnu fazu Liga Evrope, dvomeč sa pobednikom meča između Dinamo Zagreba i poljske Legije, ali i pregršt novca, što je i te kako bitna stvar, obzirom da je poznato da u srpskim klubovima nije baš najpovoljnija finansijska situacija.
U prvom meču trećeg kola kvalifikacija za plasman u Ligu šampiona, izabranici Dejana Stankovića su samo remizirali na svom terenu protiv Šerifa, ali je dobar udeo u tom imao i crveni karton koji je na početku drugog poluvremena dobio Kanga nakon neopreznog starta na sredini terena.
Bilo kako bilo, i 1:1 je sasvim sigurno aktivan rezultat pogotovu što više nije na snazi pravilo o golu u gostima, što će srspkog šampionu verovatno olakšati posao u revanšu, makar na psihološkoj fazi.
Inače, kada je LingLong Superliga u pitanju, u ovom trenutku se crveno-beli nalaze na trećem mestu na tabeli uz dva boda manjka u odnosu na vodeći Partizan, a u prošlom kolu je Crvena Zvezda uz dosta muke slavila na svom terenu protiv Napretka iz Kruševca, pošto je taj meč završen rezultatom 1:0. Jedini gol na tom susretu delo je Milana Gajića, koji bi i u Tiraspolju mogao da startuje na poziciji desnog beka.

Naš predlog

Ne treba da nas iznenadi ukoliko ovo bude jedan tvrd meč sa malo golova pošto je ulog ogroman, pa vam iz tog razloga savetujemo da probate sa igrom 0-2 gola koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.78.
Na papiru su crveno-beli daleko kvalitetniji rival, ali je utisak da četa Dejana Stankovića ima dosta problema na startu sezone. Međutim, bivši fudbaler Intera i Lacija je najavio da će srspki šampion ići na trijumf i prolaz dalje, što će svakako biti i te kako težak zadatak, ali vam ipak hrabro preporučujemo da odigrate 2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila sjajnu kvotu 1.95.
Za kraj, mišljenja smo da će poluvreme biti završeno bez golova, pa vam preporučujemo da odigrate igru I0 koju Meridianbet plaća sa kvotom 2.80.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.